local-stats-pixel

Sliktas zinas...8

6 1
Jauns mēģinājums noteikt nelegālas failu apmaiņas BitTorrent tīklā

Pašlaik tiek izstrādāta jauna tehnoloģija nelegālo failu atrašanai un izsekošanai, izmantojot BitTorrent protokolu. Veidotāji cer šādā veidā novērot tīklu, neiejaucoties datu plūsmā, kā arī iegūt spēcīgus pierādījumus par nelegālu failu pārsūtījumiem.

Kā zināms, šie pirātiskie faili var būt filmas, mūzika, programmas, spēles. Ar šo tehnoloģiju, atrodot šādus failus, tiks saglabāta informācija par iesaistītajām tīkla adresēm, lai vēlāk varētu veikt to analizēšanu.

Interneta pakalpojumu sniedzējiem ir iespējas atpazīt datu plūsmas, ko rada P2P tīkli, lai ierobežotu to radīto tīkla noslogojumu, bet nav pieejama informācija par failiem, kuri tiek pārsūtīti šādā veidā. Bittorrent failus līdz šim varēja noskaidrot tikai ilglaicīgā procesā, kas prasa faila satura smalku pārbaudi, turklāt arī vairāku failu apskate aizņem daudz vairāk laika.

Jaunizveidotā sistēma ļautu pasīvi iegūt informāciju par failiem, kuri tiek pārsūtīti, neiejaucoties un neizmainot informāciju ne ienākošajā, ne izejošajā datu plūsmā. Sākumā tiek pārbaudīta Bittorrent protokola informācija 32 bitos faila galvā, pēc tam sistēma aplūko faila kontrolsummu un identificē kodu, kas tiek lietots, lai koordinētu vienlaicīgu iespēju lejuplādēt simtiem faila fragmentu no dažādiem lietotājiem. Ja, pārbaudot kontrolsummu, tā sakrīt ar kādu no aizliegtajām, tad sistēma piefiksē informāciju par iesaistītajām tīkla adresēm.

Tehnoloģija būtu ātra, izmantojot īpaši konfigurētu FPGA (Field Programmable Gate Array) čipu, kā arī flash atmiņu, kurā saglabātu informāciju par nelegālajām aktivitātēm tīklā. Failus varēs skenēt tieši, pārtverot Ethernet kontroliera buferī esošos datus.

Šāda ideja gan nav nekas jauns. Cisco jau vairākus gadus pārdod šāda tipa iekārtas Ķīnas valdībai „Great Firewall of China” projektam, līdzīgi arī Autrālijas firma Brilliant Digital Entertainment pārdod iekārtas CopyRouter, kuras analizē kontrolsummas un identificē nelegālos failus citos P2P tīklos. Tādēļ nepieciešama regulāri atjaunināta datubāze ar nelegālo failu kontrolsummu sarakstiem.

No likumiskās puses skatoties, ne Amerikā, ne Eiropā netiktu atļauta šādas iekārtas uzstādīšana un tīkla novērošana, lai tikai cīnītos pret pirātismu. Pat ja tas tiktu atļauts, tehnoloģija vēl nav gluži gatava darbam, jo sistēma spēj atrast 99% no nelegālajiem failiem, bet tikai ar ātrumu 100Mbit/s. Tas ir nepietiekams ātrums, jo mūsdienās būtu nepieciešams atbalstīt vismaz 1-10Gbit/s plūsmas, lai šādi analizētu tīklu. Turklāt nav arī izslēgts, ka sistēma varētu kļūdaini uzrādīt legālu failu pārsūtījumus kā nelegālus. Papildus nosauktajiem mīnusiem šī sistēma nespēj arī pārlūkot šifrētus failus, kuri sastāda 25% no BitTorrent tīkla mūsdienās, tādēļ, palaižot šādu iekārtu, lielākā daļa parslēgtos uz šifrēto režīmu. Tas tomēr ir solis tuvāk pirātisma apkarošanā un varbūt pirātiem liks aizdomāties par drošāku nelegālo failu pārsūtīšanu.
6 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000
skumji emotion emotion bet latvijā šadu programu jau nevrētu palaist jo tā jau krīze ko tadf mēs darīsim bez mūzikas filmām un dažiem arī bez spēlēm :o tak neiesim ārā vērot latvijas iznīcināto dabu : izcistos mežus, piedrazoto zemi un ateju pielietās upes :o un LV mum navc tādi finansiālie apstākļi lai atļautos ko pirkt :@
2 0 atbildēt
da cik es zinu no kjiinas vispaar nevar nevienu lapu atveert viss nosleegts nedod dies kaads ko no pasaules ieraudziis pats maacos cisco akadeemijaa :)
1 0 atbildēt
fuck
1 0 atbildēt
Stulbi
1 0 atbildēt
boorings taapat vinji muus nekad neuzraus :)
1 0 atbildēt
Je latvieši tā pat nevar krīzes apstākļos acaļauties Aiziet uz kino lai redzētu visas jaunākās Filmas vai labākajā gadījumā nopirkt DVD kas nežēlīgi dārgi ja gribi daudz filmas redzēt :D A te vēl 'tadu prieku ja atņemtu..
1 0 atbildēt
neļauj nevienam normāli dzīvot!!!!! a torrent naw noziegums!!! jo no ta negustam peļņu... protams lielaakaa dala
0 0 atbildēt
nu ja peec likuma nevar, tad po, iepuushat sukas!
0 0 atbildēt