local-stats-pixel

Tiesā žurnālistu, kurš meta ar kurpēm Bušam5

0 0
19. februārī Irākā sācies tiesas process pret žurnālistu Muntazeru al Zaidi, kurš ar saucienu „Tas tev atvadu skūpsts no irākiešu tautas, suns!” preses konferences laikā ar savām kurpēm meta ASV prezidentam Džordžam Bušam. Process notiek Irākas galvenajā krimināltiesā, kur parasti tiek izskatītas ar terorismu saistītās lietas. Muntazers al Zaidi tiek apvainots uzbrukumā ārvalsts līderim, par ko var tikt piespriests 15 gadus ilgs cietumsods. Aizstāvība pieprasa atsaukt visas žurnālistam izvirzītās apsūdzības, jo metot ar apaviem Bušam viņš nav mēģinājis to nogalināt, bet tikai izteicis savu viedokli.
Lietišķais pierādījums – uz Bušu mestās kurpes – tiesas procesā izmantotas netiks. Tās, uzreiz pēc incidenta, meklējot sprāgstvielas, tika sagrieztas un pēc tam sadedzinātas.
Tiesas zālē al Zaidi parādījies ar ap kaklu apsietu Irākas karogu. Žurnālista radinieki uzskata, ka tiesas process parādīs kādā stāvoklī atrodas irākiešu tiesu sistēma. „Ja viņu atbrīvos, tad tas pierādīs, ka Irākas tiesa ir neatkarīga. Ja viņu notiesās, tad tas būs spriedums visai tiesu sistēmai”, - paziņoja apsūdzētā brālis. Arābu pasaulē kurpes mešana tiek uzskatīta par nicinājuma zīmi. Muntazera al Zaidi rīcība izsauca plašu atbalstu musulmaniskajās valstīs un kļuva par piemēru daudziem atdarinātājiem, kuri tādā pat veidā demonstrēja savu attieksmi pret varas pārstāvjiem.

P.S. Aģentūra AFP vēsta, ka neskaidru iemeslu dēļ, nespējot īsti sākties, tiesas process atlikts. Gaidāms, ka lietas izskatīšana atsāksies martā.

0 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000
Da nu tie musulmani pasi ir vainigi ka ta notiek!!!
0 0 atbildēt
ha muļķa musīši ja viņi viņu atbrīvos tad tie jau sāks vēl visādas cūcības taisīt un kurš norm cilvēks izsaka viedokli metot ar kurpēm? tikpat labi varam teikt par mūsu grautiņu kur dauzīja logus - viņi tak tikai savu viedokli pauda.
0 0 atbildēt
pavliks komentārs 2009-02-19 15:39:29 Da nu tie musulmani pasi ir vainigi ka ta notiek!!! Tu esi idiots.
0 0 atbildēt
gan jau amīšu kontolētā korumpētā irākiešu tiesu sistēma vēl parūpēsies, ka šito iesēdina, bet reāli džeks pareizi izdarija, jo to bušu un tās pārējās korumpētās lelles nav ko cienīt
0 0 atbildēt
kkur lasiju ka tjip taas kedas pardotas pa n-tajiem ļimakiem ,bet reka izradaas ka winjas ir iznicinaatas re kaa
0 0 atbildēt