local-stats-pixel fb-conv-api

Supervīruss - Orthodox Xmas24

7 1
2004.gada 7.janvārī vispasaules Interneta tīkla lietotāji tika pakļauti vīrusa uzbrukumam, kuru vēlāk nosauca par
Orthodox Xmas [«Pareizticīgie Ziemassvētki»). Vīruss bija izpildāma faila Xmas.exe veidā, kas bija piestiprināts pie
vēstules. Vēstulē tika ziņots, ka ar dotā faila palīdzību katrs var optimizēt Windows 9X, ME, XP operētājsistēmu
darbu, un šīs optimizācijas rezultātā ievērojami celsies pat vecu, lēnu datorura darbaspējas, bet jaunie pēc
optimizācijas satrieks īpašnieku iztēli.

Pieredzējušie lietotāji nekavējošs iznīcināja failu, atceroties lietotāja Pirmo likumu: «Nekad, nekad, NEKAD! neveriet vaļā vēstuli, kas ir saņemta no svešiniekiem». Vīrusi - tās ir programmas, kas izpilda nesankcionētās operācijas, ir Vispasaules tīkla lāsts. Ir vīrusi-jokupēteri, kas liek datoram pusnaktī spēlēt «Lambadu» vai izvest uz ekrāna uzrakstu: «Esmu iedrimis pārdomās, lūdzu netraucēt»; ir vīrusi-spiegi, kas zog datus, kuri glabājas inficētajā datorā, ir vīrusi-kaitnieki, kas iznīcina šos datus; ir vīrusi-sabotieri, kas noved datoru pie kraha.
Pasaulē ir daudzas kompānijas, kas specializējas cīņai ar vīrusiem. Tās ikdienu, dažas pat ik stundu izlaiž atjaunināšanas antivīrusu programmām, kuras atrod un padara nekaitīgus vīrusus klientu datoros.
Viktors P., vienas no vadošām Krievijas kompānijas antivīrusu programmu ražotāja līdzstrādnieks (dažu iemeslu dēļ viņš nav tiesīgs atklāt darbavietu, un pats dod priekšroku anonīmitātei) izstāstīja sekojošo. Kompānijas darbinieki dienesta vajadzībām speciāli inficē ar jauniem vīrusiem kontroles datorus: skatās, ko īsti dara «mazie kaitētāji» un izstrādā pretindi. Tā rīkojās arī ar
Orthodox Xmas vīrusu.
Vīruss fonu režīmā sāka ienest izmaiņas operētājsistēmas kodā. Pēc divām stundām speciāli testi parādīja mašīnas darbaspējas pieaugumu par 40 procentiem, pēc četrām tā pieauga divkārt, bet pēc septiņām četrkārt. Nekādi negatīvi blakus efekti netika atklāti. Bet vīruss ir vīruss: pat pozitīva iedarbība ir nesankcionēta, tādēļ 8.janvārī kompānijas saitā tika izlikts atjaunojums, kas ļāva pārtvert un iznīcināt failu Xmas.exe, saņemot vēstuli.
Bet uz kontroles datoriem vīruss turpināja mainīt kā pašu operētājsistēmu, tā arī pielikumus. Uz pirmās diennakts beigām datora ātrdarbība palielinājās vairāk kā desmitkārt! Visi pielikumi - pārlūkprogrammas, teksta redaktori, datu bāzes, spēles un pārējās strādāja ātri, un nevainojami nesalīdzināmi labāk, nekā uz tādas pašas konfigurācijas standarta datora. Tas lika pievērst vīrusam īpašu uzmanību.
Noskaidrojās, ka Windows operētājsistēma vīrusa ietekmē radikāli izmainās. Tās izmērs strauji samazinās, pārveidojas izpildāmie faili, bibliotēkas viss. Būtībā, tā vairs nebija Windows, bet gan pilnīgi jauna sistēma. Vīruss izrādījās pilnīgi agrāk nezināma veida: tas rada jaunas programmas un aizvieto ar tām vecās!
Uz otrās diennakts beigām vīruss bija pabeidzis darbu pie datoru programmu izmaiņām. Rezultātā datora darbaspēja
pieauga... 50-Kārt!
