local-stats-pixel fb-conv-api

Pokaiņu mežs.17

46 6
Septiņdesmitajos gados krievu un amerikāņu kosmonauti, pētot Zemes starojumu, gandrīz vienlaikus nonāca pie secinājuma, ka Pokaiņi ir pasaulē lielākā riņķveida starojuma centrs.
ki, ekstrasensi un parka iekārtotāji katru vietu, to atklājot, uztvēra, tādu nosaukumu an deva.
Par Pokaiņiem ir dzirdēts daudz nostāstu - tur viss esot savādāk. Stāstītāji mēdz pieminēt gan neparastas parādības, gan lidojošos šķīvīšus. Lai uzzinātu, kas patiesībā ir Pokaiņi, arī «Jaunā Avīze» devās ekspedīcijā uz šo neparasto vietu.
Pokaiņi atrodas 14 kilometru attālumā no Dobeles. Iebraucot Dobelē, satikāmies ar gidu - Pokaiņu pārzinātāju Elmāru Ozoliņu.

Starojums un krāvumi

Amerikāņu kosmonauti septiņdesmitajos gados, pētot Zemi, domāja, ka šajā vietā atrodas padomju raķešu bāze, taču viņiem nebija taisnība, šādu iespaidu radīja Pokaiņu īpašais starojums. Taču tajos laikos par to nerunāja, iespējams, tas pat tika rūpīgi slēpts.
Pirms 130 gadiem Dobeles mācītājs Bīlenšteins ar zinātnieku grupu pētīja dīvainos Pokaiņu akmens krāvumus, kas pagājušajā desmitgadē noveda pie daudziem nozīmīgiem atklājumiem. Akmens krāvumi tika pētīti arī Latvijas brīvvalsts laikā, un rakstnieks Kārlis Ieviņš tos ir pieminējis romānā «Pie teiksmotā ezera». Sākotnēji tika pieņemts, ka varbūt tie ir apbedījumu krāvumi, karaļu kapenes. Taču ari šī versija neatbilst patiesībai. Iespējams, nav nejauši, ka Pokaiņi plašākai sabiedrībai «pieteicās» līdz ar Latvijas neatkarības atjaunošanu. Viens no lielākajiem Pokaiņu pazinējiem un pētniekiem ir Ivars Vīks.
Šobrīd Pokaiņu temoniju ietver septiņus kilometrus gairš apvedceļš, un tā iekšpusē esošā teritorija ir milzīgas svētvietu kopas centrs. Taču Pokaiņi vispirms ir slaveni ar savu īpaši spēcīgo starojumu. 15. septembri Pokainus apmeklēja ļoti pieredzējis, amerikāņu dabaspētnieks Mārtins Greiss. Viņš ir apmeklējis simtiem šādu svētvietu un apgalvo, ka nekur pasaulē nav tik spēcīga starojuma kā Dižās Sejas kreisajā nāsi Pokaiņos.
Jaunā, augošā mēnesī Pokaiņi uzlādējas un vecā izlādējas. Viens no apskatāmajiem objektiem ir Mātes akmens. Reiz vecā mēnesī Elmārs Ozoliņš rādījis cilvēkiem, kā jākontaktējas ar akmeni - viņš tam pielicis abas rokas un pa kreiso roku saņēmis tik spēcīgu triecienu, ka tā trīs stundas bijusi stīva. Nākamajā dienā apmeklētāju grupu akmens ar trieciena vilni ir atmetis atpakaļ. Tātad vecā mēnesī Pokaiņi ir ļoti enerģētiski.

Savādāk nekā citur

Ieejot Pokaiņu mežā, Elmārs Ozoliņš brīdina, ka šeit var apstāties pulksteņi, fotogrāfijās var būt redzami dažādi plankumi un notikt citas dīvainas lietas. Un notika arī - avīzes fotogrāfam Kasparam pārstāja sāpēt kājas, un pie dažiem krāvumiem un objektiem arī šo rindu rakstītājs sajuta kādu īpašu, starojumu. Neskatoties .uz lietaino dienu un visai vieglajiem apaviem, kājas bija sausas, un vakarā bija sajūta, ka drīzāk visu dienu esmu pavadījis sauļojoties, nevis trīs stundas staigājis pa visai mežonīgajiem Pokaiņu mežiem. Šajā apkārtnē sastopami augi, kurus pat botāniķi nepazīst.
Pokaiņu apkārtne ir ļoti purvaina, varētu pat teikt - drūma, bet iespējams, tieši šajos purvos ir atrodams Pokaiņu lielais noslēpums. Pokaiņos senatnē ir notikušas dižas lietas. Viena no tām varētu būt klimata un nokrišņu regulēšanas sistēma, otra - kosmisko sakaru sistēma un trešā -Pokaiņi varētu būt milzīgas enerģijas ģenerators.
Visā pasaulē ir sastopami milzu veidojumi - gan Ēģiptes piramīdas, gan maiju civilizācijas grandiozās būves, un neviens nevar izprast, kā tās veidotas. Šeit var saskatīt ļoti dziļas sakarības.



