local-stats-pixel fb-conv-api

Zolitude pēc sniegputeņa5

47 0

Ciklons DZENIFERA,kas partrauca ilgstošu anticiklonu dominanci un iedragaja aukstuma bastionu nu jau zaudejot spekus virzas uz Krieviju. Sis ciklons izraisija ilgstošu,bet ne stipru snigšanu,veja pastiprinasanos, temperaturas pakapenisko paaugstinašanos un ari puteni. Vienu bridi virs Rigas atradas ari ciklona centrs. Bridi,kad ciklons nomainija anticiklonu bija noverojams ļoti straujš atmosferas spiediena kritums no 783 lidz pat 735 mm,kas nelabveligi ietekmeja jutigu cilveku veselibu un tapec tika ziņots 4.visnelabvelgakais laika tips,kas gadas loti reti.

Jau nakamaja diennakti mus sasniedza jauns ciklons vardā KEZIBANA,kas atnesa vel vienu ilgstošu sniegputeni un talako temperaturas paaugstinašanos.

Riga vairakas stundas mereni stipri sniea un puteņoja. Putenis un palailkam stiprs sniegs turpinajas ari naktī,brižiem ari skaidrojas,taču temperatura turpinaja kapt uz aukšu,un no rita Rigā sasniedza tikai -1 grādu,kas ir siltaka diena janvāri un pagaidam šogad. Kopuma aizvadita sniegputeni naca klāt apmeram 6-7 cm jauna sniega. Tomer lidz atkusnim nekur Latvijā nav aizgajis,un Riga ir jau 32 diena,kad temperatura ne uz bridi nepakapas virs 0,kas tads janvāri nebija verojams jau iespējams jau 63 gadus.
Bet jau pirmdien mus sasniegs jauns specigs ciklons,kas atnesis iespejams vel stipraku sniegputeni, tiesa gan šoreiz austrumu rajonos gaidama stipraka un ilgstoša snigšana,bet Kurzemi tas gandriz neskars.Ari temperatura nakamnedeļ gaidama visai silta,lidzigi,ka aizvaditaja dienā un pieturesies neliels sals,bieži snigs. Ziema turpinas!

Foto-no Zolitudes pēc sniegputeņa.

47 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

emotion

13 0 atbildēt

super, tāds sniedziņš, var velt sniegavīru...

sanāca šorīt ierakties sniegā,līdz ausīm,iestrēgu uz stundu, bet bij forši,man patika.

1 0 atbildēt

jaaaaaaaaaaaaa

0 0 atbildēt
Eu avatarsEu

Lāabs :) man mājās, lai aizietu pēc malkas bij jārokas pāri pa ceļiem ;Dvisi zābaki ar snieģeli!

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt