local-stats-pixel fb-conv-api

„ekopoga” datoram10

8 0
Kompānija BIG Limited prezentēja iekārtu ar nosaukumu ecobutton, kura izskatās kā liela un zaļa poga. Kad ecobutton nospiež, kura ir pievienota pie datora USB porta, dators pārslēdzas uz pamazinātu elektropatēriņa režīmu.

„Ekopoga” veic saekonomētās elektrības un CO2 izdalijumu aprēķinus. Aprēķināt saekonomēto, tieši tāpat, var izmantojot ecobutton mājas lapā atrodamo kalkulatoru.

Kā ziņo šīs pogas autori, tad tikai vienā ASV ir aptuveni 165 miljoni datoru, bet pasaulē aptuveni miljards. Lai šie datori strādātu, ik gadu ir nepieciešama elektrība 10 miljardu dolāru vērtībā. Lai saražotu nepieciešamo elektrības daudzumu, ik gadu atmosfēru piesārņo ar 355 miljoni tonnu ogļskābās gāzes.

Ecobutton mājas lapa pagaidām eksistē tikai versijā priekš ASV un Lielbritānijas. Pagaidām nav zināms, kad „ekopogu” sāks tirgot un cik būs tās aptuvenā cena. Korporatīviem lietotājiem ecobutton tiek piedāvāta cenās no 12 līdz 18 dolāriem, ziņo Engadget. Autori ziņo, ka pagaidām poga darbojas tikai un vienīgi ar PC. Versijas, kuras strādās arī ar Mac iznāks daudz vēlāk.
8 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000
lol jeega no taas pogas 0 . tikpat labi var darbinaat tikai programmu uz datora kas samazina eletriibas pateerinju. A cik liels ekokaiteejums radaas shito suuda pogu razosanas procesaa visiem ir pie dirsas, jo tas tak ir money money!!
4 0 atbildēt
lol jeega no taas pogas 0 . tikpat labi var darbinaat tikai programmu uz datora kas samazina eletriibas pateerinju. A cik liels ekokaiteejums radaas shito suuda pogu razosanas procesaa visiem ir pie dirsas, jo tas tak ir money money!! Bull's eye :)
3 0 atbildēt
Ja tā programma vēl atslēgtu monitoru, tā vietā, lai rādītu bezjēdzīgu bildi, tad varētu ietaupīt vēl vairāk tik videi nedraudzīgās elekroenerģijas. oft: cik CO2 tiek izmests lai apgādātu cilvēkus ar pārtiku? Ja cilvēce pati likvidētos, apkārtējā vidē nonāktu vēl mazāk CO2
3 0 atbildēt
dea avatarsdea
ir forši ! :)) es tādu gribētu !
2 0 atbildēt
varētu būt noderīga štelle
2 0 atbildēt
geimeriem nevella nederēs
2 0 atbildēt
beidzot sākam domāt arī par svarīgām lietām
2 0 atbildēt
anoniimie daunji
1 0 atbildēt
Bišiņ patizli jau ir... Tas ir kā jāsaprot? Lai vairāk ekonomētu, vairāk jātur kompis standby-jā??? Mož tomēr labāk to miskasti izslēgt, un netērēt naudu vēl kautkādas pogas pikšanai...
1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt