local-stats-pixel

Radiācijas spēks36

25 6
cilvēkiem ar vājiem nerviem nav ieteicams aplūkot bildes!
Radiācija ir ne tikai tas, ko izstaro radioaktīva viela. Bieži vārds “radiācija” tiek saistīts tikai ar jonizējošo starojumu. Tas ir kļūdaini, jo dabā pastāv daudzi radiācijas tipi. Tā iekļauj siltumu (infrasarkano starojumu), gaismu. Šajos gadījumos mēs viegli varam izvairīties no kaitīgas iedarbības, jo varam to sajust ar saviem dabiskajiem maņu orgāniem. Tie gandrīz vienmēr pasaka mums, kad mums tā ir par daudz. Mēs paejam tālāk no pārāk karstiem priekšmetiem, un aizēnojam acis pie pārāk spilgtas gaismas. Tādā veidā mēs sajūtam šo starojumu, pirms tas mums kaitē.
Jonizējošam starojumam, tam, ko parasti cilvēks nejūt un tādēļ arī neatbild uz to. Mūsu maņu orgāni nepasaka, ka eksistē radiācijas briesmas, un cilvēkam nav instinkta veikt kādu aizsargājošo darbību. Tieši tāpēc ir svarīgi zināt par radioaktīva starojuma esamību, saprast radiācijas jēdzienus. Lūk ko radiācija spēj nodarīt cilvēka organismam!
Reklāma
Reklāma
25 6 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 36

0/2000
Tas kad cilvēki tādu piedzima nenozīmē kad viņi var izdzīvot līdz 100gadu vecumam. Radiācija dara savu un nu ilgi viņi vienkārši nevar nodzīvot , jo piemēram ja kād sno jums ieskries radiācijā baigākajā apmērā , jums sāks kā ar adatām durt miesā un 100% vēzis būs.
1 1 atbildēt
Maxillain, Tev gadījuma nebij F līmenis fizikas exāmenā? Aizej pie sava fizikas skolotāja - lai tev vēlreiz pastāsta, kā un kas tur īsti ir. Skaņa nekāda veidā nevar būt radiācija. Radīācija var būt 2 veidu - augstas frekvences elektromagnētisko viļņu kvanti (Rentgena stari un gamma stari) un elementārdaļīņu - alfa un beta stari. Jeb citiem vārdiem sakot, tas ir tas ko izstaro radioaktīvas vielas (pats taču teici). Nu, bet klausies, vai radioaktīvas vielas izstaro skaņu un gaismu? Galīgi jocīgi izklausās - pārlasi savu rakstu. Plusiņš Undinai. :)
0 0 atbildēt
Manu matu krāsu lūdzu neaiztikt. Ja tu vispār proti lasīt, tad varbūt varēsi atškirt tādus jēdzienus, ka radiācijas VEIDI un radiācijas DABA. Tad personīgi tev, mīļo autor, paskaidrošu- radiācija pieder pie elektromagnētiskiem viļņiem, resp. tai ir vienāda izcelsme ar siltumstarojumu un gaismu. bet ir visai aplami teikt, ka citi elektromagnētiskie viļņi ir radioaktivitāte. Tas ir tāpat, ja tu sāktu apgalvot, ka ābele ir koks, bet ja tā ir koks, tad arī priede un bērzs ir ābeles. Starp citu, tu pats uzrakstīji, ka radiācija ir tas, ko izstaro radioaktīvā viela. Un pēc tam runā par skaņu( kas ir mehāniskās dabas parādība) un siltumu. Vai tad neradioaktīvās vielas siltumu neizstaro? un skaņu nerāda? Un pēdējais. Latvijai nav nākotnes, ja ir tādi cilvēki, kas ne tikai neprot mācīties no savām kļūdām, bet arī neprot aizstāvēt savu viedokli, neapvainojot citus :)
0 0 atbildēt
LOL- man vēl patīk tas izteiciens, ka skaņa ir mehāniskais starojums. varbūt tomēr mehāniskais viļņis?
0 0 atbildēt
god damned, Vispār radiācija ir enerģija viļņu veidā un daļiņas, kas ir emitētas no vielu atomiem. radiāciju iedala jonizējošā un nejonizējošā. Jonizējošā radiācijai pieder alfa, beta un gamma starojums, vēl arī pozitronu neitronu emisija, pie nejonizējošās pieder jebkura veida veida elektromagnētiskie viļņi, kas nespēj jonizēt atmosfērā esošās molekulas. ar radiāciju neapzīmē tikai radioaktīvu vielu emitētos EMV, elektronus vai hēlija atomus, nevajag te piesaukt kaut kādus kokus neizprotot radiācijas kā jēdziena būtību.
0 0 atbildēt
atzīšu raksts nav izdevies, kā jau siekalainais teica: shitais ir panjemts no kkaadas tjolkas referaata, taisnība taisīju Copy/paste. Vienkārši gribēju kādu aprakstu bildēm, uzsverot radiācijas bīstamību
0 0 atbildēt
Jā, tā ir taisnība par jonizējošo un nejonizējošo starojumu. BET.... Tava frāze Radiācija ir tas, ko izstaro radioaktīva viela Kādu tad starojumu rada radioaktīvās vielas? varbūt tomēr jonizējošo? Starp citu, raksts nav slikts un tēma ir interesanta, tikai aprakstā vajadzēja paskadrot, ka runa iet par dažādiem veidiem. Citādi putra sanāca, ka radioaktīvās vielas izstaro skaņu un t.t
0 0 atbildēt
taisnība, putra ir pamatīga! sorry
0 0 atbildēt
Diezgan šausmīgi skatīties uz nabaga cilvēkiem, kuriem visa dzīve padirsa dēļ šitādas huiņas. Es neesmu droša, tāpēc jautāšu Jums: 'Pret radiāciju ir iespējams cīnīties vai nē? Ja var, tad kā tas ir iespējams? Un kā sevi pasargāt?' Tiešām tīrās šausmas. ;[ Nabaga cilvēki, kam dzīve šitāda pagadījusies, viena vien ir un tā pati drausmīga /savā ziņā/ brr.
0 0 atbildēt
"...spēlējoties ar spēkiem par ko nav ne mazākās sajēgas" ko??????
0 1 atbildēt
siekalainais komentārs 2008-09-07 10:20:21 Iemetot sho buurviigo tekstu guglaa, uzreiz paraadaas atlants.lv , un shitais ir panjemts no kkaadas tjolkas referaata. Secinaa'jums- tas ir plagiats, turklaat pilniigs meesli. Autor, neraksti vairaak as you wish, i wont
0 1 atbildēt
Tas kkads raksts no vikipeedijas vai kas? Vai tu pats to bulshitu izdomaaji? Kopsh kura laika skanja pieskaitaama pie izstarojuma?
1 2 atbildēt
Peec manaam domaam taadus ziidainus uzreiz jaanosit, lai veelaak n*kaas pa6i un n*ka apkaarteejos, ja es buutu taads kroplis, es jau sen kaa buutu sataisiijis pa6naaviibu...!
1 3 atbildēt
Iemetot sho buurviigo tekstu guglaa, uzreiz paraadaas atlants.lv , un shitais ir panjemts no kkaadas tjolkas referaata. Secinaa'jums- tas ir plagiats, turklaat pilniigs meesli. Autor, neraksti vairaak
1 3 atbildēt