local-stats-pixel fb-conv-api

Šodiena Dziesmu svētkos!39

120 7

Pastāstīšu par  šodienas atgadījumiem un pašu dienu,ko pavadīju Mežaparka Lielajā estrādē :)

 


Piecēlos 6:25 no rīta,jau 7:24 autobuss atiet,tāpēc jāpasteidzās. Sataisos un izeju no mājas. Lietus līst,tāpēc paņemu lietussargu,izeju no mājas un lēnām dodos uz autobusa pieturu. Nonāku tur,sasveicinos ar čaļiem un gaidam autobusu. Atnāca,izrādījas,ka ir pilnīgi pilns,iekšā tikt nereāli,tad nu gājām pāri tiltam lielu gabalu līdz 11.tramvajam,kārtīgi salijām,bet 11. kaut kā iespraucāmies. Aizbraucām līdz galam,sākām iet uz estrādi. Sāka nereāli līt lietus,biju izmircis līdz pēdējai vīlītei,jo pa ceļam vējš nolauza lietussargam kāta apakšu :D Tad nu nokļuvām estrādē,tur kaut kāds bardaks,neko saprast nevar. Atradām savējos,tur jādala brokastis. Pasaka,ka kastes jāaiznes,bet,lietum līstot,kastei izkrita dibens un visi ēdiena maisiņi pa zemi. Lielāko daļu paspējām saglābt. Smieklīgi tas,ka uzreiz pieskrēja kaut kādi citi čaļi klāt un teica "MAIZĪTES PAR BRĪVU!!! " Paķēra katrs pa 1-2 un aizmuka :D Nu neko,nevienam no mūsu kora nepietrūka,tā kā nekādi zaudējumi...

Labi,jāsāk bija pulcēties uz iešanu uz skatuves... Tur arī kaut kāds murgs. Kamēr visi atrod savas kolonnas,tikmēr paiet ilgs laika sprīdis + vēl lēni viss virzās uz priekšu,jo jāsaiet pāri pa 10,000 bērniem estrādē. Jautri ieiešanas mirklī bija tas,ka kaut kādam čalim no Limbažiem čiekurs uzkrita uz galvas,bet viņi tīri normāli par to ierēca,es arī :D Netālu no mums čaļi šķiet,ka kāsi vilka,bet nu tas arī pašsaprotami... Lēnām ievirzījāmies iekšā telpās. Pa trepēm visi ļoti lēni gāja augšā,bija drūzma un visi bija saspiesti. Kādam piepeši VAJADZĒJA,nu tiešām VAJADZĒJA nopirsties... un vēl TIK NEĢĒLĪGI SMACĪGO..... Visi smējās un turēja degunus ciet :D Tad nu nokļuvām estrādē,vietas visiem nebija,par ko arī ļoti daudzi sūkstējās,vajadzēja stāvēt kājās vai arī sēdēt uz pakāpieniem,bet tur arī nepietika visiem + vēl kaut kādi tirliņi,kas turp un atpakaļ visu laiku vazājās pa trepēm... Pirmo mēģinājumu vairs nav jēga aprakstīt,jo nekas tāds dižs nebija,izņemot čalīti,kurš nedziedāja,bet gan šūpoja galvu ritmā un ēda gurķīti,pēc tam tomātu un divus ābolus. Pēc tam brīvais laiks,visi paēda pusdienas,apskatīja apkārtni,apkārtējos kioskus utml. Smieklīgi bija pavērot ar kādām sejas izteiksmēm visi drūzmējās apkārt tualetēm un ar kādiem ģīmjiem nāca ārā,jo lustīgie dziesminieki un dejotāji bija kārtīgi piepildījuši tualetes ar dāsnajām brokastīm. :D

