local-stats-pixel fb-conv-api

Zemūdens dzīvās radības izdalot smieklu gāzi!3

5 0
Zinātnieki jau iepriekš bij konstatējuši ka cilvēki un sauszemes dzīvnieki gremošanas procesa gaitā izdala kaitīgas gāzes, kas arī viecina siltumnīcas effektu gluži kā mašīnu izplūdes gāzes! Un nu pētnieki no Vācijas atklājuši ka arī ūdenī mītošās dzīvās radības izdala gāzi... kādu? Smieklu gāzi!
Zinātnieki no Maksa Planka institūta un Dānijas Orhūsas universitātes atklājuši, ka divvāku gliemji, saldūdens gliemeži un citas ūdens radības izdala slāpekļa oksīdu jeb smieklu gāzi ūdenī esošā slāpekļa dēļ. "Cilvēku radītā piesārņojuma dēļ ūdenī ir palielināts slāpekļa daudzums, un, jo vairāk ūdenī ir slāpekļa, jo vairāk ūdens iemītnieki radīs šo kaitīgo gāzi," pavēstīja Fanija Aspetsperga no Maksa Planka institūta.

Viņa piebilda, ka par gāzi pagaidām vēl nav nekādas kvantitatīvas informācijas, taču tā varētu nodarīt lielu kaitējumu klimatam, ja slāpekļa piesārņojums turpinās pieaugt kā līdz šim.

Slāpekļa oksīds ir viena no siltumnīcas efektu izraisošām gāzēm, kas nepārtraukti nonāk atmosfērā kopš industriālā laikmeta sākuma. Siltumnīcefekta gāzes uzkrājas Zemes atmosfērā, visā pasaulē izraisot temperatūras paaugstināšanos.

Tomēr lielāku kaitīgumu tomēr veicina auto izplūdes gāzes, kā arī gāzes kas top sadegot fosilajam kurināmajam (Piemēram Oglēm).
5 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Tape jau pie juras visi smaida. emotion emotion emotion emotion
5 0 atbildēt
j''a, jā- pie jūūūras dzīīīīve mana.. tāds liktennnns man ir lemts!
0 0 atbildēt
berniem kaut ko tadu nevajedzetu radit citad murgi buss.xD
0 0 atbildēt