local-stats-pixel fb-conv-api

Valdis Dombrovskis6

Ko jūs domājat par mūsu jauno Ministru prezidentu ? Vai jūs vispār vinju pazīstat un ko vinjsh labu ir izdarījis?
Biogrāfija:
Dzimis Rīgā, 1971. gada 5. augustā
Ir Latvijas pilsonība, precējies
Darba pieredze
2004. gadā Valdis Dombrovskis ir ievēlēts par Eiropas Parlamenta (EP) deputātu.
- V. Dombrovskis pārstāv lielāko un ietekmīgāko EP politisko spēku – Eiropas Tautas Partijas (Kristīgo demokrātu) un Eiropas Demokrātu (ETP-ED) grupu. Viņš ir gan ETP-ED grupas Latvijas delegācijas vadītājs, gan ETP-ED grupas Biroja loceklis.
- V. Dombrovska pamatdarbības joma ir finanses un budžets. Viņš strādā vairākās EP komitejās: kā deputāts - Budžeta komitejā; kā aizvietotājs – Budžeta kontroles komitejā, Ekonomikas un monetāro lietu komitejā, kā arī Pagaidu komitejā saistībā ar paplašinātas Eiropas Savienības politikas uzdevumiem un budžeta līdzekļiem no 2007. gada līdz 2013. gadam.
- V. Dombrovskis strādā arī vairākās EP delegācijas. Viņš ir Āfrikas, Karību jūras un Klusā okeāna reģiona valstu (AKK) un Eiropas Savienības (ES) Apvienotās parlamentārās asamblejas deputāts un šīs asamblejas Ekonomiskās attīstības, finanšu un tirdzniecības pastāvīgās komitejas viceprezidents. Kā aizvietotājs V. Dombrovskis strādā arī ES un Kazahstānas, ES un Kirgizstānas, ES un Uzbekistānas Parlamentāras sadarbības komitejas delegācijā un delegācijā attiecībām ar Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju.
- V. Dombrovskis ir arī EP intergrupas – Baltijas Eiropas intergrupas – pārstāvis. Šīs grupas darbības mērķis ir formulēt Baltijas jūras reģiona valstu kopīgās intereses un ierosināt savus priekšlikumus EP. Baltijas Eiropas intergrupā ir 69 deputāti no Baltijas jūras reģiona valstīm.
No 2004. gada decembra līdz 2006. gada maijam Valdis Dombrovskis ir bijis Ziemeļu Investīciju bankas kontroles komitejas loceklis.
No 2004. gada decembra līdz 2006. gada aprīlim Valdis Dombrovskis ir bijis Latvijas Republikas Ekonomikas ministra padomnieks.
No 2002. līdz 2004. gadam V. Dombrovskis ir bijis Latvijas Republikas finanšu ministrs un LR 8. Saeimas deputāts, kā arī novērotājs Eiropas Savienības Ministru Padomē.
No 2002. gada V. Dombrovskis ir partijas "Jaunais laiks" biedrs un valdes loceklis.
No 1998. gada līdz 2002. gadam V. Dombrovskis ir strādājis Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldē par makroekonomikas analīzes speciālistu, vecāko ekonomistu un par galveno ekonomistu.
Savas karjeras sākumā V. Dombrovskis ir guvis plašu pieredzi zinātniskās pētniecības jomā Latvijā, Vācijā un ASV. No 1993. gada līdz 1997. gadam viņš ir strādājis kā zinātniskais līdzstrādnieks un laborants Latvijas Universitātes (LU) Cietvielu fizikas institūtā, LU Pusvadītāju fizikas katedrā, Maincas Universitātes Fizikas institūtā (Vācija), kā arī Merilendas Universitātes Elektrotehnikas fakultātē (ASV).
Izglītība
No 2005. gada septembra līdz 2007. gada jūnijam Valdis Dombrovskis ir studējis Rīgas Tehniskajā Universitātē (RTU), Inženierekonomikas fakultātē, Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūtā, iegūstot profesionālo maģistra grādu muitas un nodokļu administrēšanā.
No 1997. gada septembra līdz 1998. gada augustam V.Dombrovskis ir apguvis Doktorantūras studijas Merilendas Universitātē (ASV), Elektrotehnikas (Electrical Engineering) fakultātē.
No 1993. gada septembra līdz 1996. gada decembrim ir studējis LU Fizikas un matemātikas fakultātē, iegūstot maģistra grādu fizikā.
No 1995. gada oktobra līdz 1996. gada oktobrim Valdis Dombrovskis ir strādājis pie maģistra darba eksperimentālās daļas izstrādāšanas Maincas Universitātes (Vācija) Fizikas fakultātē.
No 1992. gada septembra līdz 1995. gada februārim V.Dombrovskis ir studējis RTU, Inženierekonomikas fakultātē, iegūstot inženierzinātņu bakalaura grādu ekonomikā.
No 1989. gada septembra līdz 1993. gada jūnijam Valdis Dombrovskis ir studējis LU Fizikas un matemātikas fakultātē, iegūstot bakalaura grādu fizikā
V. Dombrovskis pārvalda latviešu, angļu, vācu un krievu valodas, kā arī ir pamatzināšanas spāņu valodā.
Politiskās aktivitātes
2007. gada novembrī V.Dombrovskis atkārtoti tiek nominēts kā partijas "Jaunais laiks" LR Ministru prezidenta kandidāts.
2006. gada oktobrī V.Dombrovskis tiek nominēts kā partijas "Jaunais laiks" LR Ministru prezidenta kandidāts.
2005. gadā Valdis Dombrovskis ir atzīts par Eiropas gada cilvēku Latvijā.
2005. gadā V. Dombrovskis ir nosaukts kā viens no 237 jaunajiem līderiem, kuri ir izvēlēti un ir piekrituši piedalīties Jauno Vispasaules līderu forumā, strādājot ciešā sadarbībā ar Pasaules Ekonomistu forumu un risinot nopietnākās pasaules problēmas.
2005. gadā Valdis Dombrovskis uzņemts Latvijas Ekonomikas attīstības forumā, kuras darbības galvenais mērķis ir veicināt Latvijas tautsaimniecības attīstību, apzinot un izvērtējot ekonomikas, t.sk. uzņēmējdarbības aktuālās problēmas, izstrādājot risinājuma variantus un sekmējot to īstenošanu, kā arī rosinot ekonomiskās domas attīstību valstī.
Mērķis:
Eiropas Parlamenta budžeta līdzekļu lietderīga un taupīga izmantošana Budžeta komitejā esmu atbildīgais par Ziņojumu par 2006.gada Eiropas Savienības budžeta sadaļu "Eiropas kopienas iestādes un struktūras". Šo budžeta daļu veido ieņēmumi un izdevumi Eiropas Parlamentam, ES Ministru Padomei, Eiropas Kopienu Tiesai, Revīzijas palātai, Ekonomikas un sociālo lietu komitejai, Reģionu komitejai, Eiropas ombudam un Eiropas datu aizsardzības uzraudzītāj iestādei. Plānotais Eiropas Parlamenta budžeta izdevumu apjoms 2006.gadam ir 1,3 miljardi eiro. Savā ziņojumā par EP 2006.gada budžeta ieņēmumu un izdevumu tāmi esmu uzsvēris, ka ir nepieciešams ievērot stingru finanšu vadību attiecībā uz parlamenta administratīvajiem izdevumiem, lai tie atbilstu budžeta līdzekļu taupīgas izlietošanas principam un bezjēdzīgi netiktu tērēta ES nodokļu maksātāju nauda. Sagatavojot ziņojumu īpašu uzmanību pievēršu tam, lai ES budžeta līdzekļi tiktu izmantoti lietderīgi, un lai katrs ES iedzīvotājs varētu iepazīties ar ES institūciju pārskatiem par to naudas izlietošanu. Viens no 2006.gada budžeta mērķiem ir arī uzlabot izpratni par Eiropas Parlamenta darbu iedzīvotāju vidū. Tas nozīmē, ka ir nepieciešams nopietni pārskatīt līdzšinējo parlamenta informācijas un komunikācijas politiku. Īpašu uzmanību pievēršu arī jautājumiem par Eiropas Savienības budžetu struktūrfondiem un Kohēzijas fondam jaunajām ES dalībvalstīm. NU tas viss paldies par atsaucību! ;)

