local-stats-pixel fb-conv-api

Saulesbrilles - tavs acuraugs!1

9 0
Karoč, jābeidz čakarēties un jāpaliek stilīgam pie viena nesačakarējot redzi!

Pavasara saulīte kļūst aizvien spožāka, tamdēļ aizvien biežāk redzam ielās cilvēkus valkājam saules brilles. Tomēr apbrīnojami ir latviešu īpašie saules briļļu valkāšanas paradumi- sākam tās valkāt vēlu pavasarī un beidzam vēlu rudenī, bet ziemā- tikai retais redzams ar tumšiem stikliem uz acīm. Patiesībā, vienīgie, kuri ziemā valkā saules brilles mūsu valstī ir autovadītāji un ārzemju tūristi. Svarīgi būtu zināt, ka acis no ultravioletajiem stariem ir jāsargā visu gadu, ne tikai vasarā.

Protams, ka saulesbriļļu nēsāšana lielā mērā ir katra individuāla izvēle un savā ziņā arī modes lieta, tomēr fakts paliek fakts- redzei tās noteikti nāks par labu. Mūsdienās, ozona slānis paliek aizvien plānāks lielā atmosfēras piesārņojuma un globālās sasilšanas dēļ, tieši tādēļ UV starojums ir kļuvis intensīvāks un aizvien lielākos apjomos nokļūst uz zemes, nelabvēlīgi iespaidojot mūsu redzi.

Ja acs netiek aizsargāta, var rasties acs radzenes apdegumi un nopietni redzes traucējumi, kas var izraisīt pat tādas slimības kā kataraktu. Ir muļķīgs arī uzskats, ka jebkāda veida brilles aizsargā redzi. Tikai kvalitatīvo zīmolu brillēm ir 100% UV staru filtrs, kas pilnībā aizsargā acis. UV aizsardzības pakāpi var noteikt pēc speciālām uzlīmēm uz brillēm. 100% vai UV-400, nozīmē pilnīgu aizsardzību. Iespējams, ka kāds uz savām brillēm ir pamanījis arī uzrakstu "Blue– blocker", kas norāda, ka briļļu stikli pasargā arī no zilās gaismas, kura arī bojā acs tīkleni. Atpūtai kalnos vajadzētu izvēlēties brilles, kurām ir uzraksts "High UV– protection" tām ir īpaši tumšas lēcas un šādas brilles pasargās gan no UV stariem, gan zilā starojuma.

Saulesbrilles ir arī līdzeklis kā radīt komforta sajūtu, jo tās novērš acs sažmiegšanos, tādējādi nerodas krunciņas ap acīm un acs daudz mazāk nogurst, tieši tādēļ ļoti nozīmīga loma briļļu izvēlē ir to kvalitātei, proti, valkājot saules brilles, acs ir vaļā un zīlīte atrodas normālā platumā, tādējādi tajā var ieplūst lielāks daudzums UV staru, kas bojā redzi. Kvalitatīvas brilles aiztur UV staru iekļūšanu acīs pateicoties UV filtram, bet brilles bez UV staru filtra ļauj iekļūt kaitīgajam starojumam acīs daudz vieglāk, nodarot nopietnus kaitējumus. Varētu teikt, ka nekvalitatīvu briļļu lietošana nodara vairāk posta acīm, nekā labuma.

Īpaša uzmanība ir jāpievērš bērnu saules briļļu izvēlei, nekādā gadījumā nedrīkst bērnam iegādāties brilles apšaubāmās vietās, kā arī briļļu iegāde rotaļlietu veikalos, vai pārtikas veikalos būtu bezatbildīga rīcība, jo bērna acs lēca ir ļoti dzidra un UV starojums var nokļūt pat līdz acs tīklenei, radot nopietnas redzes problēmas un var novest arī līdz pilnīgam aklumam. Iegādājoties brilles optikas veikalos nav jāuztraucas par to kvalitāti un bērna acs būs pilnīgā pasargāta, turklāt, kvalitatīvs ražotājs būs padomājis arī par faktu, ka bērns strauji aug, tādējādi mainās arī viņa sejas un galvas forma, veidojot brilles no speciāla materiāla, padarot saules briļļu valkāšanu patīkamu un ērtu.

Sevišķa uzmanība saules briļļu izvēlē ir jāpievērš cilvēkiem, kuriem jau ir redzes problēmas, jo nekvalitatīvas brilles var vēl vairāk saasināt tās.

Šķiet, ka pat likumā vajadzētu paredzēt, ka katrā auto ir jāatrodas saules brillēm, jo apžilbšana ir nopietns drauds drošībai uz ceļa. Gan ziemā, gan vasarā autovadītājiem vajadzētu valkāt saulesbrilles ikreiz, kad pie debesīm ir spoža saule, īpaši mitra asfalta gadījumos. Šoferiem vispiemērotākās būtu polarizētās saules brilles, jo tām ir labāka redzamība un lielāka aizsardzība pret apžilbināšanu.

Lietošanas pamācība saules brillēm nav pievienota velti, tieši otrādi, iesakām katram to izlasīt un ievērot pareizas briļļu valkāšanas un lietošanas noteikumus, jo tie ir radīti lai pasargātu jūsu redzi, kā arī nodrošinātu maksimālu briļļu lietošanas ilgumu.

Izvēloties kvalitatīvas saules brilles, mēs ne tikai pasargāsim savas acis un redzi, bet arī būsim droši, ka brilles kalpos ilgi. Nenoliedzams ir arī fakts, ka populāro zīmolu brilles arī labāk izskatīsies, jo dizaineri ir rūpīgi strādājuši lai tās būtu gaumīgas un ērtas.

Avots: Vision Express
9 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Nu shaubos ka tas stikls tur kautko aiztur mashinaam. Nu nez bet es gan centiishos nopirkt kautkaadas peec iespeejas sakariigaakas.
0 0 atbildēt