local-stats-pixel fb-conv-api

Pusslepeni ASV Kongresa dokumenti miljarda dolāru vērtīb1

7 0
Interneta vietne “Wikileaks", kas specializējas uz ASV valdības un dažādu dienestu slepenu dokumentu anonīmu publicēšanu, 8. februārī paziņoja, ka vietnē publicētas kopumā 6780 ASV Kongresa pētnieciska dienesta (CRS) pusslepenas atskaites. "Pelēkajā" tirgū šo dokumentu vērtība, pēc “Wikileaks" datiem, ir aptuveni miljards dolāru. CRS atskaites satur pētījumus par dažādiem jautājumiem formātā, kāds ir nepieciešams amerikāņu likumdevējiem.
Formāli šīs atskaites nav slepenas, tomēr ikdienā ir pieejamas tikai Kongresa locekļiem, kuri parasti publicē šos dokumentus izlases kārtībā, savu redzes viedokļu apstiprināšanai. Uz CRS atskaitēm neattiecas ASV likums par brīvu piekļūšanu informācijai, kura ietvaros iespējams saņemt datus no lielākās daļas valsts institūciju. Daudzas, bet ne visas, atskaites ir pieejamas, izmantojot specializētas izdevniecības vai īpašu organizāciju OpenCRS, kura uzkrāj publicētās atskaites.
Tirdzniecība ar CRS pētījumiem eksistē, pateicoties lielajai interesei par atskaitēm no lobiju, juridisko firmu, lielo korporāciju un, kā uzskata, arī ārvalsta valdību puses. Šo atskaišu publicēšana ļaus saņemt visus dokumentus bez maksas. Lietotāji var vai nu apskatīt pilnu pētījumu sarakstu, vai arī lejupielādēt tos, izmantojot torrentu trekeri “The Pirate Bay".
7 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Kāds musulmanis paņems un USA kaputt!
0 0 atbildēt