Noteikti iesaku aizbraukt.. esmu tur bijusi, diemžēl neizdevās izjust nekādu "spēcīgu enerģiju" vai ko citu pārāk mistisku, bet vieta pati par sevi ir noslēpumaina, atrodoties tur mani pārņēma dīvains nemiers..
46 6 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
Šajā apkārtnē sastopami augi, kurus pat botāniķi nepazīst - kur var kaut ko tādu uzrakstīt? emotion tie pokaiņi jau ir 100 reižu izpētīti un vēl neviens nav tos augus identificējis vai iedevis vārdu?
5 0 atbildēt
Pagajuso vasru ari biju tur aizbraucis nu teiksu godigi ja nesat tur bijusi neko nesat palaidusi garam
4 2 atbildēt
Biju tur zem sēnēm. Super piedzīvojums! Sajutu tur tādu enerģiju, kā nekur. Un ja godīgi ļoti piekusu staigājot augšā lejā. Bet piedzīvojums neaprakstāms :) emotion
1 0 atbildēt
Esmu tur bijusi. Es redzēju akmeņus. Tas arī viss.
4 3 atbildēt
sawluxz - varbuut tas diivainais nemiers arii bija tas starojums? :)
2 2 atbildēt
hvz kas tur ar to mistiku, bet skatoties bildes-gribas aizbraukt..skaisti. :)
1 1 atbildēt
Liels paldies man tiesi par sito projekts jauztaisa ja atrodi vel kaut kadu informaciju tad atsuti ludzu uz rendijs11@inbox.lv
0 0 atbildēt
blā blā, pusei no faktiem nevar tā īsti ticēt :P un kopš kura laika tā ir svētvieta??
2 2 atbildēt
vsp forši... neesmu tur nekad bijis..
2 2 atbildēt
Vienreiz biju - fuflo tas viss ir,manās domās,nekas vairāk par smuku dabu.
1 2 atbildēt
es tur biju-pilniigi nekaa interesanta!!! kkaadas akmenju kaudzes kas izskataas tiko samestas! un nekaa tur paardabiska nav!
1 3 atbildēt
Ja ir ielikusi rakstu, tad sawluxz varētu paskaidrot, kas ir riņķveida starojums? Kādu definīciju vai vismaz linku! Zinu visādus starojumus - elektromagnētiskos, ultravioletos, radioaktīvos, bet riņveida gan pirmo reizi dzirdu... bet vispār vienmēr esmu ticējis, ka mēs esam izredzēto tauta un nu zinu arī kāpēc - mums ir Pokaiņi! Aizkulisēs droši vien pasaules lielvalstis tā vien cīnas par piekļuvi šim brīnumam.. kā nekā nezināmas augu sugas aug, mugura pārstāj sāpēt un vispār enerģijas ģenerētājs... Paredzu, ka pateicoties Pokaiņiem Latvija nākotnē būs bagātākā valsts pasaulē... Ja nopietni, tad patiesi uzjautrinošs raksts. Ceru, ka šim sekos raksti ar "zinātnieku" pētējumiem par vilkačiem, roza fejām un vēl citām mistikas/ezotērikas parādībām...
1 3 atbildēt
dea avatarsdea
to nu es pateikt nevaru.. botāniķe neesmu un nemaz netaisos būt.. ņēmu no diezgan ticamas web lapas.. nez.. :]
0 3 atbildēt
dea avatarsdea
kušš - to gan nevaru pateikt - iespējams, iespējams. :)
0 3 atbildēt
arī esmu tur bijusi. varu teikt,ka ļoti interesanta vieta. esmu bijusi arī pa nakti. ir gadijies pieredzēt mistiskas lietas.
1 4 atbildēt
kruta vieta
0 3 atbildēt
Kaut kāds gļuks jau tur ir...
0 4 atbildēt