local-stats-pixel fb-conv-api

ja visi, tad es arī :D5

9 0
Zemnieki pieversas kanepju audzesanai
Raksta pastaviga adrese
Arvien vairak zemnieku izrada interesi par kanepju audzesanu, cerot uz kanepju apstrades rupnicas projekta realizaciju.
Aicina zemniekus audzet kanepes
Kuldigas rajona Ivandes pagasta zemnieks Vilnis Junkers ar kanepem jau apstadijis 10 ha, raksta laikraksts Kurzemes Vards. Uz kanepju audzesanu zemniekus mudina Vacijas uznemejs un diplomets inzenieris Verners Sveinsbergs, kura izstradato rupnicas projektu atbalsta firmas Inos parstavis Arnis Adakovskis un SIA Dailrade koks Vainodes razotnes izpilddirektors Edgars Treimanis.
Tiekoties ar Liepajas rajona zemniekiem, V. Sveinsbergs un A. Adakovskis pastastijusi, ka Vacija kanepes dazadam razosanas vajadzibam audze diezgan plasi, tacu, lai vel vairak paplasinatu sejumus, tur vienkarsi nepietiekot zemes. Kanepes esot pieticiga kultura un augsnes zina nav necik izveligas. Tas neprasot ari mineralo meslojumu un pesticidus. No viena hektara sezona iespejams novakt septinas lidz 12 tonnas stublaju. Tacu vajadzibas pec izejvielam esot daudzkart lielakas.
Projekts paredz Latvija uzcelt kanepju apstrades rupnicu, kura, atdalot skiedru no serdeniem, gada spes apstradat ap 30 tukstosiem tonnu stublaju. Tas nozimejot, ka kanepju audzesanai ir jaatvel no 4.5 lidz 5 tukstosiem hektaru zemes. Projekta autors pauda atzinu, ka apgut kanepju audzesanu nav ipasi sarezgiti un to spej izdarit ikviens lauksaimnieks. Nosaucot Vacijas cenas, V. Sveinsbergs salidzinaja kanepju audzesanas iespejamos terinus ar rudzu un miezu izmaksam un atzina, ka kanepes ir izdevigakas, jo no viena hektara varot iegut aptuveni 1000 eiro.
Db jau rakstija, ka Patentu valde iesniegti zimejumi un specifikacijas kanepju stiebru novaksanas masinai, pieprasits patents ari masinai, kas atdala skiedras. Tas prototips parbaudits pern Latvija.
9 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Laikam daudzi nezin ka kanjepju skjirnes ir dazhaadas un lai audzeetu Indijas kanjepes ir jaanokaarto milijons formulitaashu un jaapieraada ka tu neizmantosi taas narkotiku razhoshanai. Tapeec Latvija ja arii audzee kanjepes (legaali) tad taas var piipeet kaut zalsh palikdams tolkas nekaadas nebuus.
6 0 atbildēt
Lai veicas vinjiem ...un laba bilde emotion
6 0 atbildēt
Dzīve atsākas! lai dziivo zālīte! emotion emotion emotion emotion
6 1 atbildēt
Ja neizmanto kā narkotiku , tad tik uz priekšu :)
4 1 atbildēt
Mans mīļākais augs - lai zeļ un plauxt!!!emotion emotion emotion Nē tiešām - es jau pats varētu, bet ja jau onkuļi laukos 10 hektārus vālē, tad es nestādīšu....emotion gan pietiks visiem...
1 0 atbildēt