local-stats-pixel fb-conv-api

Top 10 pilis Eiropā6

26 0

Ko jūs nodomājat, kad dzirdat stāstus par kazemātiem un pūķiem, spokiem un mājas gariem, karaļiem un karalienēm? Protams, jūsu acu priekšā uzburas pasakaina pils! Nezinātājiem – pilis ir akmens celtnes, kas vēstures gaitā ir sabūvētas visās pasaules malās.

Lielākā daļa seno un burvīgo piļu ir atrodamas Vecajā pasaulē – Eiropā. Pils komplekss parasti sastāv no nocietinātu ēku kopuma ar biezām sienām un augstiem torņiem. Arī mūsdienās dažās no tām (piemēram, Vindzoru pilī) dzīvo īsti monarhi. Pārējās kalpo kā lieliskas tūristu atrakcijas vai izcili muzeji. Bagāto cilvēku sabiedrībā dzīvot pilī skaitās ļoti prestiži, tāpēc pēdējās desmitgadēs daudzi ietekmīgi pasaules cilvēki sev nopirkuši pilis un dzīvo tajās.

Piedāvājam jums sarakstu ar 10 pilīm, kuras varat apmeklēt sava Eiropas ceļojuma ietvaros. Īstenībā pilis ir divu veidu – mēs šeit runājam par nocietinātajām pilīm, jo būtībā pilis iedalās divās grupās : nocietinātās, kas reizē pilda gan cietokšņa, gan mājokļa funkcijas, un parastās, kurām nav nekādu aizsardzības funkciju.

26 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Ļoti skaistas Pilis emotion

1 0 atbildēt

6tā visskaistākā! emotion

0 0 atbildēt

esmu bijusi tajā Francijas Mont Saint-Michel,tur tiešām ir ļoti skaisti emotion

 

0 0 atbildēt

1 Nekas dižš  ja godīgi

0 0 atbildēt

A kur mūsu Bīriņu pils?:D

0 0 atbildēt

+

0 1 atbildēt