local-stats-pixel

"Svešie" jāmeklē tapat uz Zemes7

8 0
Savienoto Valstu Arizonas universitātes profesors Pols Deiviess (Paul Davies) piedāvā tā vietā, lai mēģinātu atrast dzīvības formas uz citām planētām, meklēt tās uz Zemes. Kā uzskata kosmologs Deiviess, iespējams, "svešie", kurus mēs tā ilgojamies redzēt uz citām planētām, jau dzīvo mūsu vidū. Runa ir par mikrobiem, kuri bioķīmiskajā līmenī atšķiras no mums zināmajām dzīvības formām. Kā vēstī „The Times”, par to Deiviess paziņojis Amerikāņu zinātnes attīstības asociācijas (American Association for the Advancement of Science) konferencē Čikāgā.
Pēc zinātnieka domām, pēdējo desmitgažu laikā šajā jomā nav palielinājies jaunu zinātnisku faktu skaits, neskatoties uz to, ka priekšstati par Zemes dzīvību šajā laikā svārstījušies amplitūdā no tās uzskatīšanas par unikālu, līdz viedoklim par Zemes dzīvību kā vienu no daudzajām Visumā. Deviess uzskata, ka līdz šim pētnieki nav atklājuši tamlīdzīgus mikroorganismus, jo mikrobu pētīšanas metodikas pamatā ir ideja par līdzīgiem bioloģiskajiem procesiem visās Zemes izcelsmes būtnēs.
Tādēļ, ja pārskatītu metodiku un atrastu jaunas dzīves formas uz Zemes, tas automātiski ļautu meklēt un varbūt atrast analoģisku dzīvību uz citām Saules sistēmas planētām. Pēc Deviesa domām, vajag balstīties uz hipotēzi, ka dzīvība uz Zemes radusies vairākas reizes. Neparastās dzīvības formas var mums grūti iedomājumus savienojumus un atrasties, piemēram, dziļi pazemē.
Ir vērts piebilst, ka pirms četriem gadiem tika paziņots par jauna veida baktēriju atklāšanu. Amerikāņu zinātnieki Aļaskā atklāja baktērijas, kuras sasalušā stāvoklī bija atradušās 32 tūkstošus gadu, bet pēc ledus izkausēšanas atdzīvojās. Jaunās baktērijas saņēma nosaukumu Carnobacterium pleistocenium. Zinātnieki, pateicoties šim pētījumam, atklāja, ka dzīvība var eksistēt ne tikai nelabvēlīgos nosacījumos un tādējādi iespējama tās eksistence arī Marsa ledus jūrā vai ledus apvalkā, kas sedz Jupītera pavadoni Eiropu.
8 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000
MAZGAJAM ROKAS, lai citplanetiesus neapestu :)))
5 0 atbildēt
Svešie...hehe...es par svešo saucu roku, kas pa nakti ir nogulēt un no rīta liekas, ka tā nav mana, jo es to nejūtu emotion emotion emotion
5 0 atbildēt
njamiij, interesanti,jaapameklee vai kaads citplanetietis maajaa nedziivo :D
4 0 atbildēt
Anoniimais kaa vienmeer izceljas xD . Stipri šaubos , vai uz zemes veel kaut ko tik interesantu var atrast , kaut gan pazemee neviens taa iipashi nav neko mekleejis un polaarie plashumi un tundras arii nav iipashi daudz peetiitas , taa kaa hz , maybe kaut ko interesantu uzrok
4 0 atbildēt
NLO :D :D :D
1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt
IDIOOTS SHITO IR IZDOMAAJIS
3 4 atbildēt