local-stats-pixel

Vai nepiemērots krūšturis var izraisīt vēzi?1

5 1
Meitenēm:
Gan jau būsiet dzirdējušas mītu par to, ka pārāk ciešs krūšturis var izraisīt krūts vēzi. Lūk, iztulkoju nelielu yahoo.com rakstiņu, kurā krūts vēža speciāliste sniedz savu komentāru šai sakarā.

---

Šis ir mīts, kas reizi par visām reizēm jānoliek pie vietas – pārāk šaura, cieša, maza un citādi neērta krūštura nēsāšana nerada draudus saslimšanai ar krūts vēzi, kā arī neietekmē slimības attīstību. Taču ja reiz par to runā, jāņem vērā, ka nepiemērota izmēra krūšturi var izraisīt citas problēmas un tas nav tikai tāpēc, ka pārāk maza bļodiņa vai pārāk īss apkārtmērs ir neērts.

Apakšveļas reklāmas ar skaistām modelēm nav īstais avots, pēc kura spriest par sava krūštura iegādi. Lai panāktu tādu efektu, kāds ir šajās reklāmās, visticamāk tiek izmantots neīstā izmēra krūšturis. Tāds krūšturis, kuram krūtis karas pāri maliņai, varbūt ir seksīgs un valdzinošs, bet tas ir kaitīgs ķermenim, īpaši mugurai. Vēlāk pārāk šaura krūštura dēļ var rasties problēmas ar bērna barošanu, jo tiek nospiesti asinsvadi.

Tāpēc iegādājoties krūšturus, jākonsultējas ar speciālistiem veikalā, kas palīdzēs izvēlēties piemērotāko krūšturi. Nepieciešams rūpīgi izmērīt krūšu kurvja apkārtmēru un krūšu izmēru, noteiktu pareizo izmēru.

Protams, šad tad var uzvilkt arī skaistāku, bet neērtāku krūšturi, bet noteikti nevajadzētu no tā izveidot paradumu.

---

No sevis varu vēl piebilst, ka atceros – pirms aptuveni gada lasīju, ka Zviedrijā veikts pētījums, kurā noskaidrots – aptuveni 80% sieviešu iepērkoties izvēlas nepiemērota izmēra veļu. Diezgan iespaidīgs cipars.

Tā kā, meitenes, ejot iepirkties uz apakšveļas veikalu, atceraties, ka
1) der lieku reizi nomērīties, jo ķermenis var mainīties;
2) nevajag sev glaimot vai sevi noniecināt, atceraties, ka apakšveļai primāri jābūt tādai, kas patīk pašai un ir 100%-īgi ērta;
3) paņemiet līdzi draudzeni, kas palīdzēs saglabāt skaidru galvu un objektīvi novērtēt, vai konkrētais krūšturis negriežas mugurā vai sānos, paliek neredzams zem drēbēm, utt.

Bet par to vēzi – par to krūšturu sakarā nevajadzētu uztraukties.
5 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000
nezinu par vezi, bet zinu ka krustura nenesasana sievietem vecumdienas vair izraist deguna traumas , uzkap uz cica un gar zemi emotion
2 0 atbildēt