local-stats-pixel fb-conv-api

Zemes Stunda7

11 0
Latvija ir viena no 63 valstīm, kas apņēmušās iesaistīties vispasaules akcijā Zemes stunda 2009. Jau šobrīd Zemes stundas 2009 norisi Latvijā solījuši atbalstīt tādi uzņēmumi kā SIA "Dienas mediji", VAS "Hipotēku un zemes banka", SIA "Copy Pro" un SIA "Zaļā josta", raidījums "Vides fakti", žurnāls "KUŠ!", kā arī Interneta portāli Draugiem.lv, TVNET un Sekoman.lv! Arī vairākas pašvaldības jau izrādījušas interesi par piedalīšanos Zemes stundā.

2009.gada 28. martā plkst. 20:30 Pasaules Dabas Fonds rīko akciju Zemes stunda, kuras laikā katrs ir aicināts uz vienu stundu izslēgt apgaismojumu, lai simboliski pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām un demonstrētu vienotu nostāju Kopenhāgenas ANO galotņu tikšanās dalībniekiem, kuri 2009.gada beigās lems par jaunu globālo vienošanos klimata pārmaiņu jautājumos.

Jau šobrīd 377 pilsētas 64 pasaules valstīs apņēmušās atbalstīt Pasaules Dabas Fonda rīkoto akciju Zemes stunda. Simboliskā akcija, kurā kopumā cerēts iesaistīt vairāk kā miljardu cilvēku ap 1000 pilsētās visā pasaulē, aicina ikvienu cilvēku, uzņēmēju un pašvaldību izslēgt apgaismojumu un elektroierīces, tādējādi simboliski parādot mūsu iespējas apturēt klimata pārmaiņas.

2009 gada 28. martā plkst. 20:30 pasaule būs lieciniece tam, kā, atbalstot izlēmīgu reakciju pret klimata pārmaiņām, apgaismojumu izslēgs daudzi pasaulslaveni objekti. To starpā ir pasaules augstākā viesnīca Dubajā Burj Dubaj, pasaules augstākais tornis CN Tower Toronto un Itālijas Republikas prezidenta Džordžo Napolitāno oficiālā rezidence Romā. Satumsīs arī augstākais tornis dienvidu puslodē Oklendas Sky Tower, pievienojoties slavenajam Sidnejas Operas namam.
11 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.earthhour.org/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
tpt kā pagājušogad? Esot reģistrēts lielāks elektrības patēriņš nekā parasti tieši šajā zemes stundā :D
3 0 atbildēt
nūģi. Beidziet ņaudēt,labāk kaut ko izdariet!
3 0 atbildēt
Pagaišgad neslēdzu, bet šogad vrbt izslēgšu :)
2 0 atbildēt
Kapeec ne, es izsleegshu un buus oke :)
2 0 atbildēt
eee tiesi mana dzimene
2 0 atbildēt
Kartējā reklāma lai celvēkiem ir ko darīt :D
2 1 atbildēt
Droši vien lielākais patēriņš tāpēc, ka visi gribēja ieraudzīt kā izskatās kāda pilsēta vai pasaules daļa bez elektrības :D
1 1 atbildēt