local-stats-pixel fb-conv-api

Smēķēšanas patiesības!!!8

20 5

Šīs patiesības ir vērts pārlasīt atkal un atkal, lai tu būtu viens no tiem, kas nekad nav smēķējuši.

Kāpēc nemaz nevajag sākt?
Kas vēl bez visiem jau plaši zināmajiem blakusefektiem raksturo īstu smēķētāju?

Vai tu to patiešām vēlies?

Nepatīkama garša mutē, no kuras nepalīdz atbrīvoties pat piparmētru konfektes. Pelēcīga, neveselīga āda, kas ir ļoti laba augsne krunkām un grumbām. Pēc cigarešu dūmiem smird ne tikai drēbes, bet arī mati. Dzelteni zobi, roku pirksti un nagi. Notrulināti smaržas un garšas refleksi. Sakairināts kakls un acis. Paaugstināts saslimšanu risks, jo smēķēšana novājina tavu imūnsistēmu. Atkarība no nikotīna, jo šī ir spēcīgākā atkarību veicinošā viela pasaulē. No nikotīna atpaliek pat šokolādes atkarība. Naudas jautājums – smēķēšana tiešām ir ļoti dārgs ieradums.

Par vēlu?
Apliecinājumi, ka tu jau esi atkarīgs
Tiklīdz saproti, ka smēķēšana ir pirmā doma, kas tev ienāk prātā, kad pamosties no rīta, ja ej smēķēt starpbrīžos, ja dari to pa ceļam uz autobusu, gaidot draudzeni un pirms filmas kinoteātrī, tu jau esi ceļā uz nopietnu atkarību....

Mīti par smēķēšanu

“Smēķēšana man palīdzēs nomest svaru” Tici vai ne, bet pasaulē ir veikti tūkstošiem pētījumu par šo jautājumu, taču neviena pētījuma rezultāti nav apstiprinājuši, ka smēķēšana palīdzētu atbrīvoties no liekā svara. “Tās jau ir tikai pāris cigaretes... No tām taču nevar iestāties atkarība...” Pat kāda reta cigarete ballīšu laikā spēj iegriezt atkarības riteni, kas tikai velsies un velsies uz priekšu. Nikotīns tiešām ir atkarību visstiprāk veicinošā viela, no kuras pēcāk ir visgrūtāk atteikties. “Visi taču smēķē!” Daudzi sāk smēķēt, jo valda viedoklis, ka lielākā daļa jauniešu smēķē. Vai tev ir jābūt tādam kā visi? Stilīgi taču ir atšķirties!

Gribi beigt? Uzzini, kā...

Izaicini sevi. Atceries, ka katras izsmēķētās cigaretes efekts tavā ķermenī saglabājas vien nieka piecas minūtes. Noklausies savu mīļāko dziesmu vai uzliec favorītfilmu, lai novērstu savas domas no kārtējās cigaretes. Pārliecini sevi. Turpini sevi pārliecināt par šo pareizo lēmumu, stāstot sev un draugiem, ka tiešām vairs nesmēķē. Vari lepoties ar to, ka cieni savu ķermeni un gādā, lai tas būtu vesels, kā arī mēģini mest līkumu vietām, kur pulcējas smēķētāji. Atalgo sevi. Par katru cigareti, no kuras esi atturējies, iemet krājkasē kaut vai nieka 20 santīmus! Pēc nedēļas par sakrāto naudu iepriecini sevi, kā vien vēlies – teiksim, ar manikīra apmeklējumu, jaunām smaržām vai ko tikpat jauku.

Izejas stratēģija
Ja jau esi atmešanas procesā, lūk, labākās frāzes, kas tev palīdzēs atteikt kārtējam piedāvājumam uzsmēķēt.

“Nē, paldies, es taču vairs nesmēķēju!” “Paldies, nē, es esmu atmetis. Nezināji?” “Es dodu priekšroku svaigam gaisam man apkārt.” “Es krāju naudu ceļojumam.” “Man tiešām šobrīd nemaz negribas.” “Manas plaušas man ir svarīgākas par piecu minūšu ilgu labsajūtu.” “Es negribu vecumā būt krunkaina un sažuvusi!”



20 5 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Tas video tik lēts. emotion  

4 0 atbildēt

Video ir vnk drausmīgi tizls :D

3 0 atbildēt

Ak dievs emotion Par video kārtīgi norēcu emotion

1 0 atbildēt

Nav nekāda fakin jega spokos likt rakstus par pīpēšanu.

1 1 atbildēt

Lasot so rakstu un vēl noskatoties video radās nepārvarama vēlme aiziet uzpīpēt. 

1 1 atbildēt

Smēķēšana ir slikta, to var izlasīt uz jebkuras cigarešu paciņas!

Bet vai esi kādreiz bijusi atkarīga/-s no smēķēšanas?  Noprotu, ka atbilde ir - NĒ Nemāci citus, ja pati/-ts nesaproti, kā tas ir!  

1 2 atbildēt

kkads murgs....

0 1 atbildēt