local-stats-pixel fb-conv-api

Skaistules vēstules 13

44 0

Skaistules vēstules 1: Krāpniecības romantiskā puse

"nancykhalifa@live.com

Hello dear,
I am interested in your advertisement on zip.diena.lv
Nancy by name, am simple minded person (Nancy pēc nosaukuma, esmu vienkārša domājošiem persona),easy going person,submissive,loyal,honest,caring,lovely,understandable,faithful,sincere,trustworthy.
I really want a man who will care and love me,a man or woman who will always tell me the truth from his heart.
Please get in touch with me. We are thus far separated - but after all one mile is as bad as a thousand - which is a great consolation to one who must travel six hundred before she meets you again. If it will give you any satisfaction - I am as comfortless as a pilgrim with peas in his shoes(Ja tas dos Jums jebkuru apmierinātību - es kā neērts, kā svētceļnieks ar zirņiem viņa kurpēs ) - and as cold as Charity - Chastity  or any other Virtue.mine i id is(nancykhalifa@live.com) I like to have funs”


Viena no vēstulēm, kas man pienāca pēc iepazīšanās sludinājuma ievietošanas draugiem.lv jeb zip.lv. Iekavās dotas uzjautrinošākās frāzes, kuras bija vēstulei pievienotajā tulkojumā. Laikam jau meitenei latviešu valodu mācījusi Māte Gūgle.

Ja vēstule būtu no viena cilveka, to vēl saprast varētu, arī ar čehu meitenēm kādreiz esmu draugos sarakstījies, bet te – uz vienu sludinājumu atsaucasneskaitāmas meitenes no Āfrikas, Amerikas, Indijas u.t.t. . Pilnīgi rodas sajūta, ka Latvijā ir vienīgie attiecībām derīgie puiši.

Kā jau īsts latvietis – nekam un nevienam neuzticoties – sāku pētīt to visu, līdz nonācu pie vienas e-pasta adreses, kuru atradu adresē http://419.bittenus.com. Uzreiz nonākot šajā lapā, es to iemīlēju. Tā man kā aizdomīgam cilvēkam likās kā medus lāse.

Lieliski sagrupētas krāpnieku viltus identitātes, e-pastos nosūtītie foto, veiksmīgāko krāpnieku aprēķinātais guvums, kontaktinformācija un vēl daudz cita laba un lietderīga info.Protams, arī pašas vēstules. Cits nedomājot publicējis visu saraksti, cits atsijājis tikai krāpnieku sūtītās vēstules, bet tomēr vēstules dod lielu skaidrību.

Protams, tā kā vīriešu dzimums uzskatāms par izmisušāku un, attiecības jaunībā veidot nestedzas, vairums krāpnieku veido savas identitātes kā sievietes iekārojamākajos gados – 26-30. Vai arī knapi pieaugušas meitenītes un ne vienmēr pat pieaugušas – 16-20 gadu vecuma robežās.

Pirmā grupa pēc pāris vēstulēm rod vēlmi ar vēstuļdraugu tikties, taču... Protams, visur jau ir savs āķis... Pat pieņemot, ka Aņuta (Nensija, Tesija, Simona, Kasandra, Karina, Anna) tiešām tā arī izskatās, viņas var atļauties varenas fotosesijas, bet... Nevar atļauties aviobiļeti/viesnīcas numuriņu, lai satiktu savu sapņu princi.

Protams, lielai daļai šo prinču arī tiešām gadās zāģu skaidas galvā un viņi laipni piekrīt izmaksāt ceļu, viesnīcu, taksi, epilāciju, solāriju, kaut kastrāciju – visu, kas skaistulei ienāk prātā. Un, protams, pirms tikšanās. Tur arī rodas pasakainās izkrāptās summas – no dažiem simtiem tūkstošu līdz vairākiem miljoniem.

Otrā grupa – meitenītes, bieži vien izceļās ar žēlabainām pasakām – mans tēvs tādas un tādas Āfrikas valstiņas armijas ģenerālis ticis ievainots un guļ slimnīcā, valstī norisinās karš un visa ģimene ir bēgļi. Tēvam jāatmaksā smaga operācija, bet viņu bankas konts – ar nabadzīgo summiņu – x,x miljoni USD, ir slēgts. Ne gluži slēgts. Tas ir tēva konts, ar kuru var rīkoties tikai viņš vai arī meita pēc 21 gada sasniegšanas. Vārdu pa vārdam un pat nežēlīgākais ciniķis apžēlojas un noskaita vismaz 50 dolārus nabaga ģimenei. Un tad vēl 50, vēl, tad jau 250, līdz aplūkojot bilanci saprot, ka gada laikā ir krāpniekiem atdevis vismaz 2000 dolāru.

Lūk, šādu informāciju varam iegūt šinī lapā. Protams bez šiem e-pasta krāpnieku stiķiem tur ir vel dauzi un dažādi. Ar laiku publicēšu arī tos, bet šodien man mērķis bija pievērst uzmanību tieši tam. Turklāt, summas, kādas viņi iegūst, ir pietiekamas, lai viņi ēstuļu tulkošanai algotu arī profesionālus tulkus. Viņi savāc e-pasta adreses, aizraksta vēstules un nosūc naudu, plus tālāk pārdod spameriem, lai tie izplatītu reklāmas. Ceņņiks normāls jau – par 1 e-pasta adresi, kas strādā, 5 dolāri. Es parēķināju, ka vienā dienā no zip.lv vien var izsūkt ar e-pasta adrešu pārdošanu savus 10000 USD.

Tālākajos rakstos – konkrēti krāpnieki, konkrētas vēstules, konkrētas naudas summas.

Pielikumā - dazas viltotās skaistules.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3 »
44 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

nu kā šitiem murgiem kāds var noticēt?;DD

0 0 atbildēt

man ar viena no āfrikas rakstīja par tiem miljoniem utt. Bet wtf kur viņi dabūja manu e-pastu, ka es nekur viņu neesmu izmantojis ne sludinājumos ne kur...

0 0 atbildēt