local-stats-pixel fb-conv-api

Tu un mūzika34

4 2
[ceru, ka nav bijis] Cilvēku muzikālā gaume un personības tips ir cieši saistīti, noskaidrots pētījumā, kurā bija iesaistīti 36 000 cilvēku no visas pasaules.
Pētījumu veica Skotijas Heriota-Vata universitātes profesors Edrians Norts, un tas ir lielākais šāda veida pētījums, kāds jebkad noticis.
"Mums jau sen bija aizdomas, ka ir saistība starp muzikālo gaumi un personību. Šī ir pirmā reize, kad mums bijusi iespēja šo jautājumu aplūkot detalizēti. Līdz šim vēl nekad neviens nav to veicis šādā mērogā," sacīja profesors.
"Viena no vispārsteidzošākajām lietām ir ļoti izteiktās klasiskās mūzikas cienītāju un smagā metāla fanu personības līdzības. Gan vieni, gan otri ir radoši, nepiespiesti, taču nav komunikabli," atklāja profesors.

Daži no pētījuma konstatējumiem par dažādu mūzikas stilu cienītāju rakstura īpašībām:

Blūzs - cilvēks ar augstu pašcieņu, radošs, komunikabls, lēnprātīgs un nepiespiests; Džezs - cilvēks ar augstu pašcieņu, radošs, komunikabls un nepiespiests;

Klasiskā mūzika - augsta pašcieņa, radošs, intraverts un nepiespiests;

Reps - augsta pašcieņa, komunikabls;

Opera - augsts pašnovērtējums, radošs, lēnprātīgs;

Kantrimūzika - strādīgs, komunikabls;

Regejs - augsts pašnovērtējums, radošs, slinks, komunikabls, lēnprātīgs un nepiespiests;

Deju mūzika - radošs, komunikabls, nav lēnprātīgs un nav maigs;

Neatkarīgā rokmūzika - zema pašcieņa, radošs, slinks, nav lēnprātīgs un nav maigs;

Indiešu filmu mūzika - radošs, komunikabls;

Roks / smagais metāls - zema pašcieņa, radošs, slinks, nekomunikabls, lēnprātīgs, nepiespiests;

Popmūzikas hīti - augsta pašcieņa, nemaz nav radošs, strādīgs, komunikabls, lēnprātīgs, uzspēlēts;

Soulmūzika - augsta pašcieņa, radošs, komunikabls, lēnprātīgs, nepiespiests
Reklāma
Reklāma
Reklāma
4 2 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 34

0/2000
izskatās ka augsts pašnovērtējums ir sajaukts ar iedomību
3 0 atbildēt
Nu es saku ka ar roku man saistas Guns and Roses, tad AC/DC un vel es uzskatu ka tie visi Limp cepums , nemaceju pareizi uzrakstit, un vel te dazi "rokmuziki", ne tas vairs nav roks. Bet roks tomer vel nav miris jo es uzduros, vienai jaunai grupinai kas spele kautko tadu, kas tiesam atgadina 60-70 gadu muziku.
3 0 atbildēt
nu to tu jautā viņam! :p manuprāt viņš ir domājis tā: death metal, heavy metal, trash metal --> metals (samezdams visu vienā maisā)
3 0 atbildēt
Mūzikas žanru neiedalot sīkāk? emotion laikam nesaprati,ka es gribētu zināt,ko šis cilvēks nosaucis par roku,respektīvi - mūzikas žanru. Jo kā jau teicu iepriekš,bieži par vienu un to pašu roku sauc pilnīgi atšķirīgu mūziku.
3 0 atbildēt
diezgan skarbi teikts par Roks / smagais metāls cienītājiem.. :D
2 0 atbildēt
kriberkriksi, tev taisnība to ir teicis tikai viens zinātnieks! Un vienmēr mēdz būt izņemumi.
3 1 atbildēt
puķu meitene man šķiet, tas ir domāts vispārīgi!
2 0 atbildēt
Puku Meitene - mani ieintereseja tas psihadeliskais roks. Nosauc ludzu kadu piemeru,lai vatu iecekot!
3 1 atbildēt
Elma,kas ir domāts vispārīgi?
2 0 atbildēt
bubble , klase tagt dazi ir iemilejusi rokmuziku, jo bij spiesti klausities SWH rock, un viniem ta muzika bij pilnigi jauns atklajums, bet tiem kam tas nepatik, lai tik pamegina kautko iebilst. :D
2 0 atbildēt
Jancic, bet ir jau nedaudz briesmīgs tas ehr...pati kādreiz swh klausījos,tad kādu laiku rādžiņu nesanāca skandināt. kad atkal ieslēdzu, sapratu ka par vieglu - meklēju swh rock :D pilnīgi redzama izaugsme :D
2 0 atbildēt
SWH no ritiem labs, garigo man personigi garante uz visu dienu, un pec tam atlikuso dienas dalu SWH rock un tikai roks, tad es tads psihopatisks tipins vazajos rinki, daru stulbas lietas, pie stulbu lietu darisanas man nak paliga 2 loti labi draugi un + vel tas ka esu ticis vairak kart par baru 1 persona nosaukts, ja pazitu mani saprastu kadel tas ta.
2 0 atbildēt
Cik stulbi. ;D Es klausos metālu un man ir augsta pašcieņa kā arī maniem draugiem, tiešām bullšits.
0 0 atbildēt
http://cs.kopideja.lv/news.php CS.KOPIDEJA.LV LABAKAAA ! NAKAT VISI TE http://cs.kopideja.lv/news.php CS.KOPIDEJA.LV LABAKAAA ! NAKAT VISI TE http://cs.kopideja.lv/news.php CS.KOPIDEJA.LV LABAKAAA ! NAKAT VISI TE http://cs.kopideja.lv/news.php CS.KOPIDEJA.LV LABAKAAA ! NAKAT VISI TE http://cs.kopideja.lv/news.php CS.KOPIDEJA.LV LABAKAAA ! NAKAT VISI TE http://cs.kopideja.lv/news.php CS.KOPIDEJA.LV LABAKAAA ! NAKAT VISI TE emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion
1 6 atbildēt