local-stats-pixel

veģetārisms.31

21 8
TĀ – NESLINKOJAM, bet palasam. Tas nav nekāds blefs, un domāju tīri interesanti gaļēdājam būtu uzzināt, kas notiek viņa ķermenī. Nepukojies - nav tā teksta nemaz tik daudz. :P Ēst var visu, bet ar ko tas beigsies? Bieži dzirdēts uzskats, ka cilvēkam ir jābūt visēdājam. Taču cilvēka ķermeņa anatomiskā izpēte liecina par pretējo. Pēc barošanās pazīmēm cilvēka ķermenis visvairāk līdzinās cilvēkveidīgajiem pērtiķiem, kuri pārtiek no augļiem un riekstiem. Šo dzīvnieku ādā tāpat kā cilvēkiem ir miljoniem poru, caur kurām izdalās sviedri, viņiem ir pastāvīgie zobi barības sasmalcināšanai, siekalām ir sārmaina reakcija, un tajās tieši tāpat kā cilvēkam ir amilāze (ferments), kas atvieglo barības sagremošanu. Viņu zarnu trakts ir garš, tas paredzēts augļu un dārzeņu (nevis ātri pūstošas gaļas) sagremošanai. Cilvēkam ir līdzība arī ar zālēdājiem, uz kuriem gaļa iedarbojas ļoti kaitīgi, bet ir milzīgas anatomiskas atšķirības no gaļēdājiem dzīvniekiem. Ārsts Viljams Kolinss no Ņujorkas Maimondas medicīnas centra dzīvniekiem gaļēdājiem atklāja „gandrīz neierobežotu spēju regulēt nepiesātināto tauku un holesterīna daudzumu organismā”. Taču, ja truša barībai pievieno dzīvnieku taukus, jau pēc diviem mēnešiem dzīvniekam asinsvadu sieniņas aizsērēs ar tauku nogulsnēm, izraisot smagu saslimšanu, kas līdzinās cilvēka aterosklerozei. Gaļa mūsu organismā pūst Britu un amerikāņu zinātnieki, kuri pēta zarnu baktērijas, atklāja, ka pastāv liela atšķirība veģetāriešu un gaļēdāju zarnu trakta bakteriālajā mikroflorā. Baktērijas, ko satur gaļēdāju zarnas, kuņģa sulas klātbūtnē rada vielas, kas veicina onkoloģisku slimību rašanos. To var uzskatīt par iemeslu tam, ka zarnu trakta vēzis vairāk izplatīts Ziemeļamerikā un Rietumeiropas valstīs, salīdzinot ar tādu veģetāru zemi kā Indija. Arī visas gaļas atkritumvielas no organisma netiek pilnībā izvadītas ārā. Tās, kas paliek organismā, sāk uzkrāties un pūt. Pūstošās vielas caur zarnu sieniņām, kurām nav aizsargmehānisma, pamazām piesārņo starpšūnu šķidrumu – limfu, tad nonāk asinīs un, kā liecina mediķu novērojumi, rada, piemēram, reimatismu, sirds un asinsvadu slimības, audzējus u.c. Rodas hroniski vēdera aizcietējumi – mūsu sabiedrības vispārēja slimība. Turklāt gaļas pārstrādes procesam nepieciešamas aptuveni piecas dienas (veģetārai pārtikai šis pats process ilgst 1,5–2 dienas). Šajā laikā gaļas pūšanas produkti saskarē ar gremošanas orgāniem tos saindē, izraisot priekšlaicīgu organisma novecošanu, kā arī kuņģa un zarnu trakta problēmas. Pēdējo gadu pētījumi pilnībā apstiprinājuši, ka zarnu veselīga attīrīšana iespējama tikai ar pareizu veģetāru diētu. Veģetāra barība satur lielu daudzumu šķiedrvielu, kas nodrošina normālu zarnu darbību.
Reklāma
21 8 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 31

