local-stats-pixel fb-conv-api

Politika, kur tu rodies...5

Šādus rakstus šeit bieži neredz un varbūt arī nevajag, bet nekur citur jau es savas domu pērles nevaru izmest, tāpēc piedodiet man, lūdzu. Esmu 18 gadus jauns vai vecs jaunietis un aktīvi sekoju politikai ar mediju palīdzību un ar citu paziņu, draugu, vecāku, un pat nepazīstamu cilvēku palīdzību. Sākot ar nākošo teikumu/rindkopu izklāstīšu savas domas par pašreizējo situāciju politikā, partijām utt.

Kopā 10. Saeimas vēlēšanās kandidēja 15 politiskās partijas(Pierādījums). 15! Cik jūs varat tagad uz vietas nosaukt? Es varu 8 tā uz sitiena pateikt. Ar to es gribu pateikt vai precīzāk uzdot jautājumu - kāda jēga lielai daļai no šīm 15 partijām vispār pastāvēt? Es laikam neesmu pietiekami izglītots šajā jomā un ceru, ka kāds izglītotāks man komentāros to varēs paskaidrot. Tālāk es vēlētos paskaidrot par, ko es balsoju un, kāpēc. Es personīgi balsoju par ''Vienotību''. Kāpēc? Jo es izmantoju izslēgšanas metodi. Es nebalsoju par 8 partijām par, kurām es neko nezināju(Nesaziedoja naudiņu mazulīšiem, nebija kārtīgas reklāmas un, ja sevi nepasniedz vispār, tad es nesaprotu, ko var gribēt sagaidīt). Tagad mēs paliek ar 7 partijām - SC,Vienotība,VL-TB/LNNK,ŠRP,ZRP,ZZS un PCTVL. Kategoriski nebalsoju par PCTVL, jo pat krievu tautības pārstāvji nebalsoja par šo partiju, ko man tur vispār meklēt. Tie ir tie ''okupanti'' par, kuriem daudziem patīk runāt visu laiku.(Es šo vārdu neizmantoju, neuzskatu par atbilstošu). Tālāk vēl viens 100% ''nē'' priekš manis bija ŠRP(Šlesera Reformu partija tiem, kas nezina). Jau pats fakts, ka viņš nomainīja partijas nosaukumu dēļ Zatlera, man liek domāt, ka viņš nav kompetents, lai piederētu ''100 pipeles vienā gultā'' biedrībai. Tagad jau esam palikuši pie kaut kādas izvēles. ZZS - Laba partija, tikai pārāk daudz veco, pašēdāju, korumpēto vēžu, kurus būtu jālikvidē pirms uzliek Coyote Fly aprocīti, lai būtu atļauja iet tusēties ar lielajiem puikām atkal. ZRP - atļaušos teikt, ka ārstam nav vietas politikā. Tas nav gluži mans viedoklis, bet es šim viedoklim piekrītu. Zatlers ir...(brīva vieta jūsu paša negatīvi vērstam vārdam). Saskaņas Centrs - Vilki tērpti jēra ādā, neesmu muļķis. VL-TB/LNNK - Būtu balsojis, ja viņi nebūtu tik asi, radikāli cietpauri. Manuprāt, par daudz aprobežota un aizspriedumaina partija, bet man diemžēl patīk tikai viņu raksturs, ne uzskati, kas ir tik pat svarīgi. Un tagad esam tikuši līdz pēdējai partijai - Vienotībai.Balsoju par šo jau pārbaudīto vērtību, jo bija vis neitrālākā, salīdzinoši labākā pēc maniem uzskatiem. Paredzama, bet ne vienmēr tas ir slikti. Es domāju, ka šajos laikos vajag visu darīt apdomīgi, gudri un ilgtermiņā, kaut arī tas diemžēl ir lēni, bet vismaz pozitīvi.

Mani šodien sasmīdināja raksts dāžādos portālos par Nilu(nerakstu ne uzvārdu, ne kungu, jo, piedodiet, necienu šo cilvēku). Viņš nobalsoja par krievu valodu kā otru valsts valodu, ja vēl kāds nezin, kaut arī stingri noteica, ka viņa un viņa partijas ideoloģija tāda nav, kas to atbalstītu. Citēšu Nilu, "Tā saistīta ar jautājumu par cieņu". Kā var tik smuki mēģināt izlīst no situācijas, aizmālēt cilvēkiem acis uz patieso situāciju? Tā jau diezgan feini, ka mums tik daudz glaunu runātāju valstī, bet nu saņematies, cilvēki, un neticiet šim ''viedajam'', nopietnajam jēriņam. Neatkarīgi vai viņš darbojas Kremļa interesēs vai nē, bet viņš un viņa pārstāvēta partija, manuprāt, ir PCTVL mega uzlabojuma versija. Doma ir tā pati, tik veids, kā šo domu realizēt ir daudz viltīgāks, gudrāks un pārdomātāks. Lēnītēm, lēnītem un pat nepamanīsiet, kā Nils ar šnabci vienā rokā un krieviju(ar mazo, jo arī es personīgi necienu šo valsti) otrā ieskries Saeimā. Lai vai kā, bet Rīgas pašreizējais mērs tikai zaudēja labu daļu latviešu vēlētāju balsis ar so gājienu, bet gan jau, ka saglabāja, ko vien varēja no krievvalodīgo vēlētāju balsīm(gan jau, ka visas, jo viņiem nav baigo izvēļu par, ko balsot). Galu galā, es, kā ''Vienotība'' atbalstītājs, esmu tikai ieguvējs no šāda gājiena.

Nobeigumā vēlos tik pateikt to, ka nevēlos te ne kurināt naidu starp nevienu. Tikai izpaužu savu viedokli uz, kuru man ir visas tiesības. Nav nekas pret krievvalodīgajiem kā tautu, bet gan pret atsevišķiem indivīdiem, tāpat kā pret atsevišķiem sabiedrībā zināmiem latviešiem. Paldies tiem, kas aiz garlaicības vai nezināmu iemeslu dēļ tiešām šo visu izlasīja un komentāros izteica savu viedokli.

Jauku Jums visiem atlikušo dienas daļu, dzīve ir īsa - nav laika dusmoties un mīlēt ir daudz veselīgāk :]

27 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

varētu piekrist viedoklim. pats visās vēlēšanās vados pēc līdzīga principa. tikai nezin kāpēc man TB/LNNK palēnām sāk novirzīties to "nezināmo partiju" pulkā. varbūt vienkārši protu norobežoties no viņiem, jo kkā šķiet, ka viņiem tur ir visvairāk kadru, kuri jau nedaudz iepelējuši sēž deputātos nez cik gadus un 90% sava laika domā kā ieraust vairāk naudas sev kabatā. Labāk lai tiešām strādā jaunas sejas, kādu "Vienotībā" ir diezgan daudz.

1 0 atbildēt

kur komentāri ?

0 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt