local-stats-pixel fb-conv-api

Viltota monēta- 1 lats47

647 2

Šodien, savā veikalā, tiku pie viltota vienlatnieka. Nebija tā, ka man iesmērēja- vienkārši viena meitene nebija priecīga, ka Imantas Maximā (tā, kas Slokas ielā Rīgā) viņai izdeva monētu, kuru tikai vēlāk viņa piefiksēja, kā viltojumu.

Tā kā man monētu lietas ir tuvas sirdij, tad nolēmu viņai šo mēnētu samainīt pret neviltotu naudu. Vai nu likšu kolekcijā vai kā citādi izmantošu, to vēl neesmu izlēmis, bet eksemplārs katrā ziņā ir ievērības cienīgs.

Pirmajā bildē jūs redzat trīs monētas. Kura no tām ir viltojums?
Pareizi, bildē nepateiksi. Uz tausti vēl var pateikt- viltojums ir vieglāks, plānāks un nav uz jostas nekādu uzrakstu.
Visādi citādi tas ir diezgan kvalitatīvi nostrādāts un fiksi ieberot makā izdoto atlikumu var arī nepamanīt, ka starp monētām ir kāds viltojums.

Dažbrīd pat liekas, ka tas vienkārši ir naudas kaltuves brāķis. Apmēram tā pat, kā tās divdesmit santīmu monētas, kuras pievilka magnēts.

Konkrēti šis eksemplārs nesmērē papīru (velkot ar kanti pa papīru), kā agrāk bija populāri pārbaudīt viena un divu latu monētu viltojumu, un nav kādi citi ”pierasti” viltojuma elementi. Varētu pat teikt- kāds labi pacenties.

Cilvēki, esiet modri un pārbaudiet savu naudu saņemšanas brīdī (Kā nekā par 2009.gadu atklāti 2684 viltoti vienlatnieki), lai vēlāk nav jāpukojas un jāmēģina iesmērēt to kādam citam (ko nemaz nevajadzētu darīt- Par viltotu Latvijas Republikā apgrozībā esošu naudas zīmju, monētu, valsts vērtspapīru vai ārvalstu valūtas izgatavošanu nolūkā to izplatīt, kā arī par šāda viltojuma izplatīšanu noteiktais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no 3 līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti vai lielā apmērā vai ja tās izdarījusi organizēta grupa, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.).

Reklāma
647 2 47 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 47

0/2000

ja es viltotu naudu un mani piekertu, es pateiktu ka man veikalaa taadu iedeva :D

70 0 atbildēt

a kpc nevar viltot arī saucamo jostu?

31 0 atbildēt

Kā rīkoties, ja cilvēks uzskata, ka saņēmis viltotu naudu? Viltojumu nevajag atdot personai, no kuras tas saņemts. Ja iespējams, neapdraudot sevi, jāaiztur viltojuma devējs un jāziņo policijai. Vēlams iegaumēt naudas devēja izskatu, pierakstīt naudas zīmju numurus un, ja iespējams, arī viltojuma devēja transportlīdzekļa pazīmes. Viltotās naudas zīmes nododamas tikai policijai.

15 0 atbildēt

nu es jau pēc pirmās bildes sapratu kurš ir viltojums, nu jā, man ppersonīgi nauda ir ļoti labi jāpārzin, jo strādāju tādā sektorā... pašai nav gadījies, bet nesen ienāca apmēram astoņdesmitgadīgs onka un lūdza pārbaudīt viņam tirdziņā izdoto divlatnieku, nu jā - tur jau vizuāli bija skaidrs, ka nav labi, kur nu vēl elementārā pārbaude uz papīra un skaņu... :( žēl opīša, bet nu domāju, ka pēc maniem paskaidrojumiem, viņš katru divlatnieku pārbaudīs pirms paņems, un kauns tiem pārdevējiem, kuri speciāli iesmērē viltoto naudiņu pavisam veciem cilvēciņiem, cerībā, ka tie to nepamanīs... :(

14 0 atbildēt

Nezinu kaapeec man 1. bildee katra lata lasis izskataas savaadaak... :D

Tev paveicaas. Vismaz lasis virsuu. Nevis kaa tai tirguu, zviedru vai kaa tur mencu iesmeereeja. :D:D

14 0 atbildēt

tā viltotā monēta arī bildē izskatās dīvaina, tāda kā ielocījusies, vai arī tas ir gaismu dēļ.

