local-stats-pixel fb-conv-api

Stila kļūdas jeb beidziet vilkt džinsus16

12 0
Man vienmēr paticis uz ielas vērot, pie sevis vērtēt sieviešu veiksmes un niķus jeb kļūdas stilā. Piemēram, ir vesela sieviešu grupa (paldies dievam, Latvijā tā nav tik liela), kas velk pārāk mazas drēbes. Džinsi, kas veido vēdera un sānu pārkari, sardeļveida ciskas un atsevišķos gadījumos par dziļi un sāpīgi iespiežas...TUR...

Es izveidoju īsu visbiežāk pieļauto sieviešu stila kļūdu top 9, taču jūs noteikti varat pievienot komentāros vēl kādas lietas!

1. Tev NAV viss jāsaskaņo! Tas laiks, kad saskaņoja lakatiņu, somu, kurpes, nagu laku un cimdus vienā krāsā, ir sen pagājis un nemaz netaisās uz drīzu atgriešanos. Atstāj šitās lietas vecmāmiņai un mammai, tur tas varbūt vēl ir aktuāli. Piemēram, pavisam droši vari kompinēt abģērbā un aksesuāros ar melno un brūno krāsu kopā. Kāpēc? Šobrīd daudz lielāks uzsvars tiek likts uz individuālu un radošu pieeju savam stilam, bet pirmā doma ieraugot tevi nokombinējušos līdz zobiem, ir - tu esi dzelžaini centusies iekļauties rāmjos.

2. Tagad tas, ko jau teicu raksta sākumā - ja cauri drēbēm var redzēt celulītu un ādas krokas, tas apģērbs tev IR PAR MAZU. Un, ja kaut kas ir par mazu, tad to nevajag vilkt. Izņēmums varbūt ir padsmitniecēm, kur tādas kļūdas vēl ir pieļaujamas un tas nav tik uzkrītoši. Starp citu, ja palūkosies apkārt, sievietes, kas izskatās tievas un skaistas, nekad nav iežmiegušās super ciešos džinsos, viņām nav krūšturi, kas krūtis saspiedušas kopā tik cieši, ka tur pat ūdenim cauri netecēt un jostasvietu, kas atklāj "mīlas rokturīšus". Tāpat arī ar krūšu galiņiem - ok, tas varbūt ir seksīgi kaut kādās situācijās, bet visā visumā ikdienā nav nepieciešams uzsvērt, ka tev viņi tur ir - paglabā taču kādu visiem zināmu, tomēr noslēpumu, kādam intīmākam brīdim.

3. Tas apģērbs tev ir par lielu! Šī ir otra galējība, kur latviešu sievietes diezgan bieži grēko. Izstiepušies džinsi, kas atkarājas no dibena un vairāk izskatās pēc guļammaisa vai bezformīgi krekliņi - tas viss vairāk atgādina nevīžību vai nabadzību, jo nevari iegādāties drēbes, kas tev der. Starp citu, šī kaite raksturīga daudzām meitenēm, kas apzināti nometušas svaru - viens iemesls, protams, ir visai pragmatisks - atjaunot savu garderobi ir ietilpīgi gan finanšu, gan laika ziņā, bet, kā esmu novērojusi, daudzas tā labprāt ģērbjas, lai uzsvērtu rezultātu un pakunkstētu kaut ko tādā stilā kā: "Ārprāts, man visas bikses krīt nost!"

4. Par daudz aksesuāru. Ziniet, CoCo Chanel teica tā: "Pirms izej no mājas, noņem vienu lietu nost un atstāj to", un man liekas, ka viņai ir taisnība. Lai arī mūsdienās ir pilnīgi pieļaujams, ka kaklā kopā es sakārusi kādas 3 krelles un vēl uzsējusi lakatiņu, taču tad ir jāizņem garie auskari un jānoliek malā krelles ap roku. Starp citu, te mēs arī atgriežamies pie 1.punkta - izbeidz saskaņot auskarus ar krellēm un vēl rokassprādzi. Aksesuāri ir individuāli dārgumi, nevis complektiņš.

5. Botas. Es zinu, ka botas ir ļoti ērtas, pat ļoooti ērtas! Un es zinu, ka tev jau tāpat ir draugs un nav jābūt baigi seksīgajai. Bet, lūdzu, atstāj skrienamās un vingrojamās kedas mājās sporta pasākumiem. Starp citu, šī stila kļūda ir vēl aktuālāka vīriešiem, bet visā visumā latvietes ar šo niķi pārāk negrēko, drīzāk raksturīgs vācietēm, anglietēm u.tml.

