local-stats-pixel

Vīrieši izrādījās smaržīgāki par sievietēm5

3 0
Zviedrijas zinātnieki noskaidroja, ka vīriešu sviedru smarža ir daudz patīkamāka kā sieviešu. Par to raksta izdevums The Daily Telegraph. Kompānijas Firmenich darbinieki, kuri strādā pie smaržo un garšu pētīšanas, veica testu, kura rezultāts parādīja to, ka sievietes smaržo pēc sīpoliem, bet vīrieši – siera.

Pētījumā piedalījās 49 cilvēki (25 sievietes un 24 vīrieši) un katram dalībniekam tika piedāvāti divas iespējas kā nosvīst: vai nu 15 minūtes pavadīt saunā, vai arī pavadīt tik pat daudz laika uz velotrenažiera.

Pēc tam sviedru paraugi tika analizēti un noskaidrojās, ka sieviešu sviedri satur lielu daudzumu sēra vielu bez smaržas, taču pēc sviedru kontakta ar baktērijām, kuras mīt padusēs, rodas vielas, kuru smarža ir raksturīga sīpolu smaržai.

Taču vīriešu sviedri atšķiras pēc ķīmiskā sastāva – tajos ir daudz vairāk taukskābju, kuras saskaroties ar baktērijām, izdala sieram raksturīgu smaržu. Ekspertu komanda, kura piedalījās pētījumā, atzina, ka uzskata sīpolu smaržu daudz nepatīkamāku par siera.

Pētījumā rezultāti palīdzēs izstrādāt jaunas smaržas sievietēm un vīriešiem. Taču daži zinātnieki, kas piedalījās pētījumā, atzina, ka šie rezultāti var tik izmantoti tikai Zviedrijas robežās, jo cilvēki citās valstīs pieturās pie citādākas diētas.
Reklāma
3 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000
Woman Fail.
3 1 atbildēt
interesanti jaunumi ;)
2 0 atbildēt
Te gan var palikt gudrāks.,. emotion
2 0 atbildēt
interesanti emotion
1 0 atbildēt
Visp`ar jau raksts bij par šveici, bet nu ja tā no angļu valodas tulko tad lai ir par zviedriju
1 0 atbildēt