local-stats-pixel fb-conv-api

ekonomista noteikumi!4

27 6

Tad nu vakardien te pavīdēja tāda baigi labā ideja par raksta kvalitātes noteikumiem. Bet nu, cik viņi bija gari, tik viņi bija plati, tā teikt. Tāpēc es tā atļāvos uzrakstīt pāris punktus, kuri varētu aizvietot pāris punktus no tiem vakardienas noteikumiem. Jā, šie noteikumi var izklausīties (un arī ir) diezgan stingri, taču es Jums garantēju, ka rakstu kvalitāte celtos.

1. Rakstam jābūt vismaz 200 +/- 20% (160-240) vārdus garam un jāsatur, kā minimums, 1 bildi.
2. Ja raksta nav vismaz 200 +/- 20% (160-240) vārdus garš, tajā ir jābūt vismaz 3 bildēm.
3. Par vienu bildi tiek uzskatīta viena orģinālbilde. Bildes, kuras ir iepriekšējās bildes modifikācija (Bilde ar melnu rāmi, tā pati bilde ar mazāku melnu rāmi, tā pati bilde bet ar vēl mazāku melnu rāmi), tiek uzskatītas par vienu bildi.
4. Ja raksts satur video, tad rakstam jāsatur vismaz 100 +/- 20% (80-120) vārdus garu video aprasktu.
5. Rakstam jābūt latviešu valodā.
5.1. Rakstā jālieto atbilstošas pieturzīmes.
5.2. Rakstā jāievēro pareizrakstības likumi. Vārdam jābūt uzrakstītam pareizi, nejaucot burtus vietām un neveidojot izkropļojumus kā `aa` ā vietā vai `ch` č vietā.
5.3. Raksts drīkst saturēt internacionālismus (fakss, hokejs u.t.t.), terminus (rekvezīcija, interpelācija u.t.t.), žargonus (čalis, foršs u.t.t.), kā arī citus latviešu valodas vārdšķirām atbilstošus vārdus.
6. Rakstam jābūt kārtīgi noformētam. Tas nedrīkst saturēt vairāk kā 4 teksta krāsas, 4 teksta pasvītrojuma krāsas, 3 teksta izmērus, 3 teksta fontus.
6.1. Bold, Italic un Underline var izmantot neierobežotos apjomos.
6.2. Rakstā drīkst izmantot tikai divas no četrām (pie kreisās malas, pie labās malas, iecentrēts, nolīdzināts) nolīdzināšanas iespējas.
7. Raksts nedrīkst saturēt lamuvārdus.
8. Rakstā nedrīskt būt tāds konteksts, kas aizvaino/aizskar dažādu rasu, nacionalitāšu, reliģiju, piederību, dzimumu uzskatus.
9. Raksts nedrīkst aicināt lasītājus veikt protesta akcijas, mītiņus, barikādes, kā arī kurināt naidu pret 8. punktā minētajām lietām.
10. Rakstā drīkst apskatīt/aplūkot dažādas mājaslapas, taču, ja tās ir uzskatāmas par portāla spoki.lv konkurentu, nedrīkst tās tiešā veidā reklamēt.
11. Ja raksts nav orģinālraksts, un avotam ir atrunātas autortiesības (t.i. ir teikts, ka pārkopēšanas gadījumā ir jānorāda atsauci), obligāti ir jānorāda raksta avots.
12. Pārkopēr rakstus no Latvijas ziņu un izklaides, kā arī cita veida, portāliem kategoriski aizliegts, ja tas nav sarunāts ar attiecīgā portāla administrāciju.
13. Ja bildes un video, kas atrodas rakstā nav raksta autora veidotas, obligāti ir jānorāda atsauci uz mājaslapu, kurā bildes/video ir iegūti.

Pāris paskaidrojumi:

1. 160 - 240 vārdi - tās ir apmēram 11 rindiņas, nerakstot kā mērkaķim.

2. http://www.spoki.lv/foto-izlases/Kas-slepjas-zem-sesstura-/304257 - 1. un 2. bilde rakstā uzskatāma par vienu bildi. Šādā veidā es bez problēmām Jums varētu uztaisīt rakstu ar 523 bildēm.

3. Rakstam ar video jābūt vismaz 80 - 120 vārdu aprakstam - uzcept apmēram 5 rindiņu (nerakstot kā mērkaķim) par video, lai lasītājs saprastu, vai ir jēga skatīties video, nav nemaz tik grūti.

4. censhaMies nerakstiit taa kaa es esmu uzRAkstiijis sho te punktu.

5. Runājot par reklāmu, droši varam reklamēt/apskatīt tādas interneta vietnes kā sportacentrs.com vai economist.com, jo tās nekādā veidā nav uzskatāmass par spoki.lv konkurentu. krabjiem.lv - tā jau ir cita lieta...

6. Kāpēc gan nepārpublicēt rakstu no, piemēram, delfi.lv? Jo "Jebkura delfi.lv publicēto materiālu kopēšana, modificēšana, uzglabāšana, arhivēšana un pilnīga vai daļēja publiskošana ir kategoriski aizliegta bez delfi.lv rakstiskas atļaujas."

7. Pavīdēja vakar viens komentārs par dzejoļiem - domāju, ka dzejoļi ir gandrīz vienīgā lieta, uz kuru šie noteikumi varētu pievērt acis.

Es, protams, nevaru šos noteikumus sastādīt pilnīgi un galīgi pareizi, jo neesmu te tik sen, taču būšu makten priecīgs, ja Jūs palīdzēt šos noteikumus papildināt, palabot, kā arī aizbīdīt līdz tādam līmenim, ka viņus izdomā kāds akceptēt :)

Un vēl viena lieta, ko es tikko pamanīju. Ja es uzrakstu orģinālrakstu, aizsūtu apstiprināšanai, bet pats, pirms vēl viņš ir apstirpināts, to rakstu izdzēšu, man atņem 120 punktus. Šitas, kā tie angļi saka, doesn`t make sense... Saprotu, ja admins/redaktors/moderators vai kā tos Dievus sauc izdzēšu viņu, bet ne jau ja es pats.

27 6 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Visam nepiekritu!

1 0 atbildēt

ekonomists? drīzāk komunists.

0 0 atbildēt