local-stats-pixel fb-conv-api

Šis tas par spoguļošanu...1

18 0

Jaunajā gadā izdomāju noslinkot un ievietot mazu un viegli saprotamu rakstiņu par mazu mazu daļu no tā, kā veidot jauku kontaktu ar cilvēkiem un kā pateikt, kad tāds jau ir izveidojies :)

Tad nu tā- spoguļošana (Mirroring) notiek nepazināti, tā izpaužas tā, ka mēs atkārtojam sarunu biedra kustības vienlaicīgi ar viņu un otrādi, viņi atkārto mūsējās (ejam vienā solī, runas temps un ritms ir vienāds, mirkšķinam vienādi, elpojam vienā ritmā, reizē paceļam glāzes, reizē pasmaidam, ļoti līdzīgi jūtamies, vienlaicīgi lietojam vienus un tos pašus žestus utt.). Ja jūs sāksiet kustēties līdzīgi kādam, sāksiet elpot tādā pašā ritmā un atkārtosiet vēl šo un to, ko dara šis cilvēks un to darīsiet speciāli, tad šis cilvēks jums izrādīs interesi. Esat pamanījuši, ka kādreiz runājoties ar kādu tuvu cilvēku viņš kkur pārvietojas (piemēram, maina pusi kurā viņš jums stāv vai iet blakus) viss nedauz mainās un vajag nedaudz pagaidīt līdz viss atkal šķiet okay (ja piemērs būtu par sēdēšanu dīvānā, tad ja viens sarunu biedrs nosēstos uz grīdas, otrs drīz vien darītu to pašu)? Ja jūs apzināti kādu spoguļojot to darīsiet pārāk uzkrītoši, visticamāk sekos izgāšanās, jo uzskatīs, ka jūs ņirgājaties. 

Mēs viens otru spoguļojam arī šūnu līmenī, piemēram- ja viens cilvēks jums tuvumā noraustās no bailēm, bet jūs nemaz neesat nobiedēts, neliela jūsu ķermeņa daļa arī sarausies. Ja kāds nožāvājas, nožāvajamies arī mēs (ne vienmēr, bet vai bieži? o jā) un tamlīdzīgi piemēri. Tas ir arī daļējs skaidrojums tam, kāpēc, ja atrodamies drūmā sabiedrībā, tad mēs paši kļūstam drūmi un lai arī cik skumji mums nebūtu - jautrā kompānijā vienmēr pasmaidīsim.

 

Nosvinat svētkus kā nākas, tiekamies šajā pašā vietā nākamgad! Nosvinaties, izballējaties, izšaujat visas raķetes un lejat laimes, dziedat dziesmas vai darat da jebko kas liek jums justies laimīgiem, līdz 2010.!!!! :) gaidu komentārus un atsauksmes gan šajā gan citos manos rakstos :)

 

/Psihologs Kalns/

18 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

spoguļneironi ftw

1 0 atbildēt