local-stats-pixel fb-conv-api

Ronijs Bigss iet uz galu4

6 0
Ronijs Bigss (Ronnie Biggs), kas piedalījās slavenajā pasta vilciena aplaupīšanā 1963. gadā, nonācis slimnīcā ar diagnozi plaušu karsonis. 79 gadus vecais Bigss uz slimnīcu tika pārvests no Noridžas pilsētas cietuma. Pēc viņa dēla Maikla vārdiem, Ronija Bigsa stāvoklis tiek vērtēts kā nestabils. 1963. gadā kopā ar 14 līdzzinātājiem Ronijs Bigss īstenoja pasta vilciena Glazgova - Londona aplaupīšanu, kura iegāja britu vēsturē kā "Great Train Robbery" ("Lielā vilciena aplaupīšana"). Par noziedznieku guvumu kļuva 2,6 miljoni sterliņu mārciņu, kas tobrīd bija pati lielākā nolaupītā summa Lielbritānijas vēsturē.
Tomēr gada laikā visi laupīšanas dalībnieki tika apcietināti. Ronijam Bigsam tika piespriests 30 gadu cietumsods, taču viņam izdevās izbēgt no ieslodzījuma jau pēc 15 mēnešiem 1965. gadā, kad pastaigas laikā pa cietuma pagalmu viņam pār deviņus metrus augstu sienu tika pārmestas virvju kāpnes. Parīzē viņš izdarīja plastisko operāciju un nopirka viltotus dokumentus.
1970. gadā Bigss aizbrauca uz Austrāliju, kur strādāja ar aprīkojuma uzstādītāju kādā vietējā televīzijas kanālā, līdz viņu atpazina viens no kolēģiem. Atstājot sievu un dēlus Austrālijā, Bigss devās uz Brazīliju, kur dzīvoja līdz brīdim, kamēr nepieņēma lēmumu brīvprātīgi padoties britu varas iestādēm 2001.gadā. Pēc Bigsa vārdiem, viņš noilgojies pēc angļu alus un vēloties nomirt dzimtenē.
1970. - 1980. gados Ronija Bigsa tēls bija bija ļoti populāras masu kultūrā. Pats Bigss piedalījās dokumentālajās filmās par sevi un par "Lielo vilciena aplaupīšanu", publicēja autobiogrāfiju, kā arī ierakstījās studijās kopā ar tādām rokgrupām kā „Sex Pistols” un „Die Toten Hosen”. Tāpat laupītājs bieži bija redzams dažādās reklāmās.
6 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Čalis ar iekšam, ! :D
2 0 atbildēt
zbisais chalis vecumdienas pastasta ka ta tur isti gajis :)
2 0 atbildēt
normaals vecis :D
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt