local-stats-pixel fb-conv-api

Politiķu - alkoholiķu saraksts9

12 0
Japānas finanšu ministra Sioti Nakagavas, kurš nesen iedzēris parādījās „lielā septiņnieka” sanāksmē, atkāpšanās, atkal pierādīja, ka alkohols draud politiķiem ar lielu daudzumu nepatikšanu. Tas tomēr netraucē pasaules vadītājiem mīlēt spirtotos dzērienus. Šajā sakarā, laikraksts „The Times” sastādījis pazīstamāko politiķu - dzērāju sarakstu. Ar saviem dzērāja izgājieniem bija slavens sešdesmito gadu britu ārlietu ministrs Džordžs Brauns. Ja var ticēt baumām, tad reiz oficiālajā pieņemšanā Peru Brauns uzaicinājis uz deju kādu violetā tērptu personu. Kam sekoja atbilde: „Nē, pirmkārt, jūs esat piedzēries. Otrkārt, tas nav valsis, bet Peru nacionālā himna. Treškārt, es neesmu sieviete, bet Limas arhibīskaps”. Vēlāk Brauns dzērumā sakliedza uz Lielbritānijas premjerministru Haroldu Vilsonu un drīzumā atkāpās no amata.
Jebkurā gadījumā britam ir tālu līdz Krievijas prezidentam Borisam Jeļcinam. Ja starp politiķiem – dzērājiem būtu konkurss, visticamāk, tieši Jeļcins tajā iegūtu vairāk balvu nekā Maikls Felps peldēšanā, ironizē saraksta autors. Krievijas prezidents reiz bija tik piedzēries, ka vizītes laikā Īrijā tā arī nespēja izkāpt no lidmašīnas. Citu reizi viņš uz skatuves paklupa. Bet reiz Jeļcins pat mēģināja diriģēt kara orķestri.
Vinstons Čerčils uzvedās daudz mierīgāk, kaut arī no alkohola nevairījās. Dodoties uz anglo – būru karu viņš paņēma līdz 18 viskija, 36 vīna un 6 brendija pudeles. Visas savas politiskās karjeras laikā Čerčils nekad neatsacījās no alkohola, lai gan viņam bija stingrs likums – nekādu stipro dzērienu pirms brokastīm. Dzīves beigās viņš pateica: „Es guvu vairāk no alkohola, nekā viņš no manis”.
Iedzeršana nebija pati sliktākā ASV prezidenta Ričarda Niksona īpašība, lai gan arī tā sagādāja ne mazums raižu viņa administrācijas līdzstrādniekiem. Viņa palīgs Brents Skoukrofts atceras, ka 1973. gadā pašā Arābu – Izraēlas kara karstumā, atbildot uz steidzamu zvanu naktī totāli piedzēries Niksons teicis: „Vai mēs varam viņiem pateikt „nē”?”
Ja visā pasaulē noris cīņa ar iedzērušiem šoferiem, tad Austrālijā domā par alkohola pārbaudi politiķiem. Un nevar teikt, ka šādam priekšlikumam nebūtu pamats. Tā 2007. gadā Austrālijas premjerministrs Kevins Rads ticis manīts Ņujorkas striptīzbārā, bet viņa priekšgājējs Džons Hovards atzinās, ka pirms uzstāšanās parlamentā izdzēris „pāris pudeles Dienvidaustrālijas sarkanā”.
12 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Vecie žūpas emotion emotion
4 0 atbildēt
LOL :D Šito ministru ziņās redzēju :D Nu kur tā var - pielieties un vēl uz preses konferenci aiziet !?
4 0 atbildēt
kuram interesē ka tu esi tankā?
4 0 atbildēt
Es ar tankā
4 1 atbildēt
tak Atis ar reiz bija paali panjemis kad izsniedza brunjotajos speekos medaljas, mums ar ir savas slavenibas :D
3 0 atbildēt
Doh! Kāds vispār CNN skatās?! Viņš ierāva pārāk daudz klepus sīrupa.
3 0 atbildēt
Man pofig - es tankā!
4 4 atbildēt
Tankā var dzert!!!!! :DD:D:D
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt