local-stats-pixel fb-conv-api

nokia pantente jaunu telefona formu10

21 3
Nokia patentējuši konceptuāli jaunu tālruņa formu, kas būtībā būs liels ekrāns ar kustīgu tastatūras daļu. Kompānija uzskata, ka šādā veidā būs veiksmīgi iespējams apvienot divas ierīces vienā – platekrāna monitoru filmu apskatei un interneta izmantošanai, kā arī samērā kompaktu tālruni tā pamatfunkciju pildīšanai.

Somu telekomunikāciju giganta iesniegtais patents ir pirmais šāda tipa projekts, liecina ASV Patentu un Zīmolu biroja informācija. Tas paredz, ka tālruni veidos divas lielas daļas – ekrāns un tastatūras daļa -, kuras būs iespējams kustināt vienu attiecībā pret otru.

Kad tālrunis ir aizvērts, tas līdzinās Nokia E71 vai E61 un E61i. Kad ierīci „atver”, tās tastatūra tiek pagriezta par 90 grādiem un pārvietota uz ekrāna sānu, paverot skatu zem tastatūras esošajai ekrāna daļai. Tādējādi izveidojas T veida mobilā ierīce. Šāds koncepts būtu visai veiksmīgi izmantojams biznesa klases tālruņu – ar QWERTY tastatūru – veidošanā, kā to rāda patenta attēli.
Saprotams, projekts ir tikai idejas stadijā un joprojām ir daudzas neskaidrības. Lai vai kā, ja somi tiešām spēs šo konceptu realizēt dzīvē, mobilo tālruņu sfērā multimediju izklaide nākotnē varētu kļūt vēl populārāka.
21 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000
mēsls
3 0 atbildēt
Man ir e71 , tīri normāls, nemaz nav tik liels ,biezums 0.5 cm , <> 3 cm , augstums kadi 7 cm , nav nemaz tik liels
3 0 atbildēt
.....3310 da best!
3 0 atbildēt
Tas jau sāk palikt pārāk liels mobilais, nezvai kāds gribēs turēt rokā kaut ko tik lielu :)
2 0 atbildēt
un pa cik pirki?
2 0 atbildēt
''pantente'' :D
2 0 atbildēt
Izskatās intresanti bet parāk lieli manuprāt...
2 0 atbildēt
ideja neslikta, bet man būtu jautājums, kā tastatūra būs piestiprināma ekrānam, jo viņš ir grozāms, nevis izbīdams utt. tpc sanāk diezgan nereāli.. nu redzēs !
2 0 atbildēt
:)
2 0 atbildēt
saulīt, uzraksti avotu no kurienes raksts ir izvilkts. :*
2 1 atbildēt