local-stats-pixel fb-conv-api

Zemes stunda 20103

20 0

3500 tūkstoši pilsētas 125 valstīs apstiprināja savu dalību akcijā "Zemes stunda 2010". Akcijas galvenā doma ir tāda, lai visi iedzīvotāji, kam nav vienaldzīga mūsu planētas nākotne, 27 martā ap 20:30 pēc vietējā laika izslēdz gaismu savās mājas uz vienu stundu, lai simboliski parādītu savu nostāju pret klimata izmaiņām.

Zemes stundu organizē Pasaules Dabas Fonds, un akcijas laikā ir aicināti visi uzņēmumi, pašvaldības un ikviens cilvēks. Protams tās vienas stundas laikā netiek ietaupīts liels daudzums elektroeneŗģijas, bet tomēr, tas liek aizdomāties daļai cilvēku par pasaules klimata pārmaiņām.

Zemes stunda ir lielākais klimata tēmai veltīts pasākums, kāds jebkad ir ticis realizēts. Tās laikā miljoniem cilvēku no visām pasaules malām apvienojas, izlēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanā.

Zemes stundas notiek katru gadu, bet tās aizsācēji ir Austrāļi 2007 gadā. Tā bija Sidnejas iniciatīva, toreiz akcijā piedalījās 2.2 miljoni mājsaminiecību un uzņēmumu.

Diemžēl pats neredzēju kas darijās Latvijas ielās, jo pats tai laikā atrados darbā, bet par šo Zemes stundu uzzināju tikai pāris stundas pirms tās sākuma, trūka informācijas, un tāpēc mūsu pusē apgaismojumus izslēdza retais.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
20 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

es ar gribeetu paražot elektrību minoties :)

0 0 atbildēt

Es tik nākamajā dienā par to uzzināju :P

0 0 atbildēt
vajadzēja Las Vegasu izslēgt, spēlmaņiem būtu baigais pārsteigums :D
0 0 atbildēt