Teorētiski tas nav neiespējami: mūsdienu operētājsistēmas un programmas nebūt nav ideālas. No versijas uz versiju tās top arvien vairāk masīvākas un gausākas, un to pārvar nevis uzlabojot kodu, bet gan ar prasīguma paaugstināšanu sistēmas resursiem. Piemēram, teksta redaktors Word 6 brīnišķīgi strādā uz 386.datora, redaktoram no Office XP paketes, kas izpilda būtībā tās pašas funkcijas, ir nepieciešams 100 reizēs jaudīgāks dators. Tādēļ pāreja uz jaunu operētājsistēmu, ko diktē savienojamības prasības, tiek pavadīta arī ar piespiestu datoru maiņu.
Vīruss maina situāciju būtiski, ļaujot palaist mūsdienu programmas pat uz morāli novecojušajām mašīnām. Pareizāk, tās ir jau citas programmas, bet saglabājušas visas nepieciešamās funkcijas.
Labums no tā ir tikai gala patērētājam, bet vīruss draud dot „nāvējošu” triecienu gan programmu ražotājiem, gan «dzelzs» ražotājiem. Kādēļ pirkt jaunu datoru un jaunas programmas, ja vecās sāka strādāt desmitiem reižu ātrāk?
9.janvārī «neatkarīgie» eksperti izplatīja informāciju par to, ka vīruss ir ļoti bīstams un var lietotājiem atnest zaudējumus. Tika izziņots bezprecedenta naudas apbalvojums tam, kas norādīs vīrusa
Orthodox Xmas autoru. Visiem lietotājiem piedāvāja steidzami uzstādīt «ielāpu», kas nodrošina operētājsistēmas no vīrusa ietekmes. Un, kā loģisks iznākums, tīklā parādījās viltots vīruss ar to pašu nosaukumu, kurš izpilda vīrusa-mednieka funkciju: tas iznīcina gan Orthodox Xmas īsto vīrusu, gan tā darba rezultātus, vienkārši izdzēšot visu informāciju uz cietā diska, pēc kā nākas uzstādīt tradicionālās operētājsistēmas ar visām to kaprīzēm un trūkumiem.
Vīrusa autora meklējumos iekļāvās daudzi dižens bija izziņotais apbalvojums. Tikai naivais domā, ka tīkls ir anonīms. Pieliekot noteiktas pūles, var izrēķināt jebkuru vietu, kur bija noticis pieslēgums pie Tīkla.
Pūles tiek pieliktas lielas, bet viss velti: atklāt autoru tā arī neizdevies...
Viktors K., strādājošs pār vīrusa koda, apgalvo, ka tas ir uzrakstīts uz principiāli jaunas programmēšanas valodas, kura ir nezināma pašlaik. Tas, kas to ir radījis, ir veicis revolūciju. Ja šis vīruss apstrādātu visus datorus, kas ir mūsu civilizācijas rīcībā, to summārā jauda pieaugtu par divām pakāpēm!
Lieta nav tajā, ka uz veca 386.datora pēc «potes» varētu spēlēt DOOM 3, galvenais ir cits: jaunākie personālie datori iegūst superkompjūteru varenību. Tiem pa spēkiem pilnīgi cita līmeņa uzdevumu risināšana, kas var novest pie atklājumiem pašās daudzveidīgākajās nozarēs un civilizācijas attīstības iziešanai uz principiāli jaunām virsotnēm.
Viktors K. uzskata, ka Orthodox Xmas tā ir citas civilizācijas velte, bet izmantot šo velti mēs pagaidām neesam varējuši: korporāciju-gigantu intereses ņēma virsroku. Pašreizējā peļņa šīm korporācijām ir galvenāka nekā cilvēces intereses, tādēļ tās nežēlo nedz spēkus, nedz līdzekļus, lai pilnībā iznīcinātu Orthodox Xmas (
salīdziniet šo darbīnu ar citu izgudrojumu likteni... - saita autora piezīme).
Bet pieņemt nezināma dāvinātāja velti, neizprotot veltes būtību, arī nevajag steigties. Varbūt, krasa ātrdarbības palielināšana ir tikai pirmā stadija, māneklis, «bezmaksas siers». Saprast, kā tieši strādā vīruss, kā izdarīt procesu kontrolējamu lūk pie kā pašlaik „sitas” visas pasaules labākie programmētāji...


