local-stats-pixel fb-conv-api

Vatikāns kļūdījies?2

3 0
Romas pāvests Benedikts XVI 12.martā nosūtījis vēstuli katoļu bīskapiem, kurā atzinis, ka Vatikāns pieļāvis virkni kļūdu, atjaunojot baznīcas klēpī ultrakonservatīvo garīdznieku Ričardu Viljamsonu (attēlā), kurš publiski noliedz holokaustu, vēsta BBC News. Benedikts XVI atzīmēja, ka Svētā krēsla lēmums par Viljamsona atgriešanu baznīcas rindās ticis slikti interpretēts, tomēr piebilda, ka turpmāk, pieņemot šādus lēmumus, Vatikānam vajadzētu rūpīgāk iepazīties ar cilvēku biogrāfijām, lielāku uzmanību pievēršot internetā atrodamajai informācijai.
Romas pāvests paziņoja, ka sākotnēji lēmums noņemt atgriezt baznīcas klēpī Viljamsonu un vēl trīs garīdzniekus bija paredzēts, lai pārvarētu baznīcas iekšējos strīdus un iedibinātu saskaņu. Vienlaikus Benedikts XVI atzina, ka diskusijas gaitā, kura izvērsās sabiedrībā, Vatikāns nav spējis pienācīgi argumentēt savu pozīciju.
Jāpiebilst, ka Vatikāna lēmums atjaunot baznīcas rindās Ričarda Viljamsonu, kurš vēl nesen paziņoja, ka holokausta laikā gāja bojā nevis seši miljoni ebreju, bet gan trīssimt tūkstoši, kā arī. ka neviens no tiem netika nogalināts gāzes kamerās, izsauca plašu rezonansi un Vatikāns nonāca zem kritikas uguns.
Lai labotu situāciju, Svētais krēsls pieprasīja Viljamsonam atteikties no saviem vārdiem, draudot atkārtoti izslēgt viņu no baznīcas. Viljamsons atvainojās savā manierē, paziņojot, ka ja vien iepriekš būtu zinājis, kāds skandāls iedegsies ap viņa izteikumiem, tad nekad nebūtu publiskojis savu viedokli. Garīdznieks ne ar vienu vārdu nelika saprast, ka uzskata savu viedokli par kļūdainu. Pēc pārdomu brīža, Vatikāns uzskatīja tamlīdzīgu atvainošanos par nepietiekamu garīgās personas statusa atjaunošanai un pieprasīja, lai Viljamsons "publiski un nepārprotami" atsakās no saviem paziņojumiem.
3 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Ko tik stulbu var izdarit tikai kristigie...Jopcik ja ! Mira tikai 3 tukstosi un gazes kameras ir vnk fuflo!
0 0 atbildēt
Toč Viljamsons. Skaisti. Baznīca saucās.
0 0 atbildēt