local-stats-pixel fb-conv-api

pīrsingu pirmsākumi14

31 2
Mūsdienās runājot par pīrsingiem[no angļu val. : piercings- caurumošana] reti kurš vairs saprot pa caurumiņam katrā auss ļipiņā, jo kareklīšus jau izsenis ievieto dažnedažādās ķermeņa daļās.

@naba. Nabas pīrsinga aizsākimi meklējami Senajā Ēģiptē. Tolaik tikai faraoni un karaliskās ģimenes locekļi drīkstēja caurdurt ādu ap nabu. Zemnieki, kas pārkāpa šo likumu tika bargi odīti.

@krūšgali. Krūšgalu pirsings tiek uzskatīts par spēka, vīrišķības un izturības simbolu. Centrālamerikas tautas caurdūra krūšgalus iniciācijas rituālos lai apliecinātu vīrietību. Romas imperatora Cēzara godasardze arī caurdūra krūšgalus lai apliecinātu savu vīrietību, spēku un pinākumu apsargāt imperatoru. 1890 gaā krūšgalu caurduršanaas bums pārņēma Parīzes sievietes - dažas pat pārdūra abus krūšgalus un savienoja tos ar ķēdīti.

@deguns. Nāss pīrsings radies Tuvajos Austrumos aptuveni pirms 4000 gadu. Tālāk tas izplatījies Indijā, kur aptuveni XVI gsmtā to izmantoja dižciltīgo kastu pārstāvji. Pēc rotaslitas varēja pateikt valkātāj kastu, tas bija gluži kā sava veida tituls vai identitātes zīme. Rietumos šāda veida pīrsingu adaptēja hipiji, kas pagājušā gadsimta 60.-70. gados ietekmējās no Indijas kultūras.

@lūpas. Lūpas ir jūtīga, dzimumtieksmi uzbudinoša ķermeņa daļa, tāpēc acteku un maiju kultūrā vienīgi augstāko kastu locekļi varēja rotāt lūpas ar zelta rotām. Arī makolo cilts sievietes Āfrikā augšlūpā nēsāja plāksnītes, lai seksuāli rosinātu vīriešus reizēem izstiepjot apakšlūpu bezjēdzīgi lielu.

@mēle. Acteku un maiju augstie priesteri caurdūra mēli, jo t;ā bija obligāta prasība kontakta iegūšanai ar dieviem rituālu laikā.
31 2 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
forshi
3 0 atbildēt
man patīk
2 0 atbildēt
patīk, pašai ir 3 pīrsingi... :)
2 0 atbildēt
hehe.. es neskaitiishu cik un kadi man ir, bet paldies par info ^^
1 0 atbildēt
patik :)) mm
0 0 atbildēt
nice :)
0 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt
man arii ir nabaa
0 0 atbildēt
skaisti
0 0 atbildēt
man ir uzacii un lupa(5_)
0 0 atbildēt

Raksts, tiešām labs, bet gramatiskās kļūdas , bet tiešām interesants raksts . plus no manis emotion

0 0 atbildēt
emotion
1 2 atbildēt
un es vēl tagad ēdu.....emotion emotion
1 2 atbildēt