UN LŪK ŠEIT JUMS IESPĒJA IZPAUSTIES _--->>
Lejupielādēt vīrusu (uz savu atbildību)
Reklāma
Reklāma
7 1 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 24

0/2000
Varētu jau uz kāda veca kompja izmēģināt, un ja viss kārtībā, tad varu savējam laist iekšā !
5 0 atbildēt
Man ir jauns kompis [2ivu mēnešu vecs] kārdinājums jau i padarīt vēl daudz ātrāku, bet tomēr bail ka atkal būs jāpērk jauna kaste! Pārāk varens tas vīruss lai tas būtu tikai tā ka tu viņu ielādē, uztjūnē kompi un pēctam izdzēs! Labāk neriskēšu !
4 0 atbildēt
interesanti!!!
4 0 atbildēt
tā tik ir manta, tik cerams ka blakusefekti neparadisies.
4 0 atbildēt
Šis tiks ietestēts uz vecās kastes!
3 0 atbildēt
paraadat adresi kur viinju var dabuut un ieinstaleeshu, jo no shitaas nevar dabuut. :(
3 0 atbildēt
bljee bljee ko lai dara :D taa gribaas nokachaat,bet negribas atkal paarisntaleet,nesen jau no flashkas noraavu kkaadu huinju ko deevee par "natasha" un kas apeeda man visus exe failus un neveera nevienu programmu valjaa,pat safe modaa nevareeja tikt un naacaas paarinstaleet :D
3 0 atbildēt
ahh, ja nu kaadam pietiek drosmes un viņš to izdara, tad man paziņo kas un kaa emotion
3 0 atbildēt
kur āķis,m? :D
3 0 atbildēt
Var gan tajā lapā atrast!
3 0 atbildēt
tad paziņo rezultātus :D
3 0 atbildēt
ja es atradīšu kur nokačāt, jo diemžēl tajā lapā nevar, tad es uz sava vecā hlama pamēģināšu.. ;) novēliet man veiksmi... >dex<
3 0 atbildēt
tiger3, man tas pats :D izklausaas jau baigi feini, beet nekas nav idelaas, tur kkam ir jaabuut emotion
3 0 atbildēt
zajebis.......... atkal velviens iemesls ievairiities no sitadiem viirusiem :D
3 0 atbildēt
Nu itkā jau gribētos savu rakstāmmašīnu padarīt biku ātrāku, bet kaut kā mīziens... :D:D:D
3 0 atbildēt
cik liels tas viruss ir, man cietais tikpatkaa pilns?!
3 0 atbildēt
Need information. ;D
2 0 atbildēt
Viktors P., vienas no vadošām Krievijas kompānijas antivīrusu programmu ražotāja līdzstrādnieks (dažu iemeslu dēļ viņš nav tiesīgs atklāt darbavietu, un pats dod priekšroku anonīmitātei). wtf :D :D raksts izklausaas kaa no "Mistiskaas sensaacijas" panjemts :D liekas, ka pats viirusa autors ir arii orgjinaalaa raksta autors. tiiraakaa reklaama viirusam :D
2 0 atbildēt
Kāds izmēģināja?! Gaidu atsauksmes - blakusefektus negribētos piedzīvot! :D
2 0 atbildēt
No tā saita neko nevar novilkt. Kam tur izdevaas - suutiet shurp - mees kojaas pameegjinasim :)
2 0 atbildēt