local-stats-pixel fb-conv-api

Savādi gan!3

Delfi.lv




Trīs gadus veca meitenīte no Jaunzēlandes Oklendas pilsētas interneta izsolē nejauši iegādājusies ekskavatoru, piektdien vēsta "The Times".

Kad meitenes vecāki aizgājuši gulēt, viņa pienāca pie datora un sāka spēlēties ar peli un tastatūru. No rīta bērna māte izlasīja e-pastu no Jaunzēlandes interneta izsoles portāla "Trade Me": "Pateicamies par firmas "Kobelco" ekskavatora iegādi. Cerams, ka tas jums iepatiksies." E-pastā bija norādīta arī pirkuma vērtība - 20 000 Jaunzēlandes dolāru (ap 6450 latiem). Kā izrādījās, bērnam izdevies nopirkt ekskavatoru, jo ģimene jau iepriekš izmantojusi "Trade Me" pakalpojumus un datorā bija saglabājies lietotājvārds un parole. Meitenīte mācēja spēlēt datorspēles, un daži nejauši klikšķi ļāva viņai nejauši piekļūt interneta izsoles portālam. Vecākiem izdevies pārliecināt interneta izsoles menedžerus par notikušo pārpratumu un atgūt atpakaļ nevajadzīgam ekskavatoram iztērēto naudu. Tiek ziņots, ka meitenei uz kādu laiku ir aizliegts spēlēt datorspēles.
***
Taivānas lauksaimniecības inspekcija secinājusi, ka āžu masveida bojāeju Penhu arhipelāga salās izraisīja vēja ģeneratori, piektdien vēsta aģentūra "Reuters".

Pēdējo trīs gadu laikā fermās, kuras izvietotas arhipelāga salās, gājuši bojā aptuveni 400 dzīvnieki. Lopu krišana sākusies, kad uzņēmums "Taiwan Power" netālu no fermām uzstādīja astoņus vēja ģeneratorus. Arhipelaga salās, kas atrodas musonu tropiskā klimata zonā, ir bieži sastopami spēcīgie vēji, kuri liek vēja ģeneratoriem strādāt ar pilnu jaudu. Pēc inspektoru viedokļa, vēja ģeneratoru nepārtraukts troksnis traucējis dzīvniekiem gulēt. Neizgulēšanās palielināja viņu nogurumu un izraisīja priekšlaicīgu bojāeju. Inspekcija vēl turpina pārbaudi par citiem iespējamiem āžu bojāejas iemesliem. Taču ja apstiprināsies vēja ģeneratoru "vaina", "Taiwan Power" sola izmaksāt kompensācijas cietušajiem fermeriem.
***
ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss uzslavējis amerikāņu karavīra Zakari Boida rīcību, kurš iesaistījies cīņā pret talibiem, kad viņam mugurā bija tikai rozā apakšbikses, sarkans T-krekls un čības, piektdien vēsta aģentūra "Reuters".

Geitss arī apsolīja, nākamreiz ierodoties Afganistānā, personīgi satikties ar drosmīgu karavīru, lai paspiestu viņam roku. Pēc amatpersonas vārdiem, cilvēks, kurš uzdrošinājies cīnīties ar talibu kaujiniekiem vienās apakšbiksēs un čībās, ir reti sastopams drošsirdis. Komentējot Boida darbības, Geitss paziņoja, ka atliek vien minēt, kāda ietekme bija rozā apakšbiksēs ģērbtam karavīram uz talibiem. "Tikai iedomājieties, ka uz jums tēmē puisis rozā apakšbiksēs un čībās. Neticams izgudrojums psiholoģiskā kara vešanai," norādīja ministrs. Kā ziņots, minēts incidents noticis Afganistānas Kunāras provincē. Kad 19 gadus vecs amerikānis atpūtās, karavīru vienībai negaidīti uzbruka talibu kaujinieki. Lai nezaudētu laiku, no virsdrēbēm viņš uzvilcis tikai bruņu vesti, kā arī ķiveri. Tieši šādā izskatā karavīru pie nocietinājuma nofotografējis "Associated Press" aģentūras fotogrāfs, un attēls nokļuvis laikrakstā "The New York Times". Noraizējies jaunietis vēlāk zvanījis vecākiem. Viņš pauda bažas, ka, ja viņa foto apakšbiksēs līdz ar laikrakstu nokļūs pie ASV prezidenta Baraka Obamas, viņš tiks atstādināts no armijas.
***
Kāda Indijas ciemata iedzīvotājs nav mazgājies 35 gadus, otrdien vēsta "lenta.ru".

