local-stats-pixel

Un kā viņam tas izdevās?4

4 1
Bernarda Medoffa fonds „Madoff Securities” nav nodarbojies ar tam uzticēto līdzekļu investēšanu vismaz pēdējos 13 gadus, ziņo „Associated Press”, atsaucoties uz Īrvinga Pikarda, fonda likvidatora, kurš tika iecelts šajā amatā pēc Medoffa aresta, paziņojumu presei. Pēc Pikarda vārdiem, pie šāda sākotnēja secinājuma nonākuši „Madoff Securities” darbības izmeklētāji. Pikards tomēr piebilda, ka materiālu pētīšana turpinās - ekspertiem nākas caurskatīt vairāk nekā septiņus tūkstošus kastu ar dokumentiem, kas attiecas uz fonda finanšu operācijām.
Kā paziņojis vien no Pikarda komandas juristiem, Medoffs, visticamāk, darbojies pēc tā dēvētās „Ponci shēmas”, kad investoru nauda netiek ieguldīta vērtspapīros, bet izmaksas klientiem tiek veiktas, izmantojot citu klientu ieguldījumus. Izmaksas šajā gadījumā iespējams nodrošināt tikai uz klientu skaita pastāvīgas palielināšanas rēķina.
Jāpiebilst, ka vēl agrāk arī ASV Finanšu tirgu regulēšanas komisija (FINRA) tāpat paziņoja, ka nav varējusi atrast pierādījumus Medoffa fonda veica jebkādiem darījumiem ar vērtspapīriem. Neraugoties uz to, fonds katrus divus gadus veiksmīgi izgāja kā FINRA, tā ASV Nacionālās fondu dīleru asociācijas (NASD) pārbaudes.
Pikarda komandai fonda likvidācijas gaitā izdevies atdot tikai 950 miljonus dolāru no 50 miljardiem, ko Medoffam bija uzticējuši investori. Zaudējumu segšanai Pikards plāno izmantot visus likvīdos fonda aktīvus, kā arī Medoffa personiskos uzkrājumus. Bez tam pārvaldnieks gatavojas pārdot gleznas un skulptūras, kas rotā fonda Manhetenas ofisu. Pēc ekspertu domām, pirmās izmaksas naudu zaudējušajiem Medoffa klientiem gan nav gaidāmas ātrāk kā pēc dažiem gadiem.
Bernards Medoffs tika apcietināts 2008. gada 12. Decembrī, taču drīz atbrīvots pret drošības nauda 10 miljonu ASV dolāru apmērā. Pašlaik mahinators atrodas mājas arestā. Fonds „Madoff Securities” tika nodibināts 1960. gadā un līdz afēras atklāšanai to uzskatīja par vienu no pašiem uzticamākajiem investīciju fondiem pasaulē.
Saistītais raksts: Bernards Medoffs un viņa mūža garumā īstenotā "Ponci shēma" >>>
4 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
Vienalga kroplis
1 0 atbildēt
kaut kas līdzīgs sasodītajai Parex bankai
0 0 atbildēt
nemaz nav lidzizgs parex bankai , vieglaak ir runaatt , kad nekaa nesajeedz! Visu cienu Medoffam , jaabuut geenijam , lai shitik ilgi maceet notureet Ponci sheemu
0 0 atbildēt
Ja duraku rindā stājās pat Spilbergs, tad nav jābūt ģēnijam lai to shēmu turētu, bez tam vēl gandriz nekādas leitvedības vispār nebija. Tukšs kabinets... awesome.
0 0 atbildēt