local-stats-pixel fb-conv-api

Zemūdens radības izdala smieklu gāzi6

5 0
Jau iepriekš bija zināms, ka cilvēki un mājdzīvnieki gremošanas procesa gaitā izdala kaitīgas gāzes, kas veicina siltumnīcas efektu, taču tagad vācu pētnieki atklājuši, ka arī ūdenī mītošās radības izdala smieklu gāzi.

Zinātnieki no Maksa Planka institūta un Dānijas Orhūsas universitātes atklājuši, ka divvāku gliemji, saldūdens gliemeži un citas ūdens radības izdala slāpekļa oksīdu jeb smieklu gāzi ūdenī esošā slāpekļa dēļ. «Cilvēku radītā piesārņojuma dēļ ūdenī ir palielināts slāpekļa daudzums, un, jo vairāk ūdenī ir slāpekļa, jo vairāk ūdens iemītnieki radīs šo kaitīgo gāzi,» pavēstīja Fanija Aspetsperga no Maksa Planka institūta.

Viņa piebilda, ka par gāzi pagaidām vēl nav nekādas kvantitatīvas informācijas, taču tā varētu nodarīt lielu kaitējumu klimatam, ja slāpekļa piesārņojums turpinās pieaugt kā līdz šim.

Slāpekļa oksīds ir viena no siltumnīcas efektu izraisošām gāzēm, kas nepārtraukti nonāk atmosfērā kopš industriālā laikmeta sākuma. Siltumnīcefekta gāzes uzkrājas Zemes atmosfērā, visā pasaulē izraisot temperatūras paaugstināšanos.

Tomēr galvenais globālās sasilšanas iemesls ir cita siltumnīcas efektu izraisošā gāze - oglekļa dioksīds, kas rodas, sadegot fosilajam kurināmajam.

5 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Tpc domāju,kpc tā, ka kad iepeldu dziļāk okeānu, vnmr sāku smieties.. Domāju kkāda jocīga haizivs esmu... bet nē! Sīkās radības te smieklus izdala :)
1 0 atbildēt
ak tad šitā, nu labi.. emotion
0 0 atbildēt
nu bet cilvēki ir pie VISA vainīgi, neviens mums nespieda piesārņot vidi, mēs paši nolēmām novakt sevi! emotion
0 0 atbildēt
Ejam ostit austeres udeni?
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Apshaujaties visi (neizmirstat uzrakstiit testamentu uz mana vaarda) un pausaulei kljuus labaak. peace.....
0 2 atbildēt