local-stats-pixel fb-conv-api

Polijas dubultpilsonības likums1

0 0
Polijas jaunā pilsonības likuma redakcija liberalizē šīs valsts pilsonības iegūšanas kārtību un garantē neierobežotas tiesības uz dubultpilsonību, vēsta šīs valsts plašsaziņas līdzekļi. Likums stāsies spēkā pusgadu pēc tā oficiālās izsludināšanas. Līdz ar to jaunu spēku iegūst arī tā dēvētā poļa karte - dokuments, kas tika ieviests 2007.gadā, lai apliecinātu personas polisko izcelsmi un nodrošinātu atvieglojumus ārpus Polijas dzīvojošiem poļiem. Saskaņā ar jauno pilsonības likumu ikvienam Polijas pilsonim bez ierobežojumiem ir tiesības arī uz citas valsts vai citu valstu pilsonību.
Polijas pilsonību persona var iegūt piedzimstot, bet tā var arī tikt atjaunota vai piešķirta naturalizācijas kārtā. Pilsonību bez nosacījumiem iegūst katrs bērns, kas dzimis Polijas teritorijā, kā arī katrs ārpus Polijas dzimušais bērns, ja vismaz viens no viņa vecākiem ir Polijas pilsonis. Tādējādi poļa karte turpmāk kļūs par dokumentu, kas garantē Polijas pilsonību. Ārvalstīs dzīvojošs poļa kartes īpašnieks iegūst tiesības uz Polijas pilsonību, nezaudēdams savu esošo pilsonību, ja vismaz gadu pastāvīgi un likumīgi nodzīvojis Polijas teritorijā.
Likums arī paredz iespēju atjaunot Polijas pilsonību personām, kas to zaudējušas laikā no 1920. līdz 1999.gadam, izņemot personas, kuras Otrā pasaules kara laikā brīvprātīgi dienējušas tā dēvēto Ass valstu karaspēkos, kaitējušas vai joprojām kaitē Polijas valstij. Saistītais raksts: Eiropas Savienība cenšas aktualizēt ideju par vienotās ES pilsonības stiprināšanu >>> Saistītais raksts: Vācijā pilsonības tīkotājiem turpmāk būs jākārto īpašs tests >>>
0 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Varbut kads Anonimais vai kada gudra personiba var sapskaidrot kam tas ir vajadzigs? Ne es tas nav domats ta ka pilnigi nesaprotu situaciju, bet neesmu par poliju tagad neko tadu dzirdejis ka viniem kas tads vajadzigs ir....Bet varbut kludos?
0 0 atbildēt