local-stats-pixel fb-conv-api

Referendums.9

48 4

Visu iepriekšējo mēnesi mēs esam dzirdējuši, ļoti daudz skandālu par bēdīgi slaveno referndumu, kas atbalsta krievu valodu kā otrās valsts valodas statusu. Ir dzirdētas daudas politiskās reklāmas, saukļi.

Un te nu mans viedoklis. Kāpēc mēs nevaram dzīvot saskaņā? Kāpēc draudzīgi nevaram visi runāt oficiālā valsts valodā?

Arī krievi ir cilvēki ar senām tradīcijām, un jāpadomā, ko paši esam darījuši, lai veicinātu draudzību tautu starpā. Jā, Lindermans ir tautas kūdītājs, un esmu šokā, ka viņu par to nav sodījuši, bet, ja mēs būtu vienota sabiedrība, tad uzskatu, ka krievi mūs būtu respektējuši.

Un te viens gadījums, kas man izraisa smieklus, ar nelielu saistību ar referndumu.

Gāju pa Vecrīgu, meklēdama Saeimas ēku, jo man bija iespēja ēnot Saeimā, bet ceļu īsti neatcerējos, un paprasīju ceļu, kādai sētniecei.

Es viņai prasīju- Atvainojiet, vai jūs pateiktu, kur atrodas Saeima?

Un viņa padomāja un atbildēja-идите прямо, а затем на лево!

Es pamāju ar galu pateicu спасибо un gāju no sākuma taisni, tad pa kreisi un ēku atradu.

Visu dienu man stāstīja deputāti par referenduma nozīmīgumu, par valodas saudzēšanu, un tikai tad es sapratu, ka atbildēju arī krieviski, sapratu krieviski.

Kāda var būt runa par referendumu , ja šī valoda tāpat ir otra oficiālā.

Ar to es nevēlējos jūs sadusmot, lai gan velciet krustiņu lodziņā PRET, bet saprotiet, ka tāpat blakus dzīvojam, un kaut kā jau mums sadzīvot vajadzēs.

48 4 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 9

0/2000

 

Atceramies, ka šoreiz būs jābalso nevis par latviešu valodu, bet PRET grozījumiem  valsts satversmē! Ļoti ceru, ka šajā visā jezgā kāds nesajauks un neievelk krustiņu nepareizā vietā!

 

 

__________

__________

7 0 atbildēt

Tu tālāk par sadzīvošanu un atbildi krievu valodā esi padomājusi? Oficiālā otrā valoda nozīmē visus papīrus pārtaisīt, likumdošanu iztulkot krieviski, veikalā visa informācija būs divās valodās utt. Bet tas viss ir štrunts! Ņemot vērā krieviski runājošo īpatsvaru nepaies ne gadi 20, ka spokos Tavi sīkie spokosies krieviski ;) Ieslēdz smadzenes meitēn!

6 0 atbildēt

Latvieši pārāk iecietīgi. Pārāk daudz ļāva kāpt sev uz galvas. Ilgus gadus šeit dzīvojot kā savās mājās, krievi tagad nevar samierināties ar elementāru patiesību: Viena Latvija, Viena Valoda!  Rīt balsojam PRET!   Protams neviens nekur neliksies arī pēc referenduma un blakus viens otram būs vien jādzīvo.

5 0 atbildēt

Man jau patik šitas bardaks un nepareizi  noformulēts jautājums . Saku to pēc pieredzes . Pienāk pie manis Maijas tante un prasa tu balsosi par vai pret es saku pret . Viņa dod man ar maisiņu pa ķobi un bļauj ka jabalso par latviešu valodu. un kad es saku viņai skaidrot pateica ka lai nejaucot galvu . Ka vīņas visas pensionāres ies un nobalsos PAR  Latviešu valodu . Un pēc ši gadijuma man liekas ka ļoti daudz nobalsos par latviešu valodu un nevis pret divvalodību

1 0 atbildēt

Tak cilvēki liekates mierā ar šitajiem tizlajiem rakstiem. Manuprāt katrs jau sen ir izlēmis par ko balsos.

Protams, ka es balsošu pret, bet man jau sāk kaitināt, ka visur kur skatos ir kaut kādi tizli ieraksti,u.t.t.

Tā vēl vairāk cilvēki tiek uzkurināti!

0 0 atbildēt

Uh Oh !!!

0 0 atbildēt

Tikai PRET! 

Tu saproti krievu valodu, bet daudzi jaunieši ap 20 gadiem to nesaprot!

0 0 atbildēt