local-stats-pixel fb-conv-api

Zinātnieki atraduši „zudušo posmu” starp pērtiķi un4

Zinātnieki telekanāla „Sky News” skatītājiem nodemonstrējuši pārakmeņojušās būtnes skeletu, kurš iespējams ir „zudušais posms” starp pērtiķi un cilvēku. Atlieku apraksts izlasāms telekanāla mājas lapā, bet sīks zinātnieku raksts publicēts žurnālā „PLoS ONE”. Būtnes skelets, kurš ieguva nosaukumu Darwinius Masillae saglabājies aptuveni par 95%. Starp kauliem izdevies atrast arī zarnu saturu, ko tāda vecuma atliekas izdodas izdarīt ļoti reti. Atlieku vecums tiek lēsts aptuveni 47 miljons gadu.


Izpētot skeletu, zinātnieki nonāca pie secinājuma, ka tā ir bijusi aptuveni deviņus mēnešus veca mātīte, kurai pētnieki deva vārdu Ida. Darwinius Masillae ārēji atgādināja mūsdienu lemurus un pārtika no augiem. Taču atšķirībā no lemuriem to nagi bija plakani. Bez tam, šo radījumu īkšķis bija pagriezts pret pārējiem pirkstiem un pēdā bija velteņkauls. Visas šīs pazīmes ļāva zinātniekiem izdarīt slēdzienu, ka Darwinius Masillae savā attīstībā ir daudz cilvēkam, nevis primātiem.
Idas skeletu 1983. gadā atrada Vācijā, taču paleontalogi uzmanību tam pievērsa tikai pavisam nesen. Sākotnēji skelets sadalījās divās daļās, kuras tika pārdotas dažādām kolekcijām. Pēc tam, kad pētniekiem atkal izdevās savākt tās kopā, viņiem izdevās novērtēt šī atraduma nozīmību.

vairāk šeit http://www.revealingthelink.com/

P.s. ieeot googlē šodien, googles logo ir noformēts par godu šim atklājumam.
5 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
man kājas īkšķsi nav pavērsts pret pārējiem pirksteim..
5 0 atbildēt
Galīgi ir saspiedušies zinātnieki ,tagad cilvēks jau nāk no lemura ,viņi paši ir lemuri emotion emotion
5 1 atbildēt
par to ka varētu nakt no lemūriem nešaubos, tomēr vairak cilvēkam līdzīgi kā gorrilas.
0 0 atbildēt