local-stats-pixel fb-conv-api

Populārākās datorsistēmu paroles11

7 3
Cilvēki izvēlas nedrošas e-pasta, tiešsaistes banku un aviobiļešu iegādes kontu paroles, kļūstot par vieglu upuri informācijas pirātiem, liecina jauns ASV veikts pētījums.

Pētnieki ir analizējuši 28 000 paroļu, kas nesen tika nozagtas no populāras ASV interneta vietnes, un secinājuši, ka cilvēki visbiežāk izvēlas vieglāko ceļu.

Pētījuma rezultāti liecina, ka 16% interneta lietotāju kā paroli izvēlas savu vai savu bērnu vārdu. 14% lietotāju paļaujas uz viegli iegaumējamām simbolu kombinācijām, tādām kā «1234» vai «12345678». Cilvēki, kas lieto klaviatūras ar angļu valodas simbolu izkārtojumu, bieži izvēlas «QWERTY», bet franču — «AZERTY».

5% no nozagtajām parolēm bija populāru televīzijas raidījumu un cilvēku vārdi. Ļoti izplatītas paroles ir «Pokemon», «Matrix» un «Ironman». Vārds «password» («parole») vai viegli uzminamas tā variācijas, piemēram, «password1», veido 4% no populārākajām parolēm. 3% paroļu pauž dažādas attieksmes, piemēram, «I don't care» («man vienalga»), «Whatever» («vienalga»), «Iloveyou» («es tevi mīlu») vai tieši pretēji — «Ihateyou» («es tevi ienīstu»).

Roberts Greiems no kompānijas «Errata Security», kas veica statistisko analīzi un publicēja pētījuma rezultātus, lai pasargātu sevi no kiberuzbrukumiem, iesaka: «Izvēlēties paroli, kas ir garāka par astoņām zīmēm, ar vienu lielo burtu un vienu simbolu.»

7 3 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
nu nez manas paroles atminet butu loti gruti jo es neizmantoju sos ierastos veidus
4 0 atbildēt
man parolei kādi 16 simboli uun gandrīz wisur cita parole :D pat nez. kā pati atceros :D
4 0 atbildēt
ha ha hā manu paroli neviens neuzminētu!
4 0 atbildēt
Vislabākās paroles ir tās,kuras nejauši ienāk prātā un to uzreiz uzraksta.... Man, piemēram, bija tāda "kulikula 31"
4 0 atbildēt
Kā viņi zin kādu paroli lietoju, noteikti aptaujājuši 100 stulbu amerikāņus un tādus datus ieguvuši.
3 0 atbildēt
man ir tas softs kursh slepeni saglabaa visu ,kas ir uzspiests uz klaviatuuras! katru simbolu! un peec iknedeeljas kodiena pie manis ,visiem kas tur piedaliijaas zinu ,katraa veblapaa paroles ! heh ! cuukjis baigais laikam esmu ! ;)
3 0 atbildēt
man reiz sensenos laikos bija parole<1q2w3e>! tjipa lai nevarētu aizmirst :D
2 0 atbildēt
za4 avatarsza4
vot viss šitais ir petlikumīgi izpaust tādu ziņu... it īpaši kā šito "izpētīja dižie pētnieki"
2 0 atbildēt
es vispār nevienu gandrīz nezinu no savām parolēm, paļaujos uz to ka dators atceras un automātiski ielogo tur kur vajag :D a vot tur kur neielogo, tur arī sākas problēmas xD
2 0 atbildēt
man ir visur viena!! taa pat tur nekas man neliidiis ieksaa!
2 1 atbildēt
Man pohuj - es tankā!
2 6 atbildēt