Kailašs Singhs higiēnas procedūras aizvieto ar "uguns attīrīšanos", kuras laikā viņš stāv pie ugunskura uz vienas kājas, pīpē marihuānu un lūdzas. Pēc 63 gadus veca indieša vārdiem, uguns iznīcinot visu mikrobus un infekcijas un pilnībā aizstājot mazgāšanos ar ūdeni. Indietis ir pat sabojājis attiecības ar ģimeni, jo kategoriski atteicās veikt rituāla mazgāšanos Gangas upē, kad nomiris viņa brālis. Sings saka, ka nemazgājas nacionālo interešu vadīts. Šo higiēnas procedūru viņš solīja atsākt, kad beigsies visas Indijas bēdas. Ciemata iedzīvotāji gan apgalvo, ka Singhs atsakās mazgāties tāpēc, ka pirms vairākiem gadiem kāds gaišreģis viņam esot pateicis, ka tas nepieciešams dēla ieņemšanai. Pašlaik indietim ir septiņas meitas. Pēc indiešu tradīcijām, kad meita precas, viņai jāsagādā pūrs, bet dēli, tieši otrādi, ir ģimenes apgādnieki. Tāpēc zēni vienmēr ir vēlamāki bērni.
***
Tūkstošiem Kenijas sieviešu grasās nedēļas garumā atteikt saviem vīriem seksā, lai pārliecinātu valsts līderus izbeigt ilgstošo naidu, vēsta BBC.

Par to paziņoja 11 Kenijas sieviešu grupu koalīcijas. Savukārt Sieviešu attīstības organizācijas vadītāja Rukija Subou piebilda, ka streikam pievienosies arī prostitūtas, kuras arī nestrādās nedēļas garumā. Viņa gan precizēja, ka par piedalīšanos streikā prostitūtām samaksās. Aktīvistes arī aicināja atturēties no seksuālām attiecībām ar vīriem pirmo Kenijas personu - prezidenta Mvai Kibaki un premjerministra Raila Odingi - sievas. Pagaidām gan nav skaidrs, kā valsts pirmās sievietes reaģējušas uz šo lūgumu. „Mēs pārskatījām visu, kas var piespiest cilvēkus runāt, un sapratām, ka atbilde ir - sekss. Sekss nepazīst rasu piederību, neattiecas uz kādu politisko partiju un ir pat nabadzīgākajās mājās," sacīja Subou, kura vada lielāko sieviešu tiesību aizsardzības organizāciju valstī. Protestētājas cer, ka nedēļu ilga atturēšanās mudinās prezidentu un premjeru atrisināt visas politiskās nesaskaņas. 2007. gadā vēlēšanās Kenijā ar nelielu pārsvaru uzvarēja Kibaki. Savukārt Odingi sabiedrotie izprovocējuši starpetniskās sadursmes, kuras noveda pie vairāk nekā tūkstoša cilvēku bojāejas. Lai pārtrauktu vardarbību, 2008. gadā abi bijušie prezidenta kandidāti izveidojuši nacionālās vienotības valdību, taču viņiem neizdevās atrisināt visas nesaskaņas.




14 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Visamaz norm informacija!
5 0 atbildēt
interesanti...
4 0 atbildēt