local-stats-pixel fb-conv-api

zemenes7

20 3
Honeoye Eiropā ļoti izplatīta zemeņu šķirne. Honeoye - amerikāņu izcelsmes šķirne, kura iegūta, krustojot šķirnes Tomalla x Induka. Ogas vidēji lielas, konusveida formas. Pilnīgi nogatavojušās ogas ir tumši sarkanā krāsā, pie kam paliekot pietiekoši stingras. Garšas īpašības ļoti patīkamas, bet tai pat laikā ne pārāk saldas. Piemērotas gan pārdošanai tirgū un tūlītējam patēriņam. Ražo bagātīgi un noturīga pret miltrasu.
Korona Tāpat kā Elsanta salīdzinoši agrīna šķirne, kurai piemīt augsta vidējo un lielo ogu ražība. Gatavām ogām vienmērīga krāsa un konusveida forma. Korona pilnīgi nogatavojusies nepaliek ļoti stingra. Tai ir svaiga un salda garša. Neiesaka šo šķirni tālai un ilgai transportēšanai.
Elsanta Stingru ogu zemeņu šķirne, kura izceļas ar īpašām garšas īpašībām un spēcīgu aromātu. Elsantai ir lieli panākumi komerciālajā sfērā, jo tā spēj dot milzīgu ogu ražu un, transportējot glabājas ilgātā laika periodā. Liels iegūto ogu daudzums nodrošina šķirnei augstākās klases statusu, jo ogas ir salīdzinoši vienādas formas un vidēji lielas.
Polka Salīdzinoši vēlīna šķirne ar bagātīgu ražu. Vidēji lielas ogas un vienāda ogu forma saglabājas visas sezonas garumā. Vēl šī šķirne izceļas ar savu aromātu, kuram nezaudē arī lieliskā garša. Pilnīgi nogatavojušās ogas iegūst spilgti sarkanu krāsu un kļūst ļoti sulīgas. Šīs šķirnes garša apmierinās gan audzētājus, gan klientus.
Symphony Šīs šķirnes stāds ir salīdzinoši izturīgs, tam piemīt tieksme ātri sacerot, tāpēc šīs šķirnes zemenes var pārstādīt retāk kā citas šķirnes. Ogām piemīt salīdzinoši vienāda forma, tā ir stingra un spīdīga. Šai šķirnei ir labas glabāšanas īpašības un tāpēc tā ļoti piemērota pārdošanai svaigo produktu tirdziņos. Tāpat tai piemīt lielisks preces izskats, kuram nezaudē arī nevainojamā garša. Symphony ir pieskaitāma pie tām šķirnēm, kuras ražo liela izmēra ogas. Augs ir salcietīgs.
Florence Šīs šķirnes ogas ir dažādas formas, bet tai pat laikā tām piemīt vienveidīga struktūra. Gatvības brīdī tās ir piesātināti sarkanā krāsā un nevainojamu garšu. Lai iegūtu labākās garšas īpašības, ražas novākšana tiek rekomendēta pie pilnīgas ogu gatavības pakāpes. Florence var pieskaitīt pie velīnajām zemeņu šķirnēm un sāk ražot 1-2 nedēļas vēlāk kā Elsanta. Šīs šķirnes augi ir ļoti spēcīgi ar augsti paceltu lapojumu un spēcīgām augšanas īpašībām. Tā atšķiras arī ar to, ka ir miltrasas izturīga.
20 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Bļin, kā man negaršo zemenes! Ja vien neskaita meža zemenes, nu tās mazās...
5 0 atbildēt
man gan tās LIELĀS... emotion emotion
3 0 atbildēt
es vairāk mīlu avenes, lai gan zemenes arī nav slikta lieta ^ . ^ meža zemenītes vispār ideāli:)
4 1 atbildēt
mm, kā sakārdināji :) man visas zemenes garšo :)
3 0 atbildēt
Garšīgas , bet jau apnikušas , bet tomēr vell var ēst , tik ātri neapniks kā arbūzi , kurus šogad vispār tik tā , nedaudz pagaršoju :D
1 0 atbildēt
njamii njamii..mainu sieru pret zemeneem emotion
1 0 atbildēt
Fu man vinas negarso....
2 2 atbildēt