local-stats-pixel fb-conv-api

Vašingtonai nekur neesot jāsteidzas1

3 0
Savienotajām Valstīm pagaidām ir pāragri sākt attiecību ar Krieviju „pārstartēšanu”, savā redakcijas slejā vēstī ietekmīgais laikraksts „The Washington Times”. "Kremlim ir tik svarīga tā ietekmes sfēras paplašināšana Eirāzijā, ka pat ekonomiska krīze nepalēnina Maskavas ekspansiju tuvajās ārzemēs," – uzskata laikraksts, pēc kura domām par skaļu trauksmes signālu šajā ziņā ir kļuvis Kirgīzijas lēmums slēgt ASV bāzi Manasā.
Pēc izdevuma vārdiem - tagad Maskava piedāvā Vašingtonai savas lidmašīnas kravu nogādei Afganistānā, papildinot piedāvājumu ar Tonija Soprano metodēm: ”jūs varat izmantot tikai mūsu kravas automašīnas vai arī iztieciet vispār bez kravas automašīnām”. (Mafiozajā scenārijā runa ir par atkritumu savākšanas biznesu – www.2v.lv).
Maskava piešķīra Kirgīzijai 2 miljardus dolāru lielu kredītu ar atvieglotiem nosacījumiem, kā arī slepeni inspirēja antiamerikāniskas demonstrācijas un kampaņu šīs valsts masu informācijas līdzekļos, apgalvo laikraksts. Krievija vispār nostiprina savējo ietekmi no Polijas līdz Klusajam okeānam: rada bāzes Abhāzijā, kopīgu pretgaisa aizsardzības sistēmu ar Baltkrieviju, kā arī ir nodibinājusi stabilizāciju fondu NVS valstīm. „Cēlonis ir vienkāršs: par naudu un ieročiem var nopirkt sabiedrotos," – uzskata izdevums.
Prezidents Medvedevs ir licis saprast, ka atļauja piegādāt kravas ASV spēkiem Afganistānā ir jāprasa Maskavai, nevis neatkarīgajām Eirāzijas valstīm, apgalvo „The Washington Times”. Pēc izdevuma domām, ir iespējams arī drūmāks scenārijs, saskaņā ar kuru Krievijai būs izdevīga ASV sakāve Afganistānā: tā būs atriebība par padomju karaspēka fiasko 1980. gados un kļūs par simboliskām NATO un Amerikas globālās varenības beigām. Iespējams, Krievija nepamatoti cer, kas neļaus talibiem izplatīt to ietekmi Maskavas Centrālāzijas un Kaukāza sabiedrotajās valstīs. Tomēr, uzskata laikraksts, ilgtermiņa drauds Krievijas dienvidiem ir radikālie islāmisti, nevis Amerika, turklāt Maskava pati nezina, kā risināt šo problēmu.
Krievija pretendē uz reģionālā līdera lomu, akcentējot savu militāro varenību, unikālo ģeogrāfisko stāvokli un kolosālos energoresursu krājumu, atzīmē izdevums. Obamas administrācijas šajos apstākļos nav vērts steigties ar krievu-amerikāņu attiecību „pārstartēšanu”, rekomendē „The Washington Times”. Savienotajām Valstīm vajag atrast alternatīvas bāzes reģionā, nekādā gadījumā nepieļaut, ka Maskava gūst labumu no saviem panākumiem Eirāzijā, kā arī neatstāt jaunās neatkarīgās valstis Krievijas „ietekmes sfērā”.
3 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000
Doh..... Es varu ar iejiet kada zinu portala un palasit uz spokiem eju peec laba noskanojuma ne lasit parastu H***u
0 1 atbildēt