local-stats-pixel fb-conv-api

Top10 nāves cēlonis pasaulē15

32 14

 

  1. Ceļu satiksmes negadījumi

Image Source

Automobiļa vadīšanas ir viens no deadliest uzņēmumu cilvēces vēsturē. Ceļu satiksmes negadījumiem ir viens no vadošajiem iemesliem, kas nav slimības saistītu nāves gadījumu ar aptuveni 17 miljoni gadā mirušie. Tas ir arī viens no galvenajiem nāves cēloņiem bērnu vecumā 9-18 ar ierakstu par 260.000 nāves gadījumi gadā.

2. Pašnāvība


Pašnāvību, tīšu iegūšana tiem savu dzīvi ir otrais augstākais bez slimības cēloņus, kas saistīti nāves. Pašnāvība var notikt vairāku iemeslu dēļ, tostarp depresija, kauns, vainas apziņa, izmisums, fiziskas sāpes, emocionālo spiedienu, trauksme, finanšu grūtības vai citas nevēlamas situācijas. Pasaules Veselības organizācijas norādīja, ka vairāk nekā viens miljons cilvēku izdara pašnāvību katru gadu, un ka tas ir viens no galvenajiem nāves cēloņiem jauniešu vidū un pieaugušo saskaņā ar 35. Ir aptuveni 10 uz 20 miljoniem trešo letāls pašnāvības mēģinājumiem katru gadu visā pasaulē.

3. Vardarbība

Vardarbību, fizisku spēku pret sevi vai citus vārda citu nāves cēlonis tūkstošiem cilvēku visā pasaulē. PVO lēš, ka katru gadu aptuveni 1,6 miljonu cilvēku dzīvību ir zaudējuši visā pasaulē sakarā ar vardarbību. Tas ir viens no vadošajiem nāves cēloņiem cilvēki vecumā 15-44, īpaši vīriešiem. Vardarbība var atšķirties no starp fizisku altercation starp divām būtnēm, kur neliels kaitējums var būt rezultātiem karu un genocīdu, miljoniem var nomirt kā rezultāts.Image Source

4. Falling

Image Source

Tas ir diezgan pārsteidzoši, bet, kas ir galvenais iemesls, miesas bojājumu, īpaši gados vecākiem cilvēkiem. Būvniekiem un kalnraču pārstāv darba ņēmēju kategorijām, kas atbilst augstām samazinājuma likmēm, samazinās traumas. PVO lēš, ka 392.000 cilvēki mirst samazinās katru gadu un 47.000 bērnu mirst, uz vienu gadu.

5. Noslīkšana

Image Source

Neticami tas liktos, bet Slīkšana ir nāves cēlonis, jo īpaši bērnu vidū. Ir 175.000 bērnu mirst no noslīkšanas katru gadu. Noslīkšana ir process, kā rezultātā galvenais elpošanas traucējumi no iegremdēšanai / iemērcot šķidrumā.

6. Saindēšanās

Image Source

Saskaņā ar statistiku, 55.000 nāves gadījumi tiek reģistrēti katru gadu ASV. Pasaules ieraksts liecina, ka 45.000 bērnu mirst no saindēšanās gadā.

7. Uguns

Image Source

Uguns ir vēl viens vadošais nāves cēlonis. Galvenais risks cilvēkiem uguns dūmu ieelpošana (elpošanas kūpināšanas, lielākai daļai no tiem nogalināti ugunsgrēki mirst no šā, ne no apdegumiem). Liels procents cilvēku, kas nomira no uguns ir bērni numerācijas aptuveni 96.000 gadā.

8. Karš

Image Source

Mēs visi zinām, ka karš ir ļoti postoša, bet tas jau nav galvenais nāves cēlonis, bet vēl tūkstošiem tiek nogalināti katru gadu, jo pēc kara. Karš ir savstarpējai, bruņoti konflikti, starp divām vai vairākām trešām congruous vienībām, kuras mērķis ir reorganizējot subjektīvi projektētas, ģeo-politiski vēlamo rezultātu.

9. Alkohola lietošanas

Image Source

Alkoholisms nogalina aptuveni 1,9 miljonus visā pasaulē katru gadu ar aptuveni 85.000 ar ASV.Alkohola, jo īpaši etanola, ir spēcīgs centrālo nervu sistēmu nomācošs, ar loku blakusparādībām.

10. Narkotiku lietošana

Nelegālo narkotiku lietošanu ir vēl viens nāves cēlonis tūkstošiem nāves gadījumu katru gadu. Daži no visbiežāk ļaunprātīgi narkotikas ir alkohols, tabaka, amfetamīnu, barbiturātu, benzodiazepīnu, kokaīnu un opiātiem, opioīdiem un to atvasinājumus, kas parasti ir opioīdu agonists darbību gan daži nav (piemēram, morfīns un tā atvasinājumi, piemēram, heroīns (3,6 diacetylmorphine, kodeīns, dekstrometorfāna NMDA opioīdu antagonists, kam nav opioīdu aktivitāte.

32 14 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000

Atvaino, bet ja liec rakstu, tad pārbaudi vai teksts ir loģiski izlasāms ;)

3 1 atbildēt

Tagad, draudziņ, vēlreiz to pašu, bet latviski.

2 0 atbildēt

google translate??? :D :D ":D

0 0 atbildēt

grūti uztvert domu, teksts bija grūti izlasāms dēļ visām gramatiskajām kļūdām! :)

0 0 atbildēt

Piedodiet par kludam man tikai 13 gadi...

Nakosreiz bus labak 100%

0 0 atbildēt

nez es tapat visu labi vareju salasiit

0 0 atbildēt

nu nelasaams vienkaarshi, ar cik shausmiigu onlaina vaardniicu tas ir tulkots?

0 0 atbildēt

atbildot uz Star komentāru "nu nelasaams vienkaarshi, ar cik shausmiigu onl... " google :)  

0 0 atbildēt

kaut kā neticās.. nezinu vai te arī salikts augošā secībā..

bet kur tad ir AIDS?

0 0 atbildēt

Burvīgi iztulkots. :D

0 0 atbildēt

padoms autoram/autorei-jebkura tulkošanas programma(vienalga google vai negoogle)iztulkos gramatiski nepareizus teikumus,jo katrai valodai ir sava gramatika,tapēc,kad tulko tekstus,parlasi teikumus un sastādi tos gramatiski pareizi latviešu valodā.

0 0 atbildēt

takš jel....pašam vēl vajag pārtulkot un gramatiski pareizi pārrakstīt????emotion

0 0 atbildēt
epg avatarsepg

psc :))

0 1 atbildēt

aha, un kur tad paliek slimiibas?

0 1 atbildēt

pld mario14

0 1 atbildēt