10 0 atbildēt

Mums skolā, kancelejā kad pērku mēnešbiļetes, tā, kas pārdod vienmēr paskatās vai nav viltots. Viņai speciāli tāda lampa, kur piečukus pret gaismu var skatīties. Tagad arī sākusi latus un 50 sant. apskatīt. Vienmēr, kad viņa tā dara man uznāk smiekli. Itkā nekas jau tur smieklīgs nav, bet tomēr... nedomāju ka bērni ies tagad viltot piečukus lai pirktu mēnešbiķetes. emotion

8 0 atbildēt

Es vispār nekad nepētu un nepārskaitu to, ko man tur izdot tais veikalos, ātri makā iekšā un fiksi uz mājām - priecāties par sapirkto. Mjāā, tagad būšu vērīgāka, vai arī norēķināšos tikai ar karti....

7 0 atbildēt

Ja nemaldos, tad laikam Islandes... kaut kādas vērtības monētas, ir līdzīgas mūsu lasītim. :):D

3 0 atbildēt

Dynamite es arī sastapos ar kko tādu pirmo reizi :) paralyse , tad jau 5 ls nebūtu vajadzīga arī tautu meita.

Nu , bet ja veikalā steidzies , tu jau redzi tā īsti tikai to simboliku , nepēti tur viņu taka kkādu zz kredīta čeku. :P Žizns , domāju ka tas nebūtu attaisnojums :P

3 0 atbildēt

Bet vai vispār atmaksājas viltot 1 Lata monētas ?

3 0 atbildēt

:D man maksimā arī apisa, nesaprotu pirku divas mapītes pa 25 sant gabalā vel kaut kādus krāmus , mājas saktos čekā tikai viena mapīte un kaut kāds suuds planeshete pa 1.99 ls , ne ko tādu nebiju pircis un nez no kruienes kas tāds vaŗeja uzrasties, apskatijos mapiitem sviitrkodus abaam vienaadi a cheka tikai viena mape un kaut kas mistisks pa 1.99 ls grrrrrrr..... neesmu parak leciigs, bet vajadzeeja rigtiigi nolamaat un draudeet ar beztabu :(

4 1 atbildēt

ielieciet te arī procesu, kā tādu uztaisīt, varētu mēģināt sastiķēt :D

2 0 atbildēt

es pirms nedēļas gāju pēc alus un no krājkases nejauši izkratīju nevis 2latnieku, bet 2eiro monētu, nu, domāju, poh, aizsegšu ar citiem santīmiem pārējo monētas daļu, lai redzams tikai 2latnieks. un dabīgi, maximā viss sanāca.

2 0 atbildēt

Balliite

2 0 atbildēt

es, piemēram, jau pirmajā bildē redzēju, kura monēta nav īstā ^^

3 1 atbildēt

Pirmo reizi kautko tādu redzu..! +

1 0 atbildēt

Man ir gadījums bījis gad veikalā iesmērēja viltotu 2 latnieku

1 0 atbildēt

Tādu tač viegli būtu pamanīt( vismaz man, tākā mazs bērns mammīte uz skoliņu daudz naudiņas nedod, tāpēc vienmēr jāpārskaita cik izdod). Man fāterim gan vienreiz jautri gadījās, pirms apm 2 gadiem mēģināja pārdot ss.lv zelta ķēdīti. Cena bij 1000euro. Atnāca cilvēks un nopirka ar 100euro naudas zīmēm, bet fāters kko pie fiksēja tikai tad kad ieraudzīja 1100 euro 1000vietā. Pārbaudīja ūdenszīmes un visus tos mēsliņus aizsardzības - viss kā nākas. Piezvanīja policijai vai kaut kam tamlīdzīgam kas uz šo nodaļu par viltojumiem. Atbrauca daži un devās uz banku kkādās pārbaudes mašīnās lika iekšā un mašīnīte ar tik ar 3. reizi pateica ka viltojums.. Iekrita fāters uz 1000euro. 

1 0 atbildēt

man vienreiz 2 Ls nepieņēma Rimi veikalā tikai tpc, ka tā josta bija nedaudz, nedaudz saskrāpēta -.- pasūtīju nah un aizgāju uz Maximu..opā cita lieta, viss bumbās ;D

1 0 atbildēt