Tad nu otrais mēģinājums no diviem līdz kādiem sešiem. Īstenībā likās baigi ilgi un garlaicīgi,to uz beigām varēja pamanīt,kad no mana gala (basi un tenori) sāka atskanēt dažādi izsaucieni,kas pārņēma visu publiku,piemēram,visi bļāva "ĒST! ĒST! ĒST! " ,vai arī visi čaļi kopā "ALU! ALU! " Kad palika pavisam garlaicīgi,sāka lidināt papīra lidmašīnītes un,ja kāda izcēlās ar brīnišķīgu lidojumu vai trāpījumu kādam pa galvu,  neizpalika arī skaļi applausi un ovācijas... Viena lidmašīna uzlidoja uz estrādes un tā arī bija šodien vispopulārākā un tai tika visvairāk saucieni. Varētu pat teikt,ka tik pat daudz,cik dziesmai,kurā piedalījās arī Aiša :D Nu jā,otrais mēģinājums tāds tīri jautrāks bija,tas bija forši. Pēc tā visi beidzot dabūja ēst un laimīgi izklīda pa mājām. :)

Diena bija forša,man ļoti patika Dziesmu svētku atmosfēra. Ļoti pacilājoši svētki :)

Reklāma
120 7 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 39

0/2000

Ja godigi tad mani tracina tie dziesmu svetki, nevis tapec ka es neesmu Latvietis, bet gan tapec ka dzivoju blakus Daugavas stadionam. Tie cilveki bari, autobusi, korki, kustibas traucejumi, masinu nolikt nav kur vnk murgs. Nakti pirms jusu atbrauksanas lapija D.s asfaltu visu nakti. Visur autobusi, pagalmi piemisti smird, jo cilvekiem varbut nav kur aiziet normali uz tualeti es nezinu. Bet reali tas viss notiekosais ta besi. Kad no pasa rita sakas ta dziedasana, logs atverts un tas baigi trauce. Vel man nav ipasi skadrs ka var sajos laikos ko tamlidzigu veidot, ta, tas naudas valsti nav, reali viss ir dirsa bet jus tur liksmojat, dancojat un dziedat nu ka ta var? Tada sajuta ka nevienu nekas neinterese iedot tik padziedat un padejot, jastrada neviss jadzied un jadejo, valsti no celiem japacelj neviss jaliksmo, te jau sen ir jaraud. Ta man nekas nav pret so tradiciju ,ja tas tik ciesi neskartu mani ka trauceklis. Bet ta jau mala4i ka kaut ko vismazam protat.

2 1 atbildēt

Nepārēdies?

0 0 atbildēt

skaties, ka nepārēdies!

šausmas! mana mazā māsa arī ir dziesmu svētkos! emotion

0 0 atbildēt

Veiksmīgi nodziedāt un pēc tam piekostiesemotion

0 0 atbildēt

tur tiešām bija ļoti šauri. emotion pie altiem arī lidinājas lidmašīnites. 

0 0 atbildēt

Jauks raksts..ar prieku izlasiju

0 0 atbildēt

jums ta viena parbagata maizite uz visu kolektivu? :D

0 0 atbildēt

Ahh...bāc, izklausās tik jautri..

0 0 atbildēt

tu gadijumā nebiji viens no tiem kurus atrada pālī?

0 0 atbildēt

paika pa pirmo :D:D:D,tomēr skarbi

0 0 atbildēt
heh avatarsheh

+

0 0 atbildēt

fuj ka man riebjas tie tizlie dziesmu svetki ( dalibnieki neapvainojas ) bet kautnu jus tur dabutu lietu :D

1 2 atbildēt

Es jums dalīju tās nelaimīgās pudeles aiz skatuves :D un bāc, nokavēju visu jautro padarīšanu otrajā mēģinājumā :/ how sad. TIekamies rīt!

1 2 atbildēt

Kaut tā stulbā naudas izšķērdēšana dažu idiotu plezīram nosprāgtu!

0 1 atbildēt

 čalīti,kurš nedziedāja,bet gan šūpoja galvu ritmā un ēda gurķīti,pēc tam tomātu un divus ābolus. 

emotion 

0 2 atbildēt