local-stats-pixel fb-conv-api

Tokelau sala- būtu bijusi pati skaistākā valsts pasaulē!10

10 1
P.S.- Pati skaistākā uzreiz aiz Latvijas… J

Tokelau salu iedzīvotāji referendumā noraidījuši neatkarības pasludināšanu no Jaunzēlandes, līdz ar to pasaulē tomēr neparādīsies jauna neatkarīga valsts Klusā okeāna dienvidos.


Neatkarības pasludināšanu referendumā atbalstīja 349 jeb 60% vēlētāju, bet 232 to noraidīja. Lai pasludinātu neatkarību no Jaunzēlandes bija nepieciešams divu trešdaļu vairākums, informēja Tokelau politiskais līderos Pio Tuia.

Tuia, kurš pats atbalstīja Tokelau kā Jaunzēlandes kolonijas statusa likvidēšanu, atturējās paust vilšanos par referenduma rezultātiem.
"Es esmu laimīgs, jo tā ir tautas griba," piebilda politiķis. Līdz ar to Tokelau salu arhipelāgs, kurā ietilpst trīs atoli ar kopējo platību 12 kvadrātkilometri, paliks Jaunzēlandes protektorāts.
Balsošana salās, kurās kopskaitā ir pusotra tūkstoša iedzīvotāju, sākās pagājušo piektdien. Iedzīvotājiem katrā no trim atoliem - Atafu, Nukunonu un Fakaofo - balsošanai piešķirta atsevišķa diena. Balsstiesības ir 600 salas iedzīvotājiem, un balsošanas gaitai sekoja līdzi četri ANO novērotāji. Biļetenus savāca īpaši kuģi, jo salās nav lidostas un sakari notiek vienīgi pa telefonu. Tokelau ANO sarakstā ir viena no 16 teritorijām līdz ar Gibraltāru (pārvalda Lielbritānija), Rietumsahāru un Guamu (ASV), kurās nav pašpārvaldes.
Šo arhipelāgu, kas atrodas aptuveni pusceļā starp Jaunzēlandi un Havaju salām, 1889.gadā ieņēma Lielbritānija, kas 1926.gadā atdeva to savas domīnijas - Jaunzēlandes - pārvaldē. Tokelau nacionālais ienākums ir tikai divi miljoni dolāru (1,17 miljoni latu), galvenokārt no licenču pārdošanas tunču zvejai apkārtējos ūdeņos un muitas nodevām. Turpretim Jaunzēlande katru gadu sniedz salu iedzīvotājiem palīdzību sešu miljonu dolāru apjomā. Ja arhipelāgs pasludinātu neatkarību, tas varētu saņemt palīdzību arī no citām donorvalstīm, kā arī no dažādām starptautiskām organizācijām. Kā norādīja Tokelau Jaunzēlandes pārvaldnieks Nils Volters, salu iedzīvotāji jau tāpat vairākus gadus risina savas lietas patstāvīgi ar Jaunzēlandes atbalstu.
10 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000
viss forši man patika tikai 7. fail izbojā visu baudu :D :D
3 0 atbildēt
skaistiemotion emotion
3 0 atbildēt
Kāds no tiem, kas šitās gudrības bārsta, ir bijis uz tamlīdzīgām valstīm? kur ziemā ir +35 grādi un tu nezini kur likties vnk, viss ir smacīgs, nerunājot par salām, kur regulāri notiek cunami un zemestrīces.. vnk bildes ir viena lieta un dzīvot tur ir otra lieta. Kas kuram skaitās skaists- domāju, ka tev ātri vien apniktu blenzt uz to jūru un dažām palmām
3 0 atbildēt
braukšu uz turieni brīvdienās.! emotion
2 0 atbildēt
Jaa Latvija skaistaakaa no otra gala :D Kas tad Latvijaa ir skaists piemeeram saliidzinot ar jebkurieni reaali domaajot nevis kaa patriotam
2 0 atbildēt
juriiics komentārs 2009-05-01 00:53:17 Piekrītu. Latvijai ir skaista zeme uz kuras tā atrodas. Daba interesanta. Ja citur ir gigantiski kalni, tad pie mums miniatūrais ir raksturīgs. Esmu bijis citās valstīs. Man patika arī to valstu daba. Katrai vietai ir kkas īpašs. Abavas senieleja - aizbrauciet uz turieni, vai tiešām ir tā, ka nekas šeit no dabas nepatīk? Jā valsts mums ir totālā pakaļā, bet vai tad pie tā visa vainīga ir Latvijas daba?! Nav sliktu bilžu Latvijai, ir tikai nemākulīgi fotogrāfi. :D
2 0 atbildēt
Skaisti
2 0 atbildēt
njaa bet Latvijaa pat skaistu bildi dabuut gruuti, un jaa es esmu bijis uz taadaam, man patiik piemeeram.
1 0 atbildēt
emotion emotion emotion emotion emotion emotion P.S.- Pati skaistākā uzreiz aiz Latvijas… J
1 0 atbildēt
Piekrītu, Star. Latvijā jau tiešām nekā tāda skaista nav. Visparastākā valsts, kāda vien var būt. Un arī nesaprotu, kāpēc būtu jābūt patriotam par šito, atvainojos, sūda valsti. :S Un jā.. Tā sala tiešām ir skaista. Tik zils ūdens, svaigs gaiss, palmas.. bāc!
2 2 atbildēt