local-stats-pixel fb-conv-api

Virs Sibīrijas saduras krievu un amerikāņu satelīti2

6 0
Virs Sibīrijas ziemeļu daļas 790 kilometru augstumā reģistrēts pirmais divu mākslīgo pavadoņu sadursmes gadījums, atsaucoties uz ASV Nacionālās aerokosmiskās aģentūras (NASA) pārstāvja Nikolsa Džonsona teikto, vēsta CBS. Pēc ASV Bruņoto spēku Apvienotās stratēģiskās virspavēlniecības pārstāvja ģenerāļa Mišela Keirija vārdiem, 1993. gadā palaistais un pirms desmit gadiem darbību izbeigušais Krievijas sakaru pavadonis „Kosmos 2251” sadūries ar amerikāņu kompānijas „Iridium” komerciālo pavadoni.
Pēc viņa vārdiem, sadursmes rezultātā izveidojušās aptuveni 600 atlūzas, no kurām lielākā daļa paliks iepriekšējā orbītā. Pie kam viņš atzīmēja, ka lai noteiktu precīzu notikušā ainu paies vismaz divas dienas. Katra pavadoņa svars ir lielāks par 450 kilogramiem.
Nikolass Džonsons, savukārt, atzīmēja, ka sadursme notikusi nejauši un, ka tā ir bijusi līdz šim vērienīgākā.
Pēc Džonsona vārdiem, līdzīgā sadursmē pastāv liela iespējamība, ka atlūzas novirzīsies no pavadoņu iepriekšējās orbītas. Pie kam neliela atlūzu daļa droši vien atrodas vienā augstumā ar Starptautisko kosmisko staciju (SKS).
Neskatoties uz to Džonsons apgalvoja, ka nopietni draudi SKS sadursmei ar lieliem atlūzu gabaliem nepastāv. Bīstamāki ir mazie, no zemes neredzamie, pavadoņu fragmenti.

6 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
:D labs...
0 0 atbildēt
Kas tur labs, anonīmais onanists....:D:D:D:D
0 0 atbildēt