local-stats-pixel fb-conv-api

Salduū fermā izaudzē marihuānu 7,2 miljonu latu vērtīb15

60 9

Saldus novadā aizturēti četri cilvēki, kuri kādā fermā izaudzējuši aptuveni 720 kilogramus marihuānas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte. Pēc policijas aplēsēm šāda narkotiku daudzuma vērtība vairumtirdzniecībā ir aptuveni 3,6 miljonu latu, bet mazumtirdzniecībā – 7,2 miljoni latu.

Latvijas un Lietuvas policija septembra nogalē Saldus novadā aizturēja četru cilvēku organizētās noziedzības grupu, kas nodarbojās ar marihuānas audzēšanu kādas fermas teritorijā – 450 kvadrātmetru lielajā platībā bija izaudzēti aptuveni 720 kilogrami marihuānas. Marihuānas tirgus vērtība mazumtirdzniecībā ir aptuveni 10 lati par gramu, savukārt, vairumtirdzniecībā – pieci lati par gramu, norāda policijā.

Aizturēti 1972. gadā dzimis Latvijas pilsonis un 1959.gadā, 1971.gadā un 1989. gadā dzimuši Lietuvas pilsoņi. Fermā, kurā tika audzēta marihuāna, dzīvoja arī paši aizturētie, legāli tā bija noformēta kā lauksaimniecības ferma. Audzētava bija aprīkota ar marihuānas audzēšanai nepieciešamajām iekārtām, kas nodrošināja pilnīgu šī narkotiskā auga audzēšanas un ražošanas procesu.

Rīgas Ziemeļu rajona tiesa visiem aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās. Likums par šādu nodarījumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no viena gada līdz pieciem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat kriminālprocess sākts par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju nepilngadīgai personai, izglītības iestādēs vai to teritorijā, restorānos, kafejnīcās, bāros, publiskās izklaides vai svētku pasākumu norises vietās. Šī panta ietvaros soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Pats Personīgi Domāju ka policija nu noteikti visu konfiscēto neiznīcina

60 9 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

šitā jau ir next level agronomija :D

10 1 atbildēt

tāds darbs iegudīts un nu viss vējš un paši aiz režģiem...

7 0 atbildēt

Tapēc bioloģija noder :D

4 1 atbildēt

Fail... tur ne tuvu nav zaļais 7,2 milj vērtībā. Paši žurnālisti raksta, ka izzāvēts stafs ir atrasts tikai pus kilo. Pārējais vēl ir "zaļā masa" un tādu neviens ielās netirgo. Gaida, kad izžūst - kad zaļais izžūst, tas kļūst apmēram 15 līdz pat 20 reizes vieglāks. 

You do the math...

3 0 atbildēt

kāds skaistums emotion

1 0 atbildēt

"bez mantas konfiskācijas."

ko?

0 0 atbildēt

Afigennās indicas..

Nekas sarežģīts tai audzēšanā nav, ja pirmo growu audzē pareizi tad nākamie jau aiziet bezmaz vai automātiski ;)

0 0 atbildēt

saldus ar visiem raj turpina rulleet :D

0 0 atbildēt

Un ko latvijas policija bāž savu kazu kur nevajag? lai audze, augs marihuana augs Latvijas ekonomika :D

0 0 atbildēt

daaamn!

0 0 atbildēt

emotion 

2 5 atbildēt

emotion

1 10 atbildēt