0/2000
heh nu tad daargie vegjetaarieshi - eediet selerijas un kakaajiet rozhlapinjas... uzskatu, ka normaals cilveeks ar pietiekamu daudzumu veselaa sapraata nekad neatteiksies no kaarttiigas karbonaades vai steika :D :D :D
6 1 atbildēt
dea avatarsdea
Pētījumi Hārvarda universitātē jau septiņdesmitajos gados zinātniekiem ļāva noskaidrot, ka, dažādi kombinējot dārzeņus, graudaugus, riekstus, sojas un piena produktus, cilvēka organisms vienmēr ir nodrošināts ar nepieciešamajām olbaltumvielām; nevienā kombinācijā nebija novērojams olbaltuma trūkums. Bet ja kādam tiešām interesē to visu var izlasīt www.vegetarisms.lv
3 0 atbildēt
vegitarisms ir suds!!!!
3 0 atbildēt
Takā pat vienalga....es jau to visu zināju...ēdu un ēdīšu gaļu-tīru gaļu!!!Neēdu nekādas desas,cīsiņus vai citus fabrikātus kas tiešām pilni ar visādiem draņķiem,,bet tīru svaigi ceptu gaļiņu gan...:)bet es pietiekamā daudzumā ēdu arī augļus un dārzeņus un gaļu ēdu ne biežāk kā reizi nedēļā unārsts saka ka man ideāls asinssastāvs un vnm ļoti labas analīzes,es ari loti reti slimoju-citreiz gadijies ta ka veselu gadu(ieskaitot ziemu protams)man pat nav pielipis neviens virusinjs.....domaju ka tas ir labs rādītājs un ka man ir veselīgs organisms.Es uzskatu-visu ar mēru un būs labi!protams galvenais ēstarī kvalitatīvi-kā jau teicu-visam jābūt svaigamun ne pusfabrikātiem.....nu patik man ieēst ar draugiem kopā pašsamarinētu šašliku,kur nelieku neko sintētisku-vien citronu sulu,piparus un citas garšvielas-nekādus etiķus utt-bet sanāk vnk dievigs:)un man žēl savu draudzeni veģetāriesti kura prasti lūr ar siekalainām actiņām.ja garšo gaļa-nevajag speciali atteikties-vajag visu sabalansēt un normālās daļās un labā kvalitātē-tā teica mans ārts un pārbaudijusi esmu 100tām reižu praksē ka tā tas ari ir.:)bet tai pat laikā man nav nekādu pretenziju pret veģetāriešiem-katrs ēd to kas viņam garšo.
2 0 atbildēt
Es mieriigi bez galjas vareetu iztikt,taapat eedu tik makaronus :D
2 0 atbildēt
es esu vegjetaarietis un taads arii paliskhu un man neinteresee ko tie saka..
2 0 atbildēt
paldies ka ieliki savadak neviens to nezinatu . es zinu ka mes visi-spoki.lv lietotaji tgt vairs gaļu neēdīsim :P tas teksts ir galigs bullšits tur nav pieminēti tadi fakti kas to visu atspeku un varu derēt ka tādi ir !!!!
2 0 atbildēt
NU vo.. kad pienāks pasaules gals izdzīvos tikai veģetārieši. emotion Visu dzīvi, katru dienu ēdu gaļu (un viticamāk, ka ēdīšu) un manai limfai nav ne vainas. :D Bet nu.. katram savs dzīves veids.
1 0 atbildēt
wurstbrot ir ljoti daudzi wegetarisma paweidi..
1 0 atbildēt
:p lai dzīvo gaļa. :D:D:D
1 0 atbildēt
Par gaļas ēšanu es piekrītu, jo mans radinieks bija 7 gadus veģētārietis un viņam pēc tam radās veselības problēmas, jo Latvijas klimats nebija pietiekoši piemērots (salīdzinot, piemēram, ar Indijas), lai varētu lietot tādus augus, kas spētu aizstāt organismam nepieciešamo daudzumu vielu. (Nu tā vismaz sapratu, ko ar to gribēja pateikt...). Jā, ir jau arī plusi, būt veģetārietim, ēdot augus (dārzeņus, augļus u.c.), kunģis vieglāk pārstrādā un netiek tik bieži nodarbināts, salīdzinot ar gaļas pārstrādi (tas var prasīt pat veselu dienu). Arī dēļ šī iemesla, veģetārieši dzīvo ilgāk.
1 0 atbildēt
es arī esmu veģetāriete, nu jau pāris mēnešus [5] un kopš es neēdu gaļu es jūtos daudz labāk, vairs nav sajūta, ka manā kuņģī ir iemests 10kg smags akmenis. un vairāk nav problēmas ar pārēšanos :D tākā atbalastu veģetāriešus, bet uzksatu ka nevar atteikties pilnīgi no visa, kas nācis no dzīvnieciņiem, tākā vegāniem lielais fuj! ;)
1 0 atbildēt
Marazms :D Sev liidziigos need , vai ne? :D
0 0 atbildēt
Vienkārši murgs! Gaļa IR jāēd.
1 2 atbildēt
Nu par to priekšlaicīgo novecošanu gan muļķības, drīzāk tie hippiji - zālēdāji izskatās pēc sažuvušām sēnēm.
0 1 atbildēt
Ēdu un turpināšu ēst gaļu. Neslimoju un problēmu ar veselību nav. Lai jau paliek vairāk veģitāriešu - mums gaļēdājiem paliks vairāk ko ēst :D
0 1 atbildēt