local-stats-pixel fb-conv-api

Publiskā izstādē - Galileja vidējais pirksts3

5 0
Galileo Galileja labās rokas vidējais pirksts kļūs par vienu no izstādes „Galilejs: Visuma attēli no sendienām līdz teleskopam” eksponātiem. Izstādes atklāšana paredzēta martā Florencē, vēsta izdevums „The Daily Telegraph”. Eksponāts tiks piestiprināts pie marmora pamatnes un novietots zem kristāla kupola. Bez pirksta, Galileja pirmā debesu pētījuma 400 gadadienai veltītajā izstādē, vēl tiks izstādīti 250 objekti. Izkaltušais pirksts ir vienīgais saglabājušais zinātnieka ķermeņa daļas fragments.
1737. gadā, kad Galileja mirstīgās atliekas tika pārvestas uz Florences katedrāles mauzoleju, pirksts tika izvilkts no Galileja kapa. 2009. gada februāra vidū kļuva zināms, ka Galileja apbedījums var tikt atrakts – uz to uzstāj britu un itāļu zinātnieki. Viņi vēlas veikt Galileo atlieku DNS analīzi, kas varētu apstiprināt teoriju par to, ka Galilejam esot bijusi iedzimta redzes orgānu slimība.
Zinātnieki izsaka pieņēmumu, ka tieši ar slimību ir izskaidrojams tas, ka 1610. gadā ar teleskopu novērojot Saturnu ,viņš nespēja ieraudzīt planētas gredzenus, uzskatot tos par nesaprotamiem plankumiem.
5 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
nu ja shiem tik loti patiik videejie pirksti varu shiem saveejo arii paraadiit vai vnk nofocheet un aizsuutiit, neesmu gan nekaads Galilejs, bet mozz shiem shii bilde izstaadee noderees :D
5 0 atbildēt
malacis ferma22!!! emotion
2 0 atbildēt
Viņš saturnu aprakstija, kā planētu ar ausīm nevis ar plankumiem.
2 0 atbildēt