6. Ģērbies atbilstīgi savam augumam, nevis stilīgumam. Es te daudz neko nekomentēšu un domāju, ka tas ir visiem zināms fakts - ne viss, kas ir modē, tev piestāv. Man, piemēram, ir diezgan īsa korsetes daļa (tā ir tā, kas starp krūtīm un gurniem), tāpēc svārki ar augsto vidukli vienkārši neizskatās. Ļoti žēl, jo man tādi briesmīgi patīk. Patīk man arī nesen modē nākušās kļošenes, bet īsā auguma un kāju dēļ, izskatās slikti. Nu neko, ir taču tik daudz citu apģērbu!

7. Pārāk īss. Latvietēm diezgan raksturīgi - ir jau jauki, ja pieaugušas sievietes (un tas skaitās jau no 21 gada) ir pārliecinātas par savu ķermeni un vēlas izskatīties seksīgi, taču pārāk īsi svārki, pārāk īsi šortiņi un pārākl īsi krekliņi ir kļūda. Ja godīgi, tādas lietas pēc 20 gadu vecuma labi izskatās tikai kalsnām, modeles tipa meitenēm vai tādām, kas ir maziņas, miniatūras, bez izteikti sieviešķīgām ķermena formām. Es nesaku, ka īss apģērbs ir slikts stils, tomēr ir ļoti viegli pārkāpt to robežu un izskatīties drīzāk lēti, piedauzīgi un vulgāri.

8. Pārāk daudz dzīvnieku raksti. Jā, tīģerprints, zebras musturis un tamlīdzīgi raksti ir modē, bet bieži vien mēs pārspīlējam un savelkam to visu kopā - īpaši te jāvēršas pie dāmām pēc piecdesmi. Tā teikt, vēl tikai zilas acis uzkrāso, uzķepini zobiem sarano lūpeni un mēs tevi uzreiz ratiņos un uz Tvaika ielu....

9. Tavām apakšbiksītēm ir jāpaliek apakšā. Joprojām daudzas meitenes grēko ar stringiem, kas rēgojas no zemās jostasvietas biksēm. Tas izskatās lēti, nekopti un vecmodīgi, bet noteikti ne seksīgi (ja vien tu nevēlies savākt kādu alusvēderainu tipu, kurš tevi grib izdrāzt tualetē). Vienīgā pieļaujamā lieta ir maza maza apakšbiksīšu maliņa (bet ne stringi) un atceries, ka tai jābūt tīrai, nesamazgātai un nenoplukušai.
12 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000
Liek apdomāties :D:D:D
3 0 atbildēt
Bilde vnk laba , vecene dirsu uzaudzejusi ,bet bikseem nauda nepietiek :D
3 1 atbildēt
es gribeetu pievienot, ka ari kraasaam var notusheet kaadu kjermenja ''defektu'' vai izcelt efektu.. nu piem., traki izskataas, ja sievietes ar shauriem gurniem velk melnas, garas, taisnas bikses, bet augsha kaut ko baltu, tas galiigi izjauc sievishkjiigaas proporcijas, un arii otraadi..
2 0 atbildēt
patika :)
2 0 atbildēt
Nu jā. Es vispār domāju, ka vajadzētu būt katram pašam sev dizainerim. Es piemēram nekad nepirkšu mantu kas man vnk patīk. Es pirkšu tikai to kas man ļoti patīk.
2 0 atbildēt
Anonīms komentārs 2009-02-20 20:46:12 apvainojaas :D
2 0 atbildēt
Tāda bilde :D
2 0 atbildēt
7. un 9. punkts skaidri liek noprast, ka šo rakstijusi sieviete. Neviens vīrietis savu mūžu neiedomātos neko tādu teikt! :D
2 0 atbildēt
Eso avatarsEso
piekritīšu tev chalic, bet vecenēm kuras vnk nerubī fišku, nelīdzēs šis raksts ar īpaši..
2 1 atbildēt
kļošenes atkal modē? :D:D
2 1 atbildēt
HAHAHAHAHAHAHAHA
1 0 atbildēt
fuj ta bilde :D sardele
1 0 atbildēt
Aprunāt cilvēkus un viņu ģērbšanās modi nav labi, bet raksts makten labs!!!
2 2 atbildēt
Fuuu ... emotion
0 1 atbildēt
nevaig est tik daudz.. :D
0 2 atbildēt
ej dirst lops taads
0 3 atbildēt