1 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000
Atvainojos jau iepriekš par to, ja šāds raksts jau ir bijis!
0 0 atbildēt
man viņš kkā vizuāli galīgi nepiesaista (kā piem. Kalvītis vai Godmanis :D), bet 'ta jau normāli sasniegumi :)
0 0 atbildēt
Nav daudzi fakti pieminēti par viņu,tā kā "-"
0 0 atbildēt
Down, vot stulbi ir spriest par cilvēku pēc viena nenopietna komentāra nenopietnā saitā. Te te nav nekadi Delfi, kur vērts bārstīt savus gudros komentārus, kur varbūt kāds tavu atziņu iespraudīs avīzes tekstā kā Tautas balsi. Chill!!
0 0 atbildēt
chalis diezgan gudrs,bet nekaadus uzlabojumus vinja "valdiisanas" laikaa nemanu emotion emotion
0 1 atbildēt
Tāds mīkstais zubrilas tips, nav pat kur acis piesiet.. emotion un n*t vērā viņa izglītību, tad pārsvars ir fizikas zinātnei.. nav brīnums, ka cenšoties savu pamatdarbību virzīt uz finanšu un budžeta jomu, vienīgais atrisinājumus ir tīri tehnisks= nogriezt, samazināt. un nekādas citas inovācijas. perspektīvi.
0 1 atbildēt