local-stats-pixel fb-conv-api

Turīnas līķauts4

46 0

             Viena no noslēpumainākajām kristiešu relikvijām atrodas Turīnas katedrālē Itālijas ziemeļrietumos.Runa ir par Linaudekla līķautu,kas kopš 1578.gada tiek glabāts šajā katedrālē.

             Turīnas līķauts ir četrus metrus garš,plāns dzeltenbalts linu audekls.Uz tā diezgan skaidri saksatāmi tumši plankumi,kas atgādina cilvēka auguma atveidu.Stāsta,ka tas ir tas pats audekls,kur;a tika ietīts mirušais Jēzus Kristus pēc tam,kad viņš tika noņemts no krusta.

             1898.gadā par Turīnas līķautu ieinteresējas zinātnieki,un kopš tā laika tas vairākas reizes pakļauts dažādām analīzēm.Sākumā pētnieki domāja,ka audeklu iekrāsojis mākslinieks,taču nav saprotams,kā tika panākts autentiskuma efekts.Netika konstatētas arī nekādas krāsas paliekas,vienīgi atrasts nedaudz dzelzs oksīda.Tomēr,ja nospiedums nav veidots mākslīgi paliek neskaidrs,kā radušies plankumi.Iespējams,tos radijis kāds enerģijas uzliesmojums.Kāds bija cēlonis šim uzliesmojumam?Vai tiešam Jēzus Krisus augšāmcelšanās?

          Lai noskaidrotu audekla vecumu,auduma paraugi tiks pētīti ar elektronu mikroskopu.Tika noskaidrots,ka šķiedrās ir daudzu augu ziedputekšņi,bet putekšņu analīze atklāja Francija un Itālija izcelsmes putekšņus,kā arī augu paliekas no Palestīnas-apvidus,kur tika apglabāts Jēzus Kristus.

      1988.gadā Vatikāns atļāva paņemt vēl vienu auduma paraugu,lai to izpētītu ar radioaktīvā oglekļa datēšanas metodi,bet arī šoreiz netika iegūti pārliecinoši rezultāti.Analīzes uzrādija,ka audums ir austs laikposmā starp 1290. un 1350. gadu,un no tā varētu secināt ka svētā relikvija ir viltojums.Tomēr daži zinātnieki ir apstrīdējuši šo slēdzienu un pierādījuši,ka zināmos apstākļos(ļoti augstas temperatūras ietekmē spēcīga ugunsgrēka laikā)auduma struktūra var mainīties,tāpēc veiktās analīzes var uzrādīt kļūdainu rezultātu.

                                                 Vai Tu zini ka...

1532.gadā dievnamā,kur;a tika glabāta relikvija,izcēlās ugunsgrēks.Līķauts diezgan stipri cieta,un tam bija jauzliek pat ielāpi. 

Teksts norakstīts no Lielās noslēpumu grāmatas.

46 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

kkā ar trešo bildi iefeiloji! :)

kad es lasīju, ka viss tas sākās tad kad avīzei nofotogrādēja šo līķaudtu, un negatīvā, vai fotogrāfijā(īsti neatceros) varēja redzēt skaidrāku bildi... tur tiešām bija pamatīgāka analze! :) bet visu cienu par rakstu! :) + :)

4 0 atbildēt

west side

2 0 atbildēt

Zili brīnumi.emotion

2 0 atbildēt

plusiņš...?

1 0 atbildēt