local-stats-pixel fb-conv-api

Vai pieklājība ir bīstama? Un melošana ir laba?7

90 3

Šodien padalīšos informācijā par vienu ļoti interesantu pētījumu! Pētījuma mērķis bija noskaidrot vai labas manieres ir bīstamas!

Tika pētīta „Titānika” katastrofa un secinājumi bija šādi – Pieklājība var novest pie nāves cilvēku! Cilvēku uzvedības pētnieks Deivids Sevidžs rūpīgi pētījis 1912. Gadā avarējušā „Titānika” pasažieru datus. Pēc ilgiem pētījumiem viņš nonāca pie pārsteidzoša slēdziena. Amerikāņu izcelsmes pasažieriem izdzīvošanas iespēja bija par 15 procentiem lielāka nekā britiem. Pēc zinātnieka domām, skaidrojums meklējams rindā stāvēšanas kultūrā, kas Anglijā tolaik bija izplatītāka nekā ASV. Kad „Titāniks” sāka grimt, briti daudzmaz pieklājīgi mēģināja ieņemt rindu( gan jau cik tur pieklājīgi), bet amerikāņi bija gatavi cīnīties par vietu uz glābšanas laivas.

 

Un otrs pētījums, kurā arī padalīšos ir melošana. Pētījuma mērķis bija noskaidrot vai melošana spēj ietekmēt mūsu attiecības ar citiem cilvēkiem! Tika noskaidrots, ka ļoti tas spēj ietekmēt. Cilvēks, kurš bieži melo bija populārāks, spēja iekarot vairāku cilvēku piekrišanu un spēja ieņemt vadošāku amatu. Pat ja cilvēki zināja, ka viņš melo, tik un tā viņiem viņš patika daudz labāk nekā cilvēks, kurš bieži bija godīgs! Lai gan par ko tur brīnīties, jo cilvēks 10 minūtēs vidēji samelo 3 reizes!

Un jo populārāks cilvēks, jo labāk viņš prot melot, jo sociālais status viņu piespiež, protams viņš arī vairāk melo ;)

 

Tad nu secinājumus izdariet paši! :D

90 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Hey ya interesanti, tad jau man jakļūst nepieklājīgai melei... :D :D

2 0 atbildēt

Ja bribi būt veiksmīgs, bagāts utt., melo.

Ja gribi būt laimīgs, mīli.

emotion

1 0 atbildēt

&&`

0 0 atbildēt

es nez tie zinatnieki bij stulbi ka petija acīmredzamu lietu .. tas tak loģiski ka jebkurs cīnītos par savu dzīvi .. un ganjau tur puse bij veci cilveki kas nevarēja pacīnīties vai nezinu galvu apsituši bij...

un 2 ahah protams ja es pateikšu ka esmu superstars man notices es tak būšu kruts vai ne :D

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

😎

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt