local-stats-pixel fb-conv-api

Vēlas piemērot nodokli i-neta failu lejupielādei7

7 0
ASV Ņujorkas štata gubernators Deivids Patersons iesniedzis priekšlikumu aplikt ar nodokli interneta no lejupielādējamos failus, vēsta AFP.

Patersons 4% nodokli ierosina piemērot mūzikas, programmatūras, grāmatu, videoierakstu un cita interneta satura lejupielādei.

"Tas ir vispārējais priekšlikums, kas nekoncentrētos uz saturu, tāpēc tiktu piemērots jebkurai lejupielādei," sacīja Patersona pārstāvis.

Šo ideju gubernators piedāvājis kā vienu no veidiem 15 miljonu dolāru (8,36 miljonu latu) štata budžeta deficīta segšanai, tomēr kritiķi norāda, ka tas ir tēmēts uz ienesīgu interneta pornogrāfijas industriju un var pat padzīt to no Ņujorkas štata.

Savukārt Ņujorkas štata Konservatīvās partijas priekšsēdētājs Maikls Longs paudis viedokli, ka "piemērot nodokli šādām lietām nozīmē tās legalizēt".

Aptuveni 20 ASV štati jau sākuši piemērot nodokļus dažiem lejupielādējamajiem failiem, piemēram, mūzikai, kas tiek lejupielādēta caur "iTunes" programmu.

Līdzīgi jauninājumi tiek apsvērti arī ASV Misisipi, Ziemeļu Dakotas un Viskonsinas štatos.

7 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
PSC ja ta bus LV es vnk atslegsu netu....Man tadi sudi nav vajadzigi!!!Jo psc sito padzirdes kads no Saimas tad mums VISIEM pizdets bus!
3 0 atbildēt
nedod dievs musejie padzirdees un ari nolems lejupieladi aplikt ar nodokli..
1 0 atbildēt
Latvijaa jau ir kautkas liidziigs - nodoklis datu neseejiem ( CD HDD utt.) itkaa par autortiesiibaam, bet kaads sakars ar autortiesiibaam ja valsts patur sho naudinju, peec idejas tai vajadzeetu nonaakt muuzikju un filmu veidotaaju rokaas.
1 0 atbildēt
nebuutu arii nekaads briinums... tagad naudu no visiem kaasiis kaa vien maacees.. Bet cereesim ka mums nekas taads nedraud.
0 0 atbildēt
mums jau bij valdiba doma uzlikt autortiesibu nodokli telefoniem , jo tajas ladejot piratiskus failus no wapa...
0 0 atbildēt
Tas ir psc, mosh ta vell aplikt ar nodokli elposhanu mosh vispaar par to ka meees te esam? Vaipraats a man pohuj neko nemaksaashu lai tik liek :)
0 0 atbildēt
neko tur neapliks
